Friday, June 02, 2023

για το τριήμερο


 

Θα συναντιόμασταν κι αυτό θα με έκανε χαρούμενη όλη την ημέρα.  Ευτυχισμένη,  θα ετοιμαζόμουν και θα περπατούσα τουλάχιστον μια ώρα για να σε βρω.  Θα φορούσα ακουστικά και μουσική στα αυτιά.  Θα καρδιοχτυπούσα από λαχτάρα.  Θα έβρεχε,  πάντα έβρεχε.  Εκείνο το γνωστό,  μαύρο σύννεφο θα με ακολουθούσε,  θα μας ακολουθούσε μετά.  Θα είχα ξεχάσει όλα όσα μου έκανες,  θα με είχες συγχωρήσει.  Όταν θα ξεχώριζα το πρόσωπο σου,  όταν θα ερχόμουν τετ α τετ με τα χαρακτηριστικά σου,  με το χαμόγελο σου,  η καρδιά μου θα πήγαινε να σπάσει.  Θα με ρωτούσες -τί έπαθες;-  θα σου απαντούσα -τίποτα-.  Δύσκολα περιγράφεται ένα αξεπέραστο -θέλω- στο αντικείμενο του πόθου σου.  Θα σ' αγκάλιαζα,  θ αναγνώριζα την φόρμα του σώματος σου,  τα χέρια,  τους ώμους σου.  Την μυρωδιά σου,  τα χείλια σου,  όταν θα με φιλούσες.  Θα καιγόταν όλα!  Η ψυχή μου,  ο χρόνος,  ο κόσμος!  Η πόλη από μακριά.  Θα είχα τόσα να πω,  δεν θα άκουγες τίποτα.  Θα είχες τόσα να πεις,  θα δήλωνα αδυναμία να σε ακούσω.  Θα έτρεχαν τα μάτια μου από τις αναμνήσεις.  Κι από χαρά!  Και νοσταλγία!  Θα κούμπωνε η αγκαλιά μου με την αγκαλιά σου. 

4 comments:

  1. Πόση αγάπη χωράει σ’ αυτή τη σκέψη; Αυτή η ευλυγισία της σκέψης λίγο ρομαντική, λίγο συναισθηματικούλα, αν δεν είναι αποκύημα της φαντασίας είναι γεμάτη αγάπη και τρυφερότητα.
    Καλό μήνα Στέλλα μου και καλό τριήμερο!
    φιλιά πολλά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό μήνα Αννίκα μου. Καλό τριήμερο. Σου στέλνω φιλιά!!!

      Delete
  2. Αυτή η καταιγίδα συναισθημάτων, αναμνήσεων και νοσταλγίας είναι αδύνατο να αφήσει ασυγκίνητη οποιαδήποτε αληθινή και ζωντανή καρδιά. εν έχω λόγια να εκφράσω απέναντι σε αυτό που μπορεί να κανείς να νιώσει, κάνοντας εικόνα, τούτο σου εδώ το κείμενο.
    Καλό μήνα Στέλλα μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό τριήμερο Γιάννη. Να περάσεις όμορφα!!!

      Delete

μια άλλη

  Είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι,  με γκρίνια ή με γέλιο,  με χαρά ή με λύπη,  με τρυφερότητα ή κακία,  το περιμέναμε είτε όχι,  το ονειρευόμ...