Tuesday, November 21, 2023

με ένα ποτήρι ζεστή σοκολάτα


 

Ξύπνησα στις 6.30 το πρωί, για να χαζέψω έναν πολύ απολαυστικό πρωινό ουρανό καθώς βαφόταν το μπλε, με τα χρώματα της ανατολής. Στα μεγάλα δέντρα της πλατείας είχαν φωλιάσει πουλιά που τιτίβιζαν με αφορμή την απόλυτη ησυχία της λατρεμένης τσιμεντούπολης όπου ζω.  Υποθέτω πως ήταν κελαιδίσματα από τα γνωστά,  αγαπημένα παπαγαλάκια με τα οποία είναι γεμάτη όλη η πόλη.  Δεν ξέρω πώς γίνεται,  με τέτοια ομορφιά γύρω μας,  να επιλέγουμε την ασχήμια.  Κυρίως την ασχήμια της ανθρώπινης ψυχής μέσα από τη συντροφικότητα.  Πώς μπορούν οι επιλογές μας να είναι τόσο λάθος και πώς μπορούν οι άνθρωποι να κρύβονται τόσο καλά.  Ένα πράγμα στο οποίον νιώθω ότι στάθηκα τυχερή στη ζωή μου ήταν στην επιλογή του ανθρώπου που στάθηκε και στέκεται δίπλα μου στα εύκολα και στα δύσκολα με τον τρόπο που μου ταιριάζει.  Γιατί αν έχουμε κάτι που να μας ενώνει πέρα από την αγάπη και τον σεβασμό είναι και οι κοινές αξίες ζωής.  

Κατεβάσαμε κουρτίνες,  τις βάλαμε για πλύσιμο,  και τώρα στεγνώνουν στον ήλιο.  Την ''υπομονή''  μου την πήρα μέσα στο σπίτι κατά πως με συμβούλεψαν τα κορίτσια στην παρέα μου.   Περιμένω υπομονετικά να ανθίσει.  Το κυκλάμινο μου όμως δεν το βλέπω και πολύ καλά,  έχουν μαλακώσει τα λουλούδια του κι έχουν γείρει οι μίσχοι τους.  Βάζω νερό στο πιατάκι αλλά είναι μεγαλούτσικη η γλάστρα όπου το μεταφύτεψα και δεν ξέρω αν φτάνει το νερό στις ρίζες του φυτού.  

Μεγάλη απόλαυση η καλή παρέα.  Και χαίρομαι πολύ που είμαι κομμάτι της.  Χαίρομαι διπλά γιατί νιώθω ότι αυτό το αξίζω.  Ξέρεις,  δούλεψα πολύ τον εαυτό μου για να έχω αυτή τη χαρά!



7 comments:

  1. Και βέβαια την αξίζεις αυτή τη χαρά, και πάντα να περνάς όμορφες και χαρούμενες στιγμές, με μιά λαχταριστή σοκολάτα σαν κι αυτή τής φωτογραφίας🍂🧡 Υ.Γ Σου έχω γράψει και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο! 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πέτρα θα σου απαντήσω για το δέντρο. Λάτρευα πάντα το στόλισμα των χριστουγέννων. Πρόπερσι, το μόνο που ήθελα ήταν να κάνω βόλτες. Δεν στόλισα, δεν έγινε και κάτι. Οπότε αυτό θα μπορούσα να το κάνω και τώρα, αλλά έλα που γιορτές χωρίς στολίσματα είναι μισές γιορτές. Τα έθιμα επαναλαμβάνονται και έχουν τον σκοπό τους.
      Σου εύχομαι καλό απόγευμα
      φιλιά

      Delete
  2. "Γιατί αν έχουμε κάτι που να μας ενώνει πέρα από την αγάπη και τον σεβασμό είναι και οι κοινές αξίες ζωής. .."
    Ακριβώς αυτό, Στέλλα μου! Τελικά αυτό μένει ανάμεσα στους συντρόφους. Θέλω να πω, αυτός είναι ο άρρηκτος συνδετικός κρίκος, που κρατά μια σχέση ζωντανή. Και χαίρομαι για σάς.
    Όμορφη η εικόνα σου, οι αναφορές στο χάραμα της καινούργιας μέρας, στο πάσχον κυκλάμινό σου.
    Εύχομαι φως στην καρδιά σου.
    Την καλησπέρα μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να είσαι καλά Γιάννη
      Ευχαριστώ για όλες τις ευχές
      Καλό απόγευμα και σε σένα

      Delete
    2. Καλές και όμορφες γιορτινές μέρες να έχετε, Στέλλα.

      Delete
  3. Η ποιότητα στις σχέσεις, η κατανόηση, η αγάπη, οι αξίες ζωής που αναφέρεις, ορίζουν μια επιτυχημένη συμβίωση και μια καλή παρέα. Το μοιράζομαι ( συναισθήματα) δεν είναι αλληλεξάρτηση, αλλά σε μια υγιή σχέση είναι αυτό που σε κάνει να εκτιμάς περισσότερο τον άλλον. Να είσαι καλά Στέλλα, με ότι σε κάνει ευτυχισμένη.
    Από μια βροχερή Αθήνα, φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ με όσα γράφεις Αννίκα μου. Σίγουρα τα μοιράσματα είναι επικοινωνία αρκεί να γνωρίζουμε τα όρια τα δικά μας αλλά και των άλλων.
      Η καλή παρέα είναι ψυχοθεραπεία!
      Κι εδώ βροχή και κρύο
      σε φιλώ
      καλό απόγευμα

      Delete

μια σκέψη

  Ο καθένας μας βρίσκεται στη δική του γυάλινη σφαίρα!