Wednesday, November 22, 2023

η πιο ζεστή περίοδος όλης της χρονιάς


 

Παρ'  όλη τη βροχή και το κρύο,  σήκωσα ψηλά το κεφάλι και στον τελευταίο όροφο μια οικοδομής,  είδα έναν άντρα που καθόταν σε μια καρέκλα και διάβαζε.  Εν τω μεταξύ,  μύριζε κακάο,  βανίλια και χριστούγεννα.  Όπως συνέβαινε κάθε Τετάρτη,  αλλά σήμερα,  τα μαγαζιά ήταν στολισμένα πιο χειμωνιάτικα και πιο γιορτινά και είχαν στις βιτρίνες τους προιόντα προς πώληση που έλαμπαν,  είτε επρόκειτο για υφάσματα,  σατέν,  βελούδα και μοχαίρ είτε για παπούτσια με ασημένιες αγκράφες και στρας.  Ακόμη και η βιτρίνα του φαρμακείου,  είχε καθαριστεί και είχε στηθεί με τέτοιο τρόπο που να υποδηλώνει πως αυτή η περίοδος,  είναι η πιο λαμπερή και η πιο ζεστή όλης της χρονιάς. 

2 comments:

  1. Καλημέρα.

    Προσπαθεί ο καιρός να μας προετοιμάσει για τις γιορτές αλλά κάτι γίνεται και η θερμοκρασία δεν θυμίζει και πολύ Χριστούγεννα.

    Όλες οι μυρωδιές που θυμίζουν γιορτές,το κακάο, η βανίλια ,η κανέλα η κάθε πόλη στολισμένη με τον δικό της μερικές φορές παραδοσιακό τρόπο είναι τόσο ωραία.
    Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός στο δημοτικό πολλές φορές ερχόμασταν Θεσσαλονίκη τις γιορτές.
    Πόσο ωραία ήταν τότε...
    Τώρα το μόνο που έχει μείνει είναι οι αναμνήσεις και οι "απουσίες"
    αγαπημένων ανθρώπων.

    Λόγω υποχρεώσεων δεν έχουμε καταφέρει να έρθουμε για Χριστούεγεννα Θεσσαλονίκη.
    Πιστεύω του χρόνου να τα καταφέρουμε.

    https://www.youtube.com/watch?v=5J4yJqo-cLg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ααα πάρα πολύ όμορφα ήρθε και κούμπωσε η αφιέρωση σου με τη μέρα μου που είναι δύσκολη και κουραστική.
      Νομίζω αν θέλουμε μέσα μας να είναι χριστούγεννα, θα είναι παρ' όλες τις δυσκολίες που όλοι μας γνωρίζουμε και παρ' όλο που πια οι καταστάσεις δεν είναι όπως παλιά. Κι ας λείπουν κάποιοι άνθρωποι που μας στήριζαν και που τους αγαπούσαμε. Οι αναμνήσεις δε είναι η ιστορίας, είμαι φτιαγμένοι από αυτές και πλέκονται αρμονικά με την καθημερινότητα μας. Κι ας μην είναι αυτή που ονειρευόμασταν.

      Να είσαι καλά

      Ας σου αφιερώσω κι εγώ κάποια τραγουδάκια με τη σειρά μου
      https://www.youtube.com/watch?v=l-zyWjD7KcY

      Delete

μια σκέψη

  Ο καθένας μας βρίσκεται στη δική του γυάλινη σφαίρα!