Tuesday, April 19, 2011

αίσθηση

Φλεβάρης
Σκοτάδι.  Τα φώτα της πλατείας αντανακλούν σκληρά στο πλακόστρωτο.  Κρύο.  Παλτό,  κασκόλ τυλιγμένο διπλά στο λαιμό.  Ελάχιστοι άνθρωποι,  μικρά πηγαδάκια,  αλκοόλ.  Στο βάθος ο ουρανός σέ σκούρο μπλε,  τα σπίτια της άνω πόλης ίσα που διακρίνονται μπερδεμένα υποτονικά στα χρώματα τους.  Τα φωτισμένα παράθυρα,  πορτοκαλοκίτρινες υποψίες ζωής.  Ο καφές ζεσταίνει τα χέρια μου,  το ίδιο κι η κουβέντα.

Μάρτης
Σούρουπο.  Τα φώτα έχουν ανάψει εδώ και δέκα λεπτά.  Ρίχνουν γλυκές φωτεινές ανταύγειες στο πλακόστρωτο,  μια ομάδα από περιστέρια παίζει με τα χέρια ενός παιδιού.  Άνθρωποι κάθε ηλικίας διασχίζουν τη μεγάλη πλατεία,  περπατώντας ανάμεσα στα γυμνά ακόμη δέντρα.  Σακάκια από σκούρα χοντρά υφάσματα,  τσιγάρα φτηνά,  μυρωδιά μπύρας.  Στο βάθος,  μικρές μονοκατοικίες της άνω πόλης,  φόρμες σε χρώματα γήινα,  το όριακό φως ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα τα κάνει ακόμη πιό θερμά.  Κάποια παράθυρα γύρω τριγύρω είναι ανοιχτά,  οθόνες τηλεοράσεων καθρεφτίζονται στα τζάμια,  προχωρούν ως τα κάγκελα,  μια γυναίκα σκυμμένη σε ένα υπολογιστή.
Ο συναγερμός ενός αυτοκινήτου..  ο καφές ζεσταίνει τα χέρια μου,  το ίδιο κι η κουβέντα..

Απρίλης
...




είναι κάποιες στιγμές που δεν είναι δρόμοι,  είναι φωτισμός,  είναι αίσθηση..










..πότε ήταν η τελευταία φορά που σε είδα με ένα τεράστιο μπουκέτο λουλούδια στα χέρια,  αλήθεια αυτή την αίσθηση την θυμάσαι;

*η φωτό του χρήστη zvaella από το deviantart

6 comments:

  1. Απρίλης...

    φως φως φως φωςφως φως φως φως φως φως

    και οσονούπω έρχεται κι ό Μάης...

    αρώματα αρώματα αρώματα αρώματα!!!!!!

    φιλάκι γεμάτο άνοιξη,φεγγαρένια μου :))

    ReplyDelete
  2. Και ορισμένες αισθήσεις δεν περιγράφονται...;))

    ReplyDelete
  3. @ ψυχη μου

    και φως και αρωματα κι αισθησεις

    ReplyDelete
  4. @ κοβω βολτες

    εε ναι..

    ReplyDelete
  5. είναι και κάποιες φορές που τα λόγια φτιάχνουν τις καλύτερες φωτογραφίες .. αυτές που η καρδιά γνωρίζει καλύτερα .. σαν κείνη τη τελευταία φορά με το μπουκέτο από λουλούδια αγκαλιά ..

    φιλί
    φιλί

    ReplyDelete
  6. @ meggie

    ειναι καποιες στιγμες που τις μεγαλωνει το συναισθημα..

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...