Friday, February 26, 2016

δεν θέλω να σε χάσω





Βρήκα μπροστά μου μια φωτογραφία στο facebook όπου λίγο πολύ έλεγε το εξής:
Στην διατύπωση ''δεν θέλω να σε χάσω'',  οι μισοί άνθρωποι απαντούν ''δεν θα με χάσεις''  και οι άλλοι μισοί ''τότε φρόντισε να μην με χάσεις''.

Δεν ξέρω με ποιό σκεπτικό μπορεί να ειπωθεί η δεύτερη απάντηση,  ή μάλλον θα σου πω αμέσως πως το σκέφτομαι εγώ,  εγώ που αυθόρμητα θα έδινα την πρώτη απάντηση..  θα μου πεις τώρα,  θα έδινες την πρώτη απάντηση σε όλους;  Ααα όχι,  με τίποτα σε όλους,  παρά μόνο στους εκλεκτούς της καρδιάς μου,  σ'  αυτούς που αγαπώ με όλο μου το είναι και που πραγματικά θα μου κόστιζε αν θα τους έχανα.

Πιστεύω ότι το ''τότε φρόντισε να μη με χάσεις''  περιέχει ήδη την ήττα..  ο άλλος είναι ήδη αλλού,  είναι ήδη χαμένος κι ας μη το έχεις καταλάβει ακόμη ούτε εσύ ούτε κι αυτός.

Εν τω μεταξύ τώρα που το σκέφτομαι από πόσους ανθρώπους στη ζωή μου άκουσα το ''δεν θέλω να σε χάσω'';  Και τι ακριβώς εννοόυμε και κάτω από ποιές συνθήκες κυρίως το λέμε αυτό;

υ.γ.  η φωτογραφία χρωματιστή και λουλουδάτη για την άνοιξη που είναι μπροστά μας!



11 comments:

  1. Στέλλα καλησπέρα. Η Απάντηση "φρόντισε να μη χάσεις" προσωπικά δεν μου ακούγεται καθόλου καλά. Με την ψυχολογία που έχω μάλλον για εγωιστής που δείχνει αυτός που απαντά έτσι χωρίς να είμαι όμως σίγουρος.
    Καλό σου απόγευμα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες και νομίζω ότι θα έπρεπε να νιώθεις περισσότερο σίγουρος για την εκτίμησή σου αυτή. Αυτός που λέει την φράση είναι σίγουρα εγωιστής, αλλιώς δεν θα ζητούσε ουσιαστικά από τον άλλον να αναλάβει το βάρος της σχέσης τους (και της διατήρησής της).
      Προφανώς, ανήκεις σε εκείνους τους ανθρώπους που δικαιολογούν τους πάντες. Μόνο που αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους δεν τους δικαιολογεί κανείς.
      Να έχεις ένα όμορφο βράδυ και συγγνώμη για την σφήνα.

      Delete
    2. γεια σου Γιαννη μου
      φυσικα και για μενα ειναι εγωιστης αυτος που απαντα μ αυτον τον τροπο αλλα και κατι ακομη.. ενδιαφερεται τοσο για οσο.. δεν θα σκοτωθει κι ολας! με λιγα λογια ψιλοαδιαφορει - σκασιλες του πιο λαικα ;)

      καλο βραδυ και καλη εβδομαδα

      Delete
    3. @pippi μου παρ ολο που απαντας προσωπικα στο Γιαννη θελω να σου πω οτι συμφωνω μαζι σου
      και μαλιστα να πω πως κι εγω ημουν απο τους ανθρωπους που δικαιολογουσα τους παντες, ισως γιατι λειτουργω με το συναισθημα και εν θερμω

      καλο βραδυ

      Delete
  2. Η φωτογραφία όντως πολύ ωραία...!
    Όσο για το ρητό τώρα εγώ είμαι στην δεύτερη απάντηση "φρόντισε να μην με χάσεις"...όταν ο άλλος δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον τότε κι εγώ αρχίζω να απομακρύνομαι...!
    Να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. μα πως γινεται αυτος που λεει ''δε θελω να σε χασω '' να μην δειχνει ενδιαφερον; απλα ειστε ηδη αλλου και οι δυο ταπεινη μου γνωμη ;)

      φιλια

      Delete
  3. Αισιοδοξία, "ανοιχτοκαρδοσύνη", αποπνέει για μένα η φωτογραφία που διάλεξες, μού αρέσει.
    Όσο για το "δε θέλω να σε χάσω"... στη στιγμή, ερωτική διάθεση και σχέση μου φέρνει στο μυαλό. Σε αυτή τη φράση, δε χρειάζεται να απαντήσεις με λόγια. Οι ερωτικοί κώδικες δεν είναι απαραίτητα λεκτικοί, για να μην πω πως κυρίως, εξωλεκτικοί είναι.
    Αυτό το "δε θέλω να σε χάσω" μπορείς να το πεις, πιστεύω, όχι τόσο όταν νιώθεις απειλημένος από μια διαίσθηση επικείμενης απώλειας (γιατί τότε η οικειότητα έχει, γενικώς, πάει περίπατο και δεν αισθάνεσαι άνετα να φανείς τόσο ευάλωτος, να εκτεθείς τόσο πολύ), όσο όταν αισθάνεσαι πολύ ευτυχισμένος και φοβάσαι οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, οτιδήποτε μπορεί να σε "ματιάσει". Την ανασφάλεια της μεγάλης ευτυχίας σκέφτομαι, όχι μια προαγγελία δυστυχίας, όχι ένα σημάδι απομάκρυνσης. Και στην κατάσταση αυτή, αν έπρεπε να εκφραστεί κάτι με λόγια, μόνο το "δε θα με χάσεις" από ένα εξίσου ερωτευμένο άτομο θα σκεφτόμουν.
    :-) (Λουλουδιαστοί και ανοιξιάτικοι και οι συνειρμοί μου,ε;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-))))

      Διονυσια, το μυαλο μου ηταν περισσοτερο σε φιλικες σχεσεις παρα σε ερωτικες. Αλλα συμφωνω με οσα λες. Ετσι ειναι και μαλιστα καταληγουμε στο ιδιο συμπερασμα οτι αυτο που θα πει ως απαντηση ενας ανθρωπος που εχει τα ιδια συναισθηματα με σενα ειναι ''δεν θα με χασεις'' και δεν θα με χασεις κυριως επειδη νιωθω κι εγω οτι νιωθεις κι εσυ..

      φιλια πολλα
      καλη εβδομαδα ευχομαι

      Delete
  4. Εγώ θα έλεγα πως εξαρτάται από το πρόσωπο που σου απευθύνει την ερώτηση: «Δεν θέλω να σε χάσω»… Προφανώς δεν θα είναι ο οποιοσδήποτε που συναντάς στο δρόμο… Λογικά μόνο από οικεία κι αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να τη να την ακούσεις και τη δεχτείς. Πρόσωπα που έχουν σχέση με αγάπη ή φιλία.
    Και ένα πράγμα ξέρω Στέλλα, η φιλία και η αγάπη δεν διαπραγματεύονται…
    Πολύ προσωπική μου άποψη.

    Άνοιξη σε χρώματα παστέλ (όπως της φωτογραφίας σου) να συντροφεύει τις στιγμές και τις σκέψεις την ώρα του καφέ και... όχι μόνο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. πολυ ωραια το ειπες Στρατο μου η φιλια και η αγαπη δεν διαπραγματευονται.. εχουμε την ιδια αποψη ;)

      αγαπημενα χρωματα οπως και να εχει, σ ευχαριστω για την ευχη

      καλη εβδομαδα

      Delete
  5. "δεν θέλω να σε χάσω"

    δεν είναι πάντα στο χέρι μας και μπορεί να φοβίζει η ιδέα, μα αν κάθεσαι να το σκέφτεσαι δεν απολαμβάνεις το τώρα!
    Συμφωνώ με τις σκέψεις σου "περί ήττας".
    Προσπαθώ να σκεφτώ αν θα το έλεγα σε κάποιον...δεν μου έρχεται κανείς...
    Ανακουφίστηκα!
    Σε φιλώ ♥

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...