Tuesday, December 24, 2019

αγκαλιές





Η πιο όμορφη παραμονή χριστουγέννων μου,  ήταν όταν πριν πολλά χρόνια,  βρέθηκα σε έναν τόπο,  μαζί με ανθρώπους τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους,  όσο κοινή ήταν και η μια και μοναδική ανάγκη τους.  Μια ανάγκη που καθώς σιγά σιγά θα καλυπτόταν,  για τον καθένα με διαφορετικό τρόπο θα έδινε ώθηση και κάλυψη και στις υπόλοιπες ανθρώπινες επίσης ανάγκες για την ισορροπία της ψυχής με συνέπεια την ισορροπημένη πορεία της ζωής.
Τότε,  αυτό που θυμάμαι ήταν πως την σκοτεινιά των δρόμων δεν την φώτιζαν μόνο τα άπειρα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου στολισμού εκείνης της πόλης,  αλλά και τα μεταξύ μας χαμόγελα,  τα αγγίγματα και οι αγκαλιές.
Ιδιαιτέρως οι αγκαλιές που έμοιαζαν με σώματα που κούμπωναν το ένα μέσα στο άλλο,  με άφθονη θέρμη,  χουχούλιασμα και τρυφερότητα.
Εκείνη η αλληλεπίδραση ήταν το κάτι άλλο!

Μετά από όλο αυτό,  όλα μου φαινόταν ιδιαιτέρως πιο ζωντανά και πιο όμορφα,  η τρικυμιασμένη θάλασσα,  ο συννεφιασμένος ουρανός κι ο αέρας που λυσσομανούσε.
Η πόλη μου,   το σπίτι μου,  η οικογένεια μου..
Οι ετοιμασίες που είχα να κάνω..  όλα!

6 comments:

  1. Να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις με πνευματικό βάθος, με αρμονία και ισορροπία. Αναμνήσεις ξεχωριστές που θα θυμόμαστε, όπως αυτές που έζησες.
    Για να αποκτήσουν τα Χριστούγεννα το νόημα που τους πρέπει.
    Αυτά τα Χριστούγεννα το άστρο να οδηγεί τα βήματα και τις καρδιές μας στο φως.
    Με την πιο θερμή αγκαλιά Καλά Χριστούγεννα Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. θερμές και οι δικές μου ευχές Αννίκα.

      Να εδώ, μόλις τελειώσαμε από το τραπέζι μας, φάγαμε και το γλυκάκι μας, ήπιαμε και το κρασάκι μας.. ωραία περάσαμε και του χρόνου να είμαστε καλά!

      σε φιλώ
      χρόνια πολλά
      :)

      Delete
  2. Καλά Χριστούγεννα και του χρόνου με υγεία Στέλλα μου.
    Πολύ όμορφες οι αναμνήσεις σου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ουσιαστικές αναμνήσεις!
      Χρόνια πολλά Ρένα
      :-)))

      Delete
  3. Ανοιχτή αγκαλιά! Είτε στα σώματα είτε στις καρδιές έχει την ίδια ιαματική ζωογόνα προσφορά και λειτουργία. Χρόνια πολλά Στέλλα μου. Να είσαι εδώ, να μας δίνεις τη φλόγα της καρδιάς σου, της έμπνευσής σου το φως και τη θετική σου αύρα.
    Μια αγκαλιά ευχές από μένα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς έτσι Γιάννη μου, όπως πολύ ωραία πάντα μας τα λες.
      Χρόνια πολλά!
      και του χρόνου
      :-)))

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...