Sunday, March 22, 2020

της Κυριακής (ημέρα 10η)






Κάθε σεζόν,  γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ,  διαθέτει όμορφα και προσεγμένα προιόντα γνωστής εταιρείας στα ράφια της σε τιμές καλές,  από πέρσι που το πρωτοανακάλυψα,  τέτοια εποχή αγόρασα ένα λεπτό ανοιξιάτικο παπλωματάκι,  τον χειμώνα απέκτησα το υπέροχο πουπουλένιο πάπλωμα μου με δύο όμορφες παπλωματοθήκες,  και πριν λίγο καιρό ήθελα να αγοράσω ένα απαλό και απορροφητικό μπουρνούζι για το μπάνιο μου,  σε ένα ροζ ιδιαίτερο,  ροζ παλιό το ονομάζω εγώ,  παλ και διακριτικό που όμως δεν κατάφερα γιατί από ότι φαίνεται,  όπως εγώ έτσι κι άλλοι χίλιοι δυό πήραν την ίδια απόφαση έτσι ώστε όσες φορές ρώτησα,  τα μπουρνούζια είχαν γίνει άφαντα.

Όταν λοιπόν τελειώσει όλο αυτό,  αν τελειώσει και αν ζω όταν θα τελειώσει θα πάω στην αγορά και θα αγοράσω το πιο τρυφερό στην υφή μπουρνούζι.  Ροζ!  Το δικαιούμαι!


Ναι την αγάπη τη ζεις!
Καμμιά φορά όμως,  σου φτάνει να την νιώθεις.  Και να είναι για σένα ο άλλος,  μια έστω μικρή φλογίτσα ενέργειας που όμως γεμίζει το σύμπαν σου.  Προσθέτει ένα κάτι φωτεινό στην μέρα σου.
Να  είναι αυτός που ενεργοποιεί κλειδωμένα όμορφα κομμάτια σου. 


Σκεφτόμουν πως,  κάτι μικρά του τύπου ''τακτοποιημένο στην εντέλεια σπιτικό''  τα είχαμε στείλει ως παρωχυμένα στο πολύ πίσω μέρος του μυαλού μας.  Το ίδιο ίσχυε και για το οτιδήποτε.  Η τακτοποίηση στην εντέλεια σήμαινε τελειομανία.  Και η τελειομανία μας κούραζε.  Ή μας έβγαζε από τον δρόμο που θέλαμε.  Όμως τί θέλαμε;


Ότι περνούσε από τα χέρια μας,  ότι διαμορφώσαμε είχε κενά.  Τίποτα δεν ολοκληρώσαμε,  πουθενά κάτι ολοστρόγγυλο,  ακέραιο,  παντού γωνίες..  γωνίες..  γωνίες..  Υπήρξαν μόνο απελπισμένες πράξεις για να βουλώσουν τα κενά και να λειάνουν όπως όπως τις γωνίες.


Εδώ και καιρό πεθύμησα καφέ φίλτρου να θυμηθώ να το γράψω στα ψώνια του σούπερ μάρκετ,  της επόμενης εβδομάδας.


8 comments:

  1. Καλησπέρα Στέλλα!
    Ξέρεις ότι στο στρατό κάθε μέρα γίνεται το πρωί αναφορά λόχου. Και έτσι στο διοικητήριο γράφεται στο βιβλίο η Ημερήσια διαταγή τάγματος. Χαχαχαχαχαχαα σαν ημερολόγιο δηλαδή κανονικότατα. Έτσι και εδώ λοιπόν μας μαζεύεις και κάνουμε τον απολογισμό κάθε μέρας καραντίνας.
    Εγώ χθες φερ' ειπείν αργά απόγευμα πήγα μια μικρή βόλτα περπάτημα τον Άρη. Μετά γύρισα, έκανα γυμναστική σπίτι και στην συνέχεια υπολογιστή κλπ.
    Κάπως έτσι θα πηγαίνουμε τώρα.
    Να έχεις κουράγιο και καλή διάθεση που ομολογουμένως λείπει.
    Σε φιλώ. Μου αρέσει το χρώμα που ανέφερες. Μακάρι να το βρεις με το καλό.
    Φιλιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ούτως η άλλως Γιάννη μου εγώ προσωπικά ένα παρών το έδινα κάθε μέρα :)

      Το βράδυ θα ανακοινωθούν μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
      Αισιοδοξία Γιάννη μου
      φιλιά

      Delete
  2. Μην περιμένετε να τελειώσει όλο αυτό! Παραγγείλτε τώρα, online, αυτό το μπουρνούζι στο baby pink που ονειρεύεστε γιατί τίποτα δεν μας κάνει να αισθανόμαστε πιό ασφαλείς απ τα παστέλ των παιδικών μας χρόνων κι απ' τα όνειρα. Κι αυτό που χρειαζόμαστε όσο τίποτα τώρα είναι αυτή η ψευδαίσθηση της ασφάλειας, αυτή που όλα όσα θεωρούσαμε μέχρι τώρα "δεδομένα" μας την δημιουργούσαν. Καλή δύναμη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλησπέρα magpie

      Έχετε δίκιο, μια online παραγγελία θα ήταν ότι πρέπει αυτή την εποχή, αν και προς το παρόν σκεπτόμαστε τις online παραγγελίες στα σούπερ μάρκετ με τις οποίες καθόλου εξοικειωμένοι ακόμη δεν είμαστε.
      Είναι μια ωραία πρόταση το σχόλιο σας.
      Χαίρομαι που βρήκαμε έστω κι έτσι την ευκαιρία να συνομιλούμε και να διαβάζουμε ο ένας τον άλλον μα κυρίως μου αρέσει που ξαναεμφανίζονται στα μπλογκ τους κάποιοι bloggers.

      Καλή δύναμη και σε σας
      καλό βράδυ :)

      Delete
  3. Να το πάρεις το ροζ μπουρνούζι Στελλα μου τρόποι σίγουρα υπάρχουν.. να νιώθεις καλά μεσα σε αυτό και να χαιρεσαι τετοιες μικρες πολυτέλειες ..σου αξίζουν..
    Καλά να περνας να κανεις ότι σου αρεσει..
    Να προσεχεις καλή υπομονή και όλα θα περασουν καλό σου βραδυ..😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρούλα μου μπορεί να μη σχολιάζεις συχνά αλλά όταν το κάνεις, είναι όλα χορταστικά τα σχόλια σου.
      Σ ευχαριστώ για όλα, και για τα χρόνια πολλά και για τις ευχές δύναμης!
      Φυσικά σκέφτομαι τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλοίμονο. Τί κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, πόση δύναμη διαθέτουν ενώ εμείς μένουμε απλά στο σπίτι μας !
      Και ναι είναι ωραία που έχουμε το διαδίκτυο, από το 2006 αναρωτιόμουν τί θα κάναμε χωρίς αυτό, ευγνωμοσύνη μόνο.

      Φιλάκια πολλά, να είστε καλά, να προσέχετε.
      Να αγαπιέστε, να αγαπιόμαστε μεταξύ μας νομίζω είναι το πιο σημαντικό.

      Delete
  4. Ροζ κουφετί :) το ονομάζω αυτό το ροζ το δικό σου.
    Είναι χρώμα πολύ σικ. Μου αρέσει ιδιαίτερα σε πουλόβερ μοχέρ. Το φοράς και νομίζεις πως φοράς ένα ροζ σύννεφο!
    Πέρα όμως απ' αυτή την χρωματική συνθήκη, εκείνο που χαίρεσαι περισσότερο είναι, ναι, όπως το γράφεις, αυτή η "μια έστω μικρή φλογίτσα ενέργειας που όμως γεμίζει το σύμπαν σου" και εκπορεύεται απ' τον καλό σου.
    Καλό βράδυ και φιλιά από μένα ψαροματάκι μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι απίθανο το ροζ κουφετί, αλλά όχι δεν έχει καμμία σχέση με το ροζ παλιό, που όπως το λέει και η λέξη, δείχνει παλιωμένο, παλ, φυσικό σχεδόν κοντά στο χρώμα του δέρματος. Μπεζ ροζ, ίσως να το περιγράφει καλύτερα.

      Αν δεν ήταν κι αυτές οι φλογίτσες ενέργειας Μαρία μου!

      καλό βράδυ κορίτσι μου :)

      Delete

Bonjour

  Τελικά δεν ξέρεις αν ο άλλος είναι εγωιστής ή απλά δεν μπορεί να εκφράσει συναισθήματα.  Γενικότερα,  γνωρίζουμε μόνο όσα μπορούμε να διακ...