Friday, March 20, 2020

τόσο πολύ (μέρα 8η)





Μου άρεσε τόσο πολύ η παραπάνω ζωγραφιά,  μα τόσο πολύ.


Ήμουν στο μπαλκόνι μου πριν λίγο και καθόμουν στον ήλιο,  είχα πάρει μαζί μου κι όλα τα απαραίτητα,  κινητό για να βλέπω την ώρα (μαγειρεύω τα όσπρια μου),  το υπόλοιπο του πρωινού μου καφέ και ένα βιβλίο.  Τις τελευταίες μέρες επικρατεί απόλυτη ησυχία γύρω από το σπίτι μου,  σήμερα όμως στο ισόροφο διαμέρισμα της διπλανής (ούτε δύο μέτρα απόσταση) οικοδομής,  ήταν έξω το νεαρό ζευγάρι και μιλούσαν μεταξύ τους δυνατά,  έκαναν κάποιες δουλειές  και είδα ότι με ενόχλησε όχι μόνο ο θόρυβος αλλά κι η παρουσία τους.  Ούτε μια σελίδα δεν κατάφερα να τελειώσω από το βιβλίο μου,  όταν άρχισα να μετράω πόσα μέτρα μας χωρίζουν,  δυό η απόσταση μεταξύ οικοδομών κι άλλα δυό σίγουρα μεταξύ μας,  ήμουν άραγε ασφαλής σε περίπτωση που κάποιο από αυτά τα νεαρά παιδιά κουβαλούν τον @@ιό,  θύμωσα με τον εαυτό μου και με την όλη κατάσταση ,  και μπήκα μέσα.
Κοίτα όμως πού φτάσαμε!  Να μετράμε μέτρα απόστασης κι αυτή η υπόνοια ότι ίσως ο διπλανός..  ίσως..  ίσως..


Ήμουν απόλυτη και ξεκάθαρη απέναντι σε ένα ζευγάρι φίλων,  σέβομαι τα πιστεύω σας είπα,  για αυτό και δεν θα συνεχίσω να διαφωνώ μαζί σας,  όμως έχω κι εγώ τα δικά μου πιστεύω.
Ελπίζω πως θα το σεβαστούμε αμφότεροι αυτό και θα συνεχίσουμε την γλυκιά φιλία μας χωρίς να ξανά αναφερθούμε σ'  αυτό το θέμα.
Τί,  όχι;

11 comments:

  1. Καλησπέρα Στέλλα.
    Προσπαθώ όλες αυτές τις μέρες να καταλάβω τι γίνεται με όσο λιγότερο πανικό.Έχω αλλεργικό άσθμα από μωρό.Οπότε όπως καταλαβαίνεις φοβάμαι αρκετά.Προσπαθουμε να προσέχουμε όσο μπορούμε.Δεν ξέρω από που ξεκίνησε και που θα φτάσει.Και με τι τίμημα.Είναι για μένα ενας αόρατος πόλεμος.
    Θυμίζει αρκετά αμερικάνικη ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά μάλον προς θρίλερ εχει εξελιχθεί.
    Ζούμε με φόβο για την επόμενη μέρα.Όσο ωραία και αν είναι μια στιγμή αμέσως μετά έρχεται το αβέβαιο.
    Ναι είναι πραγματικά πολύ όμορφη αυτή η ζωγραφιά.
    Όπως έγραψα και στην Γλαύκη,όταν με το καλό τελειώσει όλο αυτό θα βλέπουμε με άλλο μάτι τα πράγματα.
    Γιατί με την τρελή καθημερινότητα που ζούσαμε χάναμε το δάσος και τρέχαμε για το δέντρο.
    Τέλος πάντων λίγο πολύ τα συναισθήματα είναι περίπου τα ίδια για όλους.
    Σαν σήμερα είχε τα γεννέθλια της η μητέρα μου.Πρώτη χρονιά χωρίς ...τούρτα.
    Σκέφτομαι τι μουσική να στείλω....
    https://www.youtube.com/watch?v=QTQMyHWGJw4

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Μάριε!
      Δεν έχουμε κάτι άλλο παρά μόνο προφύλαξη, μακριά από κόσμο, μένουμε στο σπίτι με όλη τη σημασία της λέξης.
      Εδώ υπάρχει κόσμος που πάει στα νησιά λες και είναι καλοκαίρι.
      Γενικότερα η άγνοια και η ηλιθιότητα έχουν χτυπήσει κόκκινο.
      Οι μισοί προσέχουμε για να έχουμε κι οι άλλοι μισοί τρεις λαλούν και δυό χορεύουν.
      Θυμώνω απίστευτη με την ανθρώπινη επιπολαιότητα.

      Θέλω να πιστεύω ότι πήραμε αρκετά μέτρα αλλά ίσως καλό θα ήταν να πάρουμε κι άλλα, αφού υπάρχει κόσμος χωρίς μυαλό.

      Να σου πω, θα το ήθελα, εκτιμώ και σέβομαι κάθε ελπίδα, αλλά δεν πιστεύω ότι το πλήθος του κόσμου θα βλέπει τα πράγματα αλλιώς.
      Θα περάσει και θα ξεχαστεί όπως τόσα και τόσα.
      Κι αν αφήσει θύματα, τί;
      Πρώτη φορά θα είναι;

      Να, μέσα στις όμορφες στιγμές μας και τις πιο αξιόλογες οι οικογένειες μας κι οι γονείς μας. Η δική μου η μαμά λείπει από την πρωτοχρονιά και είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή που είχε σκοπό να επιστρέψει λόγω της επικαιρότητας.

      Έχει γενέθλια ο άντρας μου αύριο. Χμμ μάλλον δύσκολο για τούρτα. Ας περάσουν όλα αυτά και βλέπουμε.

      Delete
  2. Πολύ όμορφη η ζωγραφιά! Το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού. Όσον αφορά το ...ημερολόγιο "εγκλεισμού" μας, εγώ θα το χαρακτήριζα "περιορισμού" μας, γιατί, εγώ τουλάχιστον, βγαίνω έξω έχοντας αναλάβει την συντήρηση του σπιτιού, τι να πούμε;
    Παρακαλούσαμε να έρθει σύντομα η Άνοιξη αλλά να η πρώτη της μέρα σήμερα με εντελώς ελλειμματικό τρόπο. Τι να κάνουμε, θα το υποστούμε και αυτό αρκεί να σώσουμε όσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές και πόνο απ τους συνανθρώπους μας.
    Καλή δύναμη Στέλλα μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιάννη το ίδιο συμβαίνει και στη δική μου οικογένεια!
      Προγραμματίσαμε όμως για μια βδομάδα (εντάξει 5 μέρες καλυφθήκαμε) για να μην γίνεται αυτό το σούρτα φέρτα στο μάρκετ.
      Επίσης από Δευτέρα θα μπορούμε να παραγγέλνουμε τηλεφωνικά. Θα έρχονται τα πράγματα σε 2-3 μέρες. Αλλάζει ο τρόπος Γιάννη, μοιραία και αναγκαστικά.

      Θυμάμαι προβληματισμούς που είχα πριν ένα μήνα πχ και γελάω.

      Καλά να είμαστε κι όλα θα τελειώσουν.
      Αλλά βρε παιδί μου να πούμε και μια αλήθεια, τί στο καλό συμβαίνει με όλους αυτούς που δεν τηρούν το ''μείνετε σπίτι''. Είμαι πολύ εκνευρισμένη με όλο αυτό.
      Δεν μπορούμε έστω για μια φορά στη ζωή μας να κάνουμε σωστά αυτό που πρέπει;
      Τόση ηλιθιότητα πιά;

      Αυτά και καλό βράσυ, καληνύχτα Γιάννη μου

      Delete
  3. Εδω που ειμαι ειναι εξοχη. Εχω τη χαρα να εχω ανοιχτη την μπαλκονοπορτα και να περνανε ευχαριστα τα πρωινα. Τα απογευματα μαζευομαι, ανοιγω φωτα οταν δυει ο ηλιος και σκεφτομαι "ως ποτε; και μετα τι γινεται;". Να αυτα με τρομαζουν λιγακι.
    Να ειμαστε καλα να το παλεψουμε ολο αυτο Στελλα μου.
    Πολλα φιλια σου στελνω!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το σπίτι μ΄αρέσει dee dee.
      Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός όχι βέβαια όπως και σε κανένα μας, αλλά έχουμε πιστεύω άσσους στο μανίκι μας, πχ οι ωραίες διαδικτυακές παρέες που έχουμε και πόσο καλό μας κάνουν σε όλο αυτό. Κεντάω, διαβάζω, χαζεύω στο νετ, έφτιαξα για πρώτη φορά υπέροχο ψωμί, βγαίνω στο μπαλκόνι και αυτές τις μέρες έχει έναν υπέροχο ήλιο. Πίνω τον καφέ μου, βλέπω τηλεόραση έχει εκπληκτικές ενημερωτικές εκπομπές αυτό το διάστημα. Εχθές είδα τη μαμά μου σε βιντεοκλήση στο viber, έχω να τη δω από την πρωτοχρονιά κι από ότι φαίνεται θα αργήσω να τη δω γιατι πρέπει να προστατευτεί λόγω ηλικίας.

      Το μετά και το ως πότε. Τραγικά ερωτήματα dee dee.
      Κανείς μας δεν γνωρίζει, και όλοι ελπίζουμε και πιστεύουμε στο καλύτερο.

      Πάω να φτιάξω πρόγραμμα τροφίμων για τις επόμενες μέρες
      σε φιλώ
      (πολύ χαίρομαι και για τις καινούργιες εικόνες σου που βλέπω αλλά και που είσαι εδώ και μιλάμε)

      Delete
  4. Θεωρώ ότι η ψυχική μας ηρεμία είναι το παν. Άρα ναι, καλό είναι να σεβόμαστε τα πιστεύω των άλλων και αν δούμε ότι δεν είναι διαθέσιμοι για συζήτηση, δεν συνεχίζουμε.
    Δεν ξέρω που θα πάει η κατάσταση με τον κοροναϊό. Προς το παρόν έχουμε κάθε μέτρο ασφαλείας πάρει, γιατί η μαμά μου, είναι ευπαθής ομάδα και ευελπιστούμε στο καλύτερο. Προσεύχομαι καθημερινά, όλο αυτό να τελειώσει και να μην έχουμε άλλους θανάτους. Εγώ είχα κλείστει λόγω αυτού που περνάω αρκετές μέρες πριν από τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν μπορώ να σου πω πως δεν μου λείπει το έξω. Αλλά τι να κάνουμε.
    Θα περάσει κι αυτό. Μέχρι τότε υπομονή.
    Τι όμορφη ζωγραφιά!Νομίζω ότι σε τράβηξε για τα μωβ λουλουδάκια! χιχι
    Καλημέρα Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Υπομονή Μαρίνα μου, καλά κάνεις να την προσέχεις την μανούλα σου. Όλοι κάνουμε ότι μπορούμε. Αν και αρχίζω να πιστεύω ότι κάνουμε αστοχίες και υπερβολές, κάνω ότι μπορώ.
      Σ ευχαριστώ που μου επισήμανες τα μωβ λουλουδάκια :)
      Μ' αρέσει να είμαι κάπου ψηλά και να χαζεύω την θάλασσα και όλο το γύρω τοπίο.

      Σε φιλώ

      Delete
  5. Εγώ λέω πως πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι. Θα πρέπει ο καθένας να αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης και να την διαχειρίζεται σωστά και με φιλότιμο. )για την μαζική απόδραση μιλάω)
    Ίσως μια λέξη μόνο ταίριαζε με όλα τα γράμματα κεφαλαία, υπομονή. Και μακάρι μέσα απ’ αυτό τον εφιάλτη να βρίσκει στιγμές αισιοδοξίας,παίρνοντας κουράγιο από παρόμοιες φωτογραφίες.
    Μεταξύ αστείου-σοβαρού μετράει κανείς πόσες απ’ τις πληγές του Φαραώ έμειναν. (μετά από ιούς, ακρίδες,μετεωρίτες, ηφαίστεια που βρυχώνται, σεισμούς) Και μη χειρότερα!
    Ας είναι μια καλύτερη μέρα σήμερα
    Φιλιά Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θέλω να πω Αννίκα μου που βρίσκεστε εδώ συχνά πυκνά και κάνουμε όμορφες κουβέντες, μου δημιουργεί ηρεμία ψυχής αυτό.
      Τα φιλιά μου
      Υπομονή σε όλους μας

      Delete
  6. Η τεχνολογία έχει προχωρίσει τόσο Στελλα μου που μας δίνει την ευκαιρία να κανουμε όλα αυτα .. να σερφαρουμε...να μαθενουμε μεσα απο το σπίτι μας τι γίνεται σε όλο τον κόσμο και να είμαστε ενημερωμενοι για τα παντα,..μας δινει την δυνατότητα να είμαστε εδώ στον δικό σου χώρο..και να τα λεμε...αν σκεφτεις δεν είμαστε καθολου αποκομενοι.. είμαστε όλοι μαζι σε αυτό και δινουμε κουραγιο ο ενας στον αλλο..
    Τι να πουν και οι γιατρο΄λι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμη αυτού του αόρατου πολεμου..που θα τελειώσει πιο γρήγορα αν όλοι μας έχουμε την ατομική μας ευθύνη και κανουμε το σωστό για τους συναθρωπους μας και για τον ευατό μας ας μην κάνουμε ασκημες σκέψεις.. θα περάσει και αυτό ..και ισως μετα να γινουμε καλύτεροι ανθρωποι που το ευχομαι..
    Τι μας ζητανε; να μεινουμε σπίτι..ας το κανουμε όλοι ..
    Να εισαι καλα και να προσεχεις...δεν χρειαζεται αλλο τίποτα... καλο σου βραδυ..και οπομονή..!!!😉

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...