Sunday, April 12, 2020

εμμονές (ημέρα 31η)






Σκεφτόμουν πως  παρόλα αυτά τα γεγονότα των τελευταίων τριάντα ημερών,  όπου αντιστράφηκαν τα πάνω κάτω,  οι φόβοι μου,  εκείνοι οι απαίσιοι ανεξήγητοι και αναίτιοι υπαρξιακοί φόβοι μου,  έχουν εκλείψει.
Ακόμη και οι αυπνίες μου εγκαταλείποντας με,  μου έδωσαν το δικαίωμα να απολαμβάνω έναν πλήρη ωρών,  απολαυστικό ύπνο.

Οι εμμονές μου ωστόσο καμμιά φορά με επισκέπτονται ακόμη, κι είναι αυτά τα ας τα πούμε κομμάτια του παρελθόντος,  που δεν κατάφερε ο εαυτός μου να συγχωρήσει.  Ίσως επειδή η συγχώρεση,  ακόμη κι η προσωπική θέλει τον χρόνο της.  Έρχονται στιγμές
που παρεμβάλονται ξαφνικά στις σκέψεις μου και με τρομάζουν.  Ανησυχούν την ηρεμία μου.  Στιγμιαία βεβαίως μα δεν παύω να αντιδρώ, σαν μόλις να ήρθα αντιμέτωπη με έναν απρόσκλητο και ανεπιθύμητο επισκέπτη.

8 comments:

  1. Πολύ ενθαρρυντικό αυτό που αναφέρεις Στέλλα μου. Η προσαρμογή είναι θετική. Η Ψυχολογία αποκαθίσταται. Οι κρίσεις πανικού είναι δικαιολογημένες και, καλή μου φίλη, πιστεύω τις έχουμε όλοι. Προχωράμε λοιπόν. Οι μαθηματικές ενδείξεις του ιού στην πατρίδα μας πάνε ήσυχα και πιστεύω να έχουμε γνωρίσει την κορυφή.
    Να ευχηθώ ολόψυχα καλή Μεγαλοβδομάδα καλή μου φίλη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εμμονές Γιάννη και όχι κρίσεις πανικού.

      Καλό βράδυ
      καλή εβδομάδα

      Delete
  2. Απ’ την μια στιγμή στην άλλη ανατράπηκε όλη μας η ζωή. Η ζωή κι ο θάνατος, ο φόβος κι η ελπίδα κάπου στην πρώτη γραμμή κι εμείς να παραδέρνουμε πότε έτσι πότε αλλιώς. Μακάρι αυτή η προσπάθεια να μας βγάλει νικητές σύντομα.
    (όμορφη η γειτονιά σου κι ακόμη καλύτερη η σπανακόπιτα)
    Καλό βράδυ Στέλλα
    Καλή Μ.Εβδομάδα!

    ReplyDelete
  3. Εύχομαι να τις τσακίσεις. Δεν είναι μόνο ζήτημα χρόνου, θέλει και κάποιου είδους προσπάθεια που δεν γνωρίζω ακριβώς την πρακτική της. Είσαι σίγουρη πως είναι εμμονές; Δύσκολο άλλα αφού τις έχεις εντοπίσει μπορείς και να τις τσακίσεις !!!
    Καλή συνέχεια :)

    ReplyDelete
  4. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι όλο αυτόν τον καιρό.Με κάποιες μικρές κρίσεις πανικού και με σκέψεις κάθε μέρα που γυρίζουν στο μυαλό μου.Κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό.Όσο τρέχει ο χρόνος κάθε μέρα προσπαθώ να μην σκέφτομαι ότι μου δημιουργεί όλα αυτά.
    Είναι δύσκολο.Και το ότι είμαστε συνέχεια μέσα το κάνει δυσκολότερο.
    Αλλά με την μουσική,το διάβασμα και λίγο τηλεόραση κάτι γίνεται.
    https://www.youtube.com/watch?v=Vi9p68Dcqkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όλοι έχουμε τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε ιδιαίτερα όμορφα Μάριε, ευτυχώς, προσωπικά δεν νιώθω ''κλεισμένη'' στο σπίτι, πιέζομαι όμως για το πόσο θα κρατήσει αυτό, και για τις όλες αλλαγές και επιπτώσεις στην οικονομία που θα δούμε. Αυτό με ενοχλεί πραγματικά!
      Κατά τα άλλα έχω μια ηρεμία, ανεξήγητη που μ'αρέσει, όμως και πάλι έρχονται σαν σκιές σκέψεις του παρελθόντος, όχι σημαντικές αλλά ενοχλητικές.
      Δεν φεύγουν ποτέ αυτού του είδους οι σκέψεις νομίζω :)
      Έχουν την δική τους προσωπικότητα και άποψη..

      το τραγούδι είναι καταπληκτικό, υπέροχο

      Delete
  5. https://www.youtube.com/watch?v=Fu_Enr8JY5E

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι αυτό καλό το προηγούμενο όμως εξαιρετικό :)

      καλό βράδυ
      καληνύχτα

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...