Friday, October 09, 2020

διαγραφές


 

Είναι γεγονός ότι έχει συμβεί πολλές φορές.  Ωστόσο την πρώτη φορά που με διέγραψαν από το facebook,  την θυμάμαι πολύ καλά.  Ήταν,  δεν θα την ονομάσω φίλη,  θα την πω γνωριμία,  από τα blogs όταν τα πρωτοξεκινήσαμε.  Κατανόησα απολύτως το γιατί το έκανε.  ''Φίλη'' μετά στο facebook,  με διέγραψε προφανώς επειδή δεν άντεχε τις αναρτήσεις μου.  Με γειά της με χαρά της,  όπως επίσης χαλάλι της το μισάωρο που μου αφιέρωσε όταν επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη,  χαλάλι της και το καφεδάκι που της κέρασα στην πόλη μου.  Εγώ με τη σειρά μου την ''εξαφάνισα''  μπλοκάροντας την,  έτσι ώστε να μη παρακολουθώ διαλόγους με κοινούς φίλους.  Με πονούσαν.

Πάμε τώρα στο ότι από τότε έχει συμβεί πολλές φορές.  Τόσες που όταν αποκτώ στο f/b έναν φίλο να σκέφτομαι πως μακάρι να μη συμβεί κάτι ώστε να μας φτάσει σε μια διαγραφή.   Μακάρι να μη σε απογοητεύσω και να μην με απογοητεύσεις,  έτσι λέω.  Κυρίως όταν η ''φίλη''  ή ''ο φίλος''  προέρχεται πχ από τα blogs.

Σε όλα αυτά τα χρόνια,  διέγραψα και με διέγραψαν.  Το facebook είναι ένα δύσκολο μέσο επικοινωνίας.  Έχω δει τα καλύτερα,  έχουν ανοίξει παράθυρα να κοιτάξω μέσα,  έχω μάθει καινούργια πράγματα,  έχω ζήσει τον υπέροχο κόσμο των ομάδων,  και των ανθρώπων με κάποιο κοινό στοιχείο όπως πχ τα βιβλία ή τα χειροτεχνήματα.

Έχω ζήσει και πολύ άσχημες στιγμές.  Τις στιγμές που καταλαβαίνω ότι είμαι λάθος και επιμένω στην άποψη μου χωρίς ωστόσο η θέση μου να έχει απόλυτη σχέση με το όλο θέμα που πραγματεύεται κάποιος.  Στιγμές που έχω νιώσει ότι ο καθένας μόνος του πορεύεται και κανείς μας δεν κατανοεί παρά μόνο κάτω από το δικό του μονόχνωτο πρίσμα.

Π.χ. μου έχει τύχει να μιλάω για την προσωπική μου μοναξιά και να μου την αμφισβητήσουν με εγωιστικό και απόλυτο τρόπο.  Σίγουρα κάποιο προσωπικό τους θέμα θα είχαν που μ' αυτό πάλευαν.

Αν πιέσω τον εαυτό μου να θυμηθώ λεπτομέρειες θα είναι πολλές.  Ο καθένας,  κάνει την προσωπική του αυλή,  τους φίλους που νομίζει ότι θα τον χαιδέψουν ή θα τον υποστηρίξουν.  

Οι κομματικές αυλές,  είναι απολύτως δεδομένες.  Οι θέσεις που παίρνονται κυριολεκτικά απόλυτες.  Πολλές φορές,  πανηγυρίζω για κάτι μηδαμηνό,  μια μικρή προσωπική μου χαρά,  κι άλλες φορές νιώθω μια λαοθάλασσα να πανηγυρίζει στο timeline μου και δεν καταλαβαίνω την υπερβολή σε ένα γεγονός που θα έπρεπε να το θεωρούμε δεδομένο.  

Στην τελική,  πέρα από κάθε διαφορά,  είτε πολιτική,  είτε ηθική ο καθένας μας αν δεν ενοχλεί τον άλλον έχει τους δικούς του φόβους,  τις δικές του ανασφάλειες,  τις δικές του αξίες.  Και παλεύει στο δικό του ρινγκ της δικής του ζωής.  

Και όχι,  δεν διέγραψα σήμερα τον ''φίλο''  που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος στις πολιτικές απόψεις του σε σχέση με μένα.  Έτσι κι αλλιώς δεν μ'  ενοχλεί και ίσως αν βρεθώ στην πόλη του,  να περάσω από το μαγαζί του να πούμε μια καλημέρα.

Φτάσαμε πια να να μη χωνεύουμε ούτε την ανάσα μας.  

Ας δωθεί ένα τέλος σε όλο αυτό με το σε διαγράφω,  με διαγράφεις,  σε μπλοκάρω,  με μπλοκάρεις και μη μου πείτε  ότι το facebook δεν είναι ο καθρέφτης της πραγματικής ζωής!

Απλά, ηρεμία και ειρήνη γιατί από αγάπη δεν..


υ.γ.  όταν βλέπω τέτοια σπίτια σαν αυτό της φωτογραφίας,  θέλω να μπω εκεί που βρίσκεται η κουζίνα τους,  να υπάρχουν κελάρια με όλα τα υλικά,  να βάλω μια άσπρη ποδιά και να πιάσω δουλειά.  Αλήθεια!

22 comments:

  1. Όταν βλέπω τέτοια σπίτια σαν της φωτογραφίας σου θέλω να κάτσω στη βεράντα τους να αγναντεύω τη λίμνη και τα βούνα πίσω και να...περιμένω να με τρατάρεις!χααχαχα Όταν κάποιος είναι χρυσοχέρης και ικανός πιάνει δουλειά!!!
    Όσο για το φέις μπουκ τι να σου πω; Δεν πολυμπαίνω αλλά ναι είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Αν μπορούσαμε να μονιάσουμε και να αφουγκραστούμε ο ένας τον άλλον θα ζούσαμε σε διαφορετική κοινωνία.
    Καλησπέρα Στελλίτσα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα αφουγκραζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά να τον ξεπετάμε και εύκολα καμμιά φορά. Αυτό δεν θέλησα να κάνω σήμερα.

      Χρυσοχέρα καθόλου, της τεμπελιάς είμαι αλλά να σε ένα τέτοιο σπίτι γοητεύομαι, να φτιάχνω μηλόπιτες και να ψήνω πάπιες στο φούρνο με τα ξύλα αχ! Θα σας σέρβιρα οπωσδήποτε, τί αξία θα είχε διαφορετικά;

      Φιλάκια Άννα Φλο μου :)

      Delete
  2. Μιας και το αναφέρεις, να σταθώ και εγώ στο υπέροχο αυτό ....σπίτι. Σπίτι ή ανάκτορο δηλαδή, τέλος πάντων. Αλλά είναι υπέροχο. Εντάξει, μερικές φορές λες "δεν θέλω τέτοια μέγαρα, αλλά ένα μικρό σπιτάκι σε ένα τέτοιο περιβάλλον βρε αδελφέ". Αχ όνειρα.
    Διαγραφές και συγκρούσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Σύνηθες φαινόμενο. Αλλά και δύσκολο όπως και επώδυνο. Τι ψάχνεις τώρα βρε Στέλλα μου. Πολλές φορές η συνύπαρξη είναι δύσκολη υπόθεση αλλά εδώ που τα λέμε φρόντισε βρε παιδί μου να συνυπάρχεις με ανθρώπους που κατά μέσο όρο το μπορείς.
    Καλησπέρα καλή μου φίλη. Να είσαι καλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιάννη δεν θα το πιστέψεις, συνυπάρχω με ανθρώπους που μπορώ, σαφώς, κατά κύριο λόγο πως με τους άλλους δεν μπορώ έτσι κι αλλιώς.
      Θυμήθηκα τώρα κάτι.
      Ήταν ένας χειμώνας πάρα πολύ δύσκολος για μένα, πριν 10 περίπου χρόνια, μια που ήταν αδύνατον να βγω από το σπίτι είχα επικοινωνία με δυό τρία άτομα σε κάποια σελίδα. Κάθε βράδυ μιλούσαμε, λέγαμε χαζά, λέγαμε σοβαρά, ο πόνος μου μαλάκωνε, έγινα καλά και όπως ήταν φυσικό η παρέα διαλύθηκε. Είμασταν όμως ''φίλοι'' στο facebook με κάποιον που δεν ήξερα τις πολιτικές του πεποιθήσεις μέχρι που αποδείχτηκε ότι ασπαζόταν κάτι που εγώ συχαινόμουν.
      Τον διαγράψαμε κι εγώ και κάποιοι άλλοι φίλοι.
      Ε λοιπόν σήμερα ίσως να το σκεφτόμουν λίγο παραπάνω.
      Δεν είναι σκουπιδάκι οι άνθρωποι πάνω σε ένα χαρτί να τους πετάξεις.
      Αυτά σκέφτομαι σήμερα, αύριο δεν ξέρω :)

      φιλιά!

      Delete
    2. Δεν είναι σκουπίδια Στέλλα μου. Ας το θέσουμε αλλιώς. Αν αυτή σας η παρέα ήταν με φυσικό τρόπο. Έξω. Και ήταν και αυτός ο άνθρωπος μαζί. Και ξαφνικά διαπιστώνεις ότι είναι ένας αμετανόητος φασίστας. Τι θα κάνεις; Θα συνεχίσεις να συναντιέστε μαζί του; Την ίδια αντίδραση δεν θα έχεις; Κάπως έτσι γίνεται και στην δικτυακή επαφή.
      Την καλησπέρα μου.

      Delete
    3. Είναι μεγάλο το θέμα. Άλλο στην παρέα μου άλλο στο facebook. Στην παρέα μου, όταν μιλάει θα απευθύνεται σε μένα κι ο αντίλογος θα είναι από μένα. Στο facebook διαβάζω μια άποψη που μπορώ και να την αγνοήσω, να κάνω ότι δεν την είδα, να μην πάρω ντε και καλά θέση. Εκτός κι αν μιλάει για πάρα πολύ ακραίες καταστάσεις άλλου επιπέδου. Αν με προσβάλει σαν γυναίκα και σαν άνθρωπο.

      Delete
  3. Αχ Στέλλα αχ!
    Ένα σπίτι ανάμεσα στις καρυδιές και καστανιές με θέα τη λίμνη κι ας είχα τα απολύτως απαραίτητα. Οικεία και γνώριμη θα ήταν η ζωή, μόνο να ήμουν είκοσι χρόνια πριν.
    Τώρα στα του facebook. Βρίσκω ρηχές τις σχέσεις μεταξύ μας και με πρόσχημα την ευκολία του χαζέματος και την ανταλλαγή πληροφοριών κάνουμε φίλους που στην πραγματική ζωή θα είχαμε αποφύγει. Ξεπεσμό θεωρώ να αλιεύεις σχόλια και like που θα τονώσουν την αυτοεκτίμησή σου. Και βέβαια κάποτε "οι φίλοι" αποστασιοποιούνται και επακολουθεί η διαγραφή ακριβώς γιατί δεν υπήρξε τίποτε αληθινό. Σχέσεις χωρίς τριβή, δοκιμασία και συναίσθημα δεν νοούνται... και καλύτερα να λείπουν.
    Προσωπικά θα χαιρόμουν γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξω-ξεκαθαρίσω τι ακριβώς μου ταιριάζει σε μια διαδικτυακή σχέση.
    Καλό βράδυ Στέλλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι, καθόλου ξεπεσμό δεν το θεωρώ εκτός κι αν εννοείς τα χιλιάδες likes ή οι εκατομμύρια followers κλπ
      Αλλαγή τρόπου ζωής είναι. Μπήκαμε σε ξένα σπίτια Αννίκα, είδαμε πως ζουν πχ στην Αμερική, τι προτιμούν, με τι καταγίνονται, πως δουλεύουν. Μεγάλα τα παράθυρα του facebook. Πολλές οι ομάδες για όσα μπορεί να ενδιαφέρεται ένας άνθρωπος.
      Μήπως στη ζωή οι ''φίλοι'' δεν αποστασιοποιούνται; Και μάλιστα μετά από φιλές πάρα πολλών ετών. Προσωπικά βρίσκω πολύ πιο έντιμη τη ζωή στο facebook.
      Απλά δεν θέλω πια αυτές τις διαγραφές της στιγμής, με βρίσκει κάθετα αντίθετο αυτό που γράφεις, σε διαγράφω. Για μένα λέω πως δεν θέλω πια να το κάνω. Έτσι για να αφήσω τα περιθώρια για μια καλημέρα αν τύχει στο μέλλον.
      Βαρέθηκα να κάνω κριτική σ αυτό που ο κάθε ένας άλλος άνθρωπος κουβαλάει.

      καλό βράδυ σου εύχομαι
      όνειρα με ένα τέτοιο σπίτι μαζί με το περιβάλλον της φύσης :)

      Delete
    2. Με φανατικούς φίλους και άλλους τόσους εχθρούς το fb και πληροφορίες προσεγμένες για να αρέσουν και να ανεβάζουν το ηθικό. Μεγάαααλο θέμα το facebook Στέλλα και δεν θα διαφωνήσω με την άποψή σου αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλά. Όσο για νέες πληροφορίες υπάρχει πάντα το internet. Προσωπικά προτιμώ τις πιο ανθρώπινες διαδικτυακές γειτονιές.
      Φιλιά!

      Delete
    3. Άλλο αυτό!
      Εκτιμώ πάρα πολλούς από τους φίλους μου στο facebook. Αυτό λέω. Να μην αφήνουμε αυτή την εκτίμηση να φεύγει για έναν εγωισμό. Γιατί το μέσο μας φέρνει πολύ κοντά στην αλήθεια του άλλου. Διαφωνίες πάντα θα υπάρχουν.
      Έχω μάθει επίσης πολλά! Και σκέφτομαι, εκεί που σου μαθαίνουν πχ αν έρθει η ώρα της διαφωνίας; Τα τινάζεις όλα στο αέρα;
      Ευγένεια χρειάζεται και αυτογνωσία.
      Το ίδιο και στην προσωπική μας ζωή δεν συμβαίνει;

      Έχω συγκεκριμένες εμπειρίες κατά νου. Φυσικά και αντιλαμβάνομαι αυτό που λες και το έχω δει κι εγώ. Όμως έχει και τα καλά του. Η δική μας συμπεριφορά είναι κακή όταν μηδενίζουμε τον άλλον πχ σε μια διαφωνία.

      Κι εγώ προτιμώ τα blogs. Στερούνται όμως διεξόδων.
      Δεν είναι το ίδιο.

      Σκοπός μου βέβαια σήμερα δεν είναι να υποστηρίξω, τα blogs ή το f/b αλλά την ανθρώπινη αλληλεγγύη και ευγένεια.

      Επίσης όσον αφορά το f/b μετά από τον θάνατο του Ζακ, δεν ανεβάζω παρά τέχνη, έπαψα να μιλάω Αννίκα! Ούτε όμως μέσα από το μπλογκ μου θα μιλούσα.

      Σε ζάλισα ε;
      στέλνω καλημέρες και φιλιά
      καλό σ/κ

      Delete
  4. Ανοιξες μεγάλο θέμα Στέλλα μου και μ εξιτάρεις να συμμετέχω στην κουβέντα.Το φβ δεν τ αγαπώ όπως τα μπλογκς και τοχω δηλώσει άπειρες φορές,όπως αρκετές έχω ξεκόψει κι έχω επανέλθει,μόνο και μόνο γιατί έχει την αμεσότητα της παρουσίας.Βλέπεις κάποιον on και στέλνεις ένα μνμ που βλέπεις αν διαβάστηκε και περιμένεις την απάντηση.Θα μου πεις γι αυτό υπάρχουν τα τηλέφωνα.Ναι, αλλά εγω μιλάω για "φίλους" που δεν έχεις τέτοια οικειότητα. ΑΠο την άλλη το κρατάω απλά και μόνο γι ανθρώπους που "γνωρισα",ξεχώρισα και εκτίμησα μέσα σ αυτό και δνε έχουν άλλο τρόπο επαφής και επικοινωνίας μαζί τους.ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ. Κατά τ άλλα ουτε τις ιδέες που περιμενα βρήκα αλλά και τα κιάσα που έκαναν κάποιοι φίλοι πριν δημιουργήσω λογαριασμό δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. ΑΝτίθετα διαπίστωσα μία μικρογραφία της κοινωνίας,που ειδικά στις ομάδες,θα σ αμφισβητήσουν, θα σ ειρωνευτούν ,θα σ επιπλήξουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό,οχυρωμένοι πίσω απο την ανωνυμία του πληκτρολογίου με τόση ευκολία που επ ουδενί δε θα έκαναν (πιστεύω) στην κανονική ζωή.Ειδικά οι ομάδες είναι μεγάλη πληγή για μένα.Εχω πάγια τοποθέτηση να μη συζητάω θέματα θρησκευτικού ή πολιτικού περιεχομένου γιατί ξέρω οτι θα στεναχωρεθώ μ άτομα που τρέφω αισθήματα συμπάθειας.Ούτε εγω θ αλλάξω την άποψή μου ουτε εκείνοι,αντίθετα θα δημιουργηθούν εντάσεις και απογοητεύσεις χωρίς λόγο.Προσπαθώ να μένω στα καθαρώς χειροτεχνικά παρότι πολλές φορές η γλώσσα μου τροχίζεται να βγει απο τη θέση της. Δεν ξέρω αν μ έχουν διαγράψει,αλλά ξέρω οτι σ εκανέναν δεν έδωσα δικαιώματα,παρά ταύτα έχω διαγράψει συγκεκριμένο άνθρωπο και μάλιστα φίλο απο τα μπλογκς στον οποίο έδωσα χέρι βοηθείας οταν τοχε ανάγκη κι εκείνος οχι μόνο μου το δάγκωσε αλλά καταφέρθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον κοινής φίλης που ουδεμία σχέση είχαν με την πραγματικότητα,απλά και μόνο να στάξει το δηλητήριο και να ικανοποιήσει τον αρρωστο εγωισμό του. Επειδή ήξερα οτι γι αυτόν ήταν ο,τι χειρότερο η διαγραφή το έκανα με ευχαρίστηση. Δεν διαγράφω γενικά,απλά προσπαθώ να φεύγω αναίμακτα και ν αδιαφορώ. Εχω χάσει φίλους απο τα μπλογκς που εγω αγαπησα πολύ,χωρίς να μάθω ποτέ το λόγο κι αυτό με πονάει ακόμα.Αλλά το θεωρώ και κατάντια να εκλιπαρώ το συναίσθημα του άλλου οταν εκείνος δε το νοιώθει. Πολλές φορές ίσως στα σχολιά μου και εδώ και στο φβ να φαίνομαι υπερβολική και ίσως λίγο "γλοιώδης" (βαρειά η λέξη ) αλλά είναι η δική μου ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ αντιμετώπιση για τους ανθρώπους που οχι επειδή με τιμούν με τις επισκέψεις και τα σχόλιά τους ,αλλά μου βγάζουν ειλικρινή συναισθήματα και θέλω να τα νοιώσουν. Δεν θα γραψω αγάπες και λουλούδια αν δεν τα πιστεύω για το θεαθείναι.Δεν το έκανα ποέ και δε πρόκειται να το κάνω για μερικά εφήμερα λάικ,άλλωστε δεν μετράω ουτε βλέπω ποιός ενας προς έναν μου κάνει λάικ. Γράφω απλά αυτά που αισθάνομαι,που σκέφτομαι και χαίρομαι αν αυτό το μοιρασμα γίνεται αποδεκτό απο εναν ,δύο ή εκατόν δύο,μέχρι εκεί.ΚΟΊΤΑ ΛΟΙΠΌΝ ΤΗ ΣΤΈΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΉ ΚΑΙ ΠΡΟΦΎΛΑΣΣΈ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΙς ΚΑΚΟΤΟΠΙΈΣ.Δεν ειναι όλοι για όλους. Ξέρω πώς πονάει να χάνεις φίλους,αλλά οχι "φίλους" εντός εισαγωγικών,αυτοί ήταν και θα παραμείνουν έγκλειστοι στα εισαγωγικά, οπότε και να φύγουν ή ν αδιαφορήσουν μικρό το κακό.
    Ας πάμε τωρα να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα σ αυτό το καταπληκτικό σπίτι,πάνω στις κουνιστές μας πολυθρόνες,με τις κουβερτούλες μας στα πόδια,λόγω ψύχρας της εποχής και ας αφήσουμε τις καρδιές να μιλήσουν μεταξύ τους γιατί μόνο αυτές λένε τις αλήθειες.
    Την αγάπη μου πάντα ξεχωριστή μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομίζω Χαρά μου πως πολύ σωστά κάνεις που μένεις στα καλλιτεχνικά. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικά και ιδιωτικά. Και σε μπλέκουν χωρίς να υπάρχει και λόγος στην τελική.

      Αφορμή για την ανάρτηση μου στάθηκε η ανάρτηση στο facebook ενός φίλου που λίγο πολύ υποστήριζε μια άποψη που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη από την δικιά μου ειδικά την δεδομένη στιγμή. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να τον διαγράψω. Όμως είπα όχι. Έχουμε πιεί ένα καφέ κάποτε. Ίσως και να βρεθώ στην πόλη του και να περάσω από το μαγαζί του να του πω μια καλημέρα.

      Για τις ομάδες συμφωνώ. Πχ σε μια μια ομάδα που αναφερόταν στο αστυνομικό μυθιστόρημα, είχα δει ότι γινόταν συγκεκριμένη προώθηση συγκεκριμένων βιβλίων και φυσικά αν πεις την προσωπική σου γνώμη, ότι το τάδε βιβλίο ήταν φελλός για αυτό και για αυτό τον λόγο, σε κατηγορούσαν και για spoiler.

      Μετά από αυτό που περάσαμε με τη δολοφονία του Ζακ, ανεβάζω κανένα ηλιοβασίλεμα, καμμιά παλιά φωτογραφία και ότι βρω από τέχνη. Νομίζω είναι η πιο ήρεμη και συνετή προσέγγιση του μέσου. Δεν θεωρώ ότι μπορώ να τα πω όλα αυτά που σκέφτομαι.

      Έχω ''φίλους'' που τους χαίρομαι και τους απολαμβάνω και από τα έργα τους και με κάποιες κουβέντες που έχουμε κάνει. Τη Χαρά με τα πετρωτά της, τη Νένα με τα βότανα της, την Ξανθή με τις μαγειρικές της, κι αυτό είναι πολύ ωραίο. Μέχρι εκεί όμως!

      Όσο για τις ομάδες γενικότερα έχω δει στα 14 χρόνια που είμαι στο διαδίκτυο πολλούς χωρισμούς και μαλώματα. Και σε ομάδες από το flickr, και σε ομάδες από το etsy! Αλλά έτσι είναι και η πραγματική ζωή, δεν είναι; Και εγωισμοί, και ζήλειες και όλα αυτά τα γνωστά.

      καλό σ/κ να έχεις Χαρά μου,
      σε φιλώ με μια αγκαλίτσα ζεστή

      υ.γ. Υπήρξα ένα τόσο κλειστό άτομο που για μένα, αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο, δεν ξέρω πως θα πορευόμουν. Και διαδίκτυο είναι όλα τα μέσα, flickr, facebook, etsy, blogs κλπ
      Ευγνωμοσύνη για αυτά που έζησα μέσα από την οθόνη μου :)

      φιλιά :)

      Delete
    2. Εγω θα προσθέσω τούτο μόνο να μην κουράσω περισσότερο.
      Απο τότε που η αγένεια θεωρήθηκε άποψη χάθηκε η μπάλα.Υπάρχει πρόβλημα γενικά και μεγάλο έλλειμα παιδείας και αυτό είναι ολοφάνερο στα ΜΚΔ

      Delete
    3. Αυτό που λες για την αγένεια είναι πάρα πολύ σωστό.
      Τα καλύπτει όλα!

      φιλιά στέλνω :)

      Delete
  5. Ωωωω τί υπέροχο σπίτι και τί υπέροχο τοπίο!
    Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου εκεί όμως, γιατί είναι πολύ ερημικό.
    Με μεγάλη παρέα ίσως.
    Για το φβ τώρα.
    Είναι δύσκολο να γράψεις τη γνώμη σου για κάτι.
    Οι άλλοι δεν γνωρίζουν τον χαρακτήρα σου και γίνονται παρεξηγήσεις.
    Δεν τοποθετούμε ποτέ στις ομάδες παρά μόνο για τα καλλιτεχνικά.
    Απορώ πώς ξεκατινιάζονται στα σχόλια σε σοβαρές κατά τα άλλα ομάδες.
    Ούτε χιούμορ δεν σηκώνουν.
    Ίσως μεγάλωσα και δεμ μπορώ να ζορίζομαι.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ μαζί σου Ρένα, στο facebook γίνεσαι εύκολα γραφικός ειδικά όταν παίρνεις θέση σε πράγματα που δεν γνωρίζεις.
      Λίγα λόγια και σταράτα λέει ο λαός.
      Τώρα πια κι εγώ αφού ούτε βιβλία διαβάζω μόνο στην ομάδα patchwork μιλάω και το απολαμβάνω, είναι η χαρά μου πώς να το κάνουμε. Άντε και καμμιά ματιά στην ομάδα με τα κεντήματα, σε μαγειρικές αυτά!
      Και ότι έρχεται στο timeline μου. Στις καλημέρες περιοριζόμαστε. Είναι ένα είδος ευγενικής επικοινωνίας κι αυτό.

      Το σπίτι μοναχικό στο τοπίο του εννοείς. Συμφωνώ αν και δεν το σκέφτηκα εξαρχής. Οπωσδήποτε το φαντάστηκα με μια μεγάλη οικογένεια να ζει μέσα :)

      φιλιά σου στέλνω Ρένα

      Delete
    2. Καλά έχετε διαπιστώσει οτι ορισμένες ξυπνάνε έτοιμες για καυγά;;;ο,τι κι αν αφορά το θέμα θα την πουν ο κόσμος να χαλάσει.Και να πουν τη γνώμη τους όσο κι αν δε σ αρεσει,ειναι θεμιτό και πρέπον,απλά για όλα τα πράγματα υπάρχει τρόπος κι οχι επιθετικότητα και εμπάθεια.Ευτυχώς δεν εχω αντιμετωπίσει προσωπικά κάτι τέτοιο εκτός απο μία μοναδική φορά που ήταν 2 ή 3 σχόλια,αλλά στις ομάδες γίνεται το έλα να δεις για ψύλλου πήδημα,πόσο μάλλον για καυτά θέματα της επικαιρότητας! Σας φιλώ και τις δύο

      Delete
    3. Χαρά σκέψου ότι σ'αυτές τις ομάδες υπάρχουν όλα τα επίπεδα του κόσμου. Αρνητικά και θετικά επίσης :)
      Εγώ γελάω μ' αυτά που διαβάζω κάποιες φορές πάντως. Ευτυχώς έχουμε μια πάρα πολύ ωραία ομάδα με τα πανιά (patchwork) και εκεί την καταβρίσκω.

      φιλιά
      καλημέρα

      Delete
  6. Το Φθινόπωρο έβαλε τα καλά του σ' αυτήν την υπέροχη φωτογραφία που μας έφερες!
    Κάθομαι τη χαζεύω και δε θέλω να πάρω τα μάτια μου από πάνω της. Είμαι φθινοπωρινός τύπος. Το έχω δηλώσει. :)
    Φαντάζεσαι ψαροματάκι μου να ζούσαμε εκεί για ένα μήνα; Εγώ θα σκούπιζα τα πεσμένα φύλλα. Μου αρέσει να το κάνω αυτό. Και να ανάβω τις λάμπες το σούρουπο. Έχει ηλεκτρικο; Αποκλείται να έχει ηλεκτρικό ένα τέτοιο σπίτι! Λάμπες και τζάκια έχει.
    Θα είχε άραγε κανείς διάθεση να τσακωθεί ή να διαφωνήσει συζητώντας σ' ένα τέτοιο περιβάλλον;

    Συμφωνώ μαζί σου. Ούτε αποκλεισμοί χρειάζονται ούτε διαπληκτισμοί. Ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και σεβασμός στη γνώμη του άλλου όποια κι αν είναι. "Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα αγωνίζομαι για να μπορείς να το λες"
    Καλό Σ/Κ ψαροματάκι μου.
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ας μείνουμε λοιπόν εκεί που θέλει η ψυχούλα μας, στην προκειμένη περίπτωση στην ομορφιά της φωτογραφίας.
      Ας την απολαύσουμε :)

      καλημέρα Μαρία μου
      καλή εβδομάδα

      Delete
  7. πιφ για πολιτικά ή θρησκευτικά κλπ δεν έχει νοστιμάδα. άμα είναι να μπεις στην "κατινιά" της διαγραφής να το κάνεις βρε παιδί μου για έρωτες και ζήλιες να το ευχαριστηθείς!
    Δεν έχω διαγράψει ποτέ χοχοχο με έχουν διαγράψει γιατί δεν με άντεχαν χαχαχαχα Έχω πολλούς φίλους από τα μπλογκς και με τα χρόνια κάποιοι παράτησαν τα μπλογκς και είναι μόνο στο φέις. Θαυμάζω και λατρεύω όσους με αντέχουν ακόμα. Είναι κάτι ρεμάλια αλήτες σαν την Μαρία Γ. και τον Γιάννη χαχαχαχα άμα δεν έχει έρωτες και ζήλιες και δολοπλοκίες βαριέμαι χαχαχαχααχα
    Πέρα από πλάκα, αν κάποιος σε τρολάρει ή σου κάνει μπούλινγκ έντονο που δεν αντέχεται έχεις δύο επιλογές. Η μία είναι οφ του υπολογιστή και αποχή, η δεύτερη είναι διαγραφή. Προσωπικά το οφ του υπολογιστή με ηρεμούσε περισσότερο πάντα :)
    Οπως καταλαβαίνεις από μένα δεν γλιτώνεις εύκολα χαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Καλή εβδομάδα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχαχα Μάνια, πόσο δίκιο έχεις, μα πόσο πίσω είμαι, αχαχα έρωτες και ζήλιες, άλλο αυτό αλλά φαντάζομαι υπάρχει. Τώρα που το καλοσκέφτομαι ίσως να μου συνέβει κι όλας μια φορά που δεν ήξερα από που μου ήρθε, διότι η φαντασία των ανθρώπων όταν δεν πρέπει οργιάζει :-))

      Χμμ μπούλινγκ, ναι υπήρξε άτομο που το ονόμαζε τελειομανία και ντε και καλά ενοχλούσε (η τελειομανία), όμως κάτι άλλο ήταν, το έσβησα μια φορά, ενώ είχαμε και τηλεφωνική επικοινωνία που αυτό το άτομο επιδίωκε, το ξαναδέχτηκα για να το ξανασβήσω οριστικά!

      φιλιά εκεί στην μακρινή Μορεάλη χχχ

      Delete

Bonjour

  Τελικά δεν ξέρεις αν ο άλλος είναι εγωιστής ή απλά δεν μπορεί να εκφράσει συναισθήματα.  Γενικότερα,  γνωρίζουμε μόνο όσα μπορούμε να διακ...