Tuesday, November 17, 2020

καρδιές


 

Κάτι ήθελα να γράψω για αγάπη και θυμήθηκα πως την τελευταία φορά που ανέφερα αυτή τη λέξη σε φίλη μου,  η απάντηση που πήρα είναι πως η αγάπη βρίσκεται στις εκκλησίες.  

Δεν το κρύβω πως ένιωσα άσχημα γιατί εγώ με τις εκκλησίες καμμία σχέση δεν είχα ούτε έχω,  την αγάπη όμως σαν έννοια και την πόθησα και κάποιες φορές προσπάθησα έστω να την ασπαστώ.  Αν μπόρεσα δε, να την εφαρμόσω στο ελάχιστο έστω,  νιώθω ικανοποιημένη.

Δεν ξέρω πως το έχουμε καταφέρει αυτό και κάποιες στιγμές εμείς οι άνθρωποι είμαστε ιδιαιτέρως κυνικοί.  Δεν μπορούμε να δώσουμε το χέρι εκεί που μας προσφέρουν κάτι απλόχερα,  όμως ζητιανεύουμε κυριολεκτικά εκεί όπου τίποτα δεν παίρνουμε.

Αφορμή αυτά τα πολύ όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια με τις καρδούλες στο κέντρο!

10 comments:

  1. Τα τελευταία χρόνια η λέξη αγάπη έχει χάσει την αξία αλλά και την σημασία της.Νομίζω ότι οι άνθρωποι ψάχνουν να γεμίσουν την ζωή τους με πράγματα και χρήματα.Όλα γυρίζουν γύρω απο τα χρήματα.
    Είναι ακριβώς αυτό που έχεις γράψει.Είμαστε ή μάλλον έχουμε γίνει κυνικοί.
    Το ότι δεν δίνουμε το χέρι οταν μας προσφέρουν κάτι απλόχερα πιστεύω ότι έιναι αντίδραση, γιατί στις μέρες μας για όλα πρέπει να κουραστούμε για να τα αποκτήσουμε.Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις.
    Μας φαίνεται περιέργο όταν καποιος εκφράσει τα συναισθήματα του ή δείξει ενδιαφέρον για εμάς.
    Η αγάπη για μένα βρίσκεται παντού.Χωρίς αγάπη δεν γίνεται τίποτα.
    Αντοχή θέλει γιατί πόσο να αντέξει και η καρδιά.
    https://www.youtube.com/watch?v=dIF74lH4KPM
    https://www.youtube.com/watch?v=OJM1hZDqGYQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι άνθρωποι, σε όλα τα χρόνια, ίδιοι είναι. Οι μεν και οι δε!
      Είναι αλήθεια πως το ενδιαφέρον κι η αγάπη τρομάζι ιδιαιτέρως άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση.

      Delete
    2. Για να φτάσει να τρομάξει κάποιος με το ενδιαφέρον και την αγάπη όχι μόνο χαμηλή αυτοεκτίμηση έχει αλλά και άλλα ψυχολογικά προβλήματα.
      Άλλο αυτό και άλλο να είναι κάποιος επιφυλακτικός γιατί στο παρελθόν μπορεί να την είχε πατήσει και να είχε πονέσει συναισθηματικά.

      Delete
    3. Έχεις δίκιο! Επιμένω όμως ότι μερικές φορές η αγάπη και το ενδιαφέρον τρομάζει κυρίως αυτούς που δεν έχουν μάθει να την δέχονται, τώρα αν είμαστε όλοι για το ψυχιατρείο αυτό δεν ξέρω να σου το πω. Ίσως ένας ειδικός να μας έλυνε την απορία!

      Delete
  2. Υπάρχει αγάπη απλά μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να μην δείχνουν ευάλωτοι και τη κρύβουν. Αλλοίμονο αν δεν υπήρχε. Στο χέρι μας είναι να τους βοηθήσουμε να τη βγάλουν κάνοντας εμείς το πρώτο βήμα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άμυνα λέγεται αυτό και αλοίμονο όταν υπερβαίνει το όριο!

      Delete
  3. Αυτό τον καιρό Στέλλα μου, μόνο για αγάπη θέλω να μιλάμε γι αυτό και σου στέλνω πολλές πολλές καρδούλες! <3 <3 <3

    ΑΦιλάκια αγάπης!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χρειαζόμαστε τρυφερότητα Στεφανία μου

      καρδούλες αγάπης λοιπόν!

      Delete
  4. Εξαρτάται από το είδος της αγάπης που ψάχνεις. Όχι μη βιαστείς να μου απαντήσεις πως η αγάπη είναι μία. Έχει πολλά πρόσωπα. Η συνείδηση, η αίσθηση της ευθύνης, η αλληλεγγύη, η δοτικότητα, η καλοσύνη, αγάπη είναι. Μπορεί να κρύβεται παντού, φτάνει να βρίσκει ανοιχτή την πόρτα της καρδιάς σου.
    Καλό μεσημέρι Στέλλα!
    Όμορφα τα vintage στολίδια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καμμιά φορά κι από αυτόν που σε επιβεβαιώνει νιώθεις ''αγάπη'', λανθασμένα βέβαια, οπότε όπως πολύ σωστά λες θα πρέπει να προσδιορίσεις μέσα σου τι ακριβώς σου λείπει και το ζητάς μέσα από την αγάπη.
      Επίσης αγάπη είναι πιστεύω όλα αυτά μαζί που αναφέρεις κι όχι μεμονομένα.

      καλό μεσημέρι Αννίκα μου!

      Delete

μια άλλη

  Είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι,  με γκρίνια ή με γέλιο,  με χαρά ή με λύπη,  με τρυφερότητα ή κακία,  το περιμέναμε είτε όχι,  το ονειρευόμ...