Sunday, November 15, 2020

αδυναμία έκφρασης




 

«Η αλήθεια είναι ότι η πληρότητα της ψυχής μπορεί μερικές φορές να υπερχειλίσει σε μια απόλυτη κενότητα της γλώσσας, γιατί κανένας μας δεν μπορεί ποτέ να εκφράσει ακριβώς το μέτρο των αναγκών ή των σκέψεων ή των θλίψεών του. 

Κι η ανθρώπινη ομιλία είναι σαν στραβωμένος τέντζερης, που πάνω του χτυπάμε πρωτόγονους ρυθμούς κατάλληλους μόνο για να χορεύουν αρκούδες, ενώ λαχταράμε να παίξουμε μια μουσική που να λιώσει τ' αστέρια.» 

Γκουστάβ Φλωμπέρ

3 comments:

  1. Η αλήθεια είναι πως η δική μου πληρότητα της ψυχής μπορεί άνετα να υπερχειλίσει μπροστά σε ένα φλυτζάνι ζεστή σοκολάτα. Όσο για την ανθρώπινη ομιλία....έναν τέντζερη που είχαμε τον δώσαμε γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό, αφού έτσι κι αλλιώς πήραμε χύτρα ταχύτητας Fissler.
    Κι ο Φλωμπέρ μια χαρά τα λέει!
    Καλό μεσημέρι Στέλλα!

    ReplyDelete
  2. Υπέροχη αισθαντική φωτογραφία, εξαιρετικά λόγια ενός μεγάλου λογοτέχνη, το δικό σου χρώμα. Τι άλλο καλύτερο για ένα εξαίρετο θέμα Κυριακής;

    Καλησπέρα Στέλλα μου.

    ReplyDelete
  3. Εξαρτάται από το είδος της αγάπης που ψάχνεις. Όχι μη βιαστείς να μου απαντήσεις πως η αγάπη είναι μία. Έχει πολλά πρόσωπα. Η συνείδηση, η αίσθηση της ευθύνης, η αλληλεγγύη, η δοτικότητα, η καλοσύνη, αγάπη είναι. Μπορεί να κρύβεται παντού, φτάνει να βρίσκει ανοιχτή την πόρτα της καρδιάς σου.
    Καλό μεσημέρι Στέλλα!
    Όμορφα τα vintage στολίδια!

    ReplyDelete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...