Thursday, April 25, 2024

μια άλλη


 

Είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι,  με γκρίνια ή με γέλιο,  με χαρά ή με λύπη,  με τρυφερότητα ή κακία,  το περιμέναμε είτε όχι,  το ονειρευόμασταν ή όχι,  με ψέμα ή με αλήθεια,  ζούμε μια άλλη ζωή  εδώ και χρόνια,  μια άλλη ωστόσο δικιά μας ζωή,  καθαρή,  ατόφια,  όπως την επιλέξαμε τη μέρα που αποφασίζαμε τις κινήσεις μας.   

Το τίμημα είναι μεγάλο και το πληρώνουμε δοθείσης ευκαιρίας.

2 comments:

  1. Νομίζω πως όλοι οι άνθρωποι μεγαλώνουμε με…..προδιαγραφές. Το ¨σωστό¨ βέβαια είναι διαφορετικό για τον καθένα και εντελώς υποκειμενικό. Μεγαλώνοντας οι επιλογές μας μπορεί να είναι αντίθετες με το χαρακτήρα που διαμορφώσαμε. Αυτό δεν σημαίνει πως παρεκκλίνουμε από τις αρχές μας, αλλά κάποιες φορές αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε κανόνες και συμπεριφορές κατά το δοκούν. Όποιο χαρακτήρα κι αν υιοθετήσουμε, σημασία έχει να μην βλάπτει εμάς και τους άλλους.
    Φιλιά Στέλλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν παρεκλίνουμε από πουθενά. Απλά ζούμε δυό ζωές, η μια του νου και της φαντασίας κι η άλλη κατά τη ροή των πραγμάτων. Μπορούμε δε να επαναλαμβάνουμε την ίδια καραμέλα για χρόνια και να μην συνειδητοποιούμε ότι αυτό που λέμε είναι η μοναδική αλήθεια και πραγματικότητα. Πολλές φορές, αυτοί ποτ παρακολουθούν τις ζωές μας αντιλαμβάνονται πιο πολλά από όσα εμείς. Γιατί δεν θέλουμε Αννίκα μου, επειδή αυτό είναι πιο εύκολο κι έτσι μας βολεύει. Μας βολεύει μεν αλλά δεν ξέρουμε πόσο μας βλάπτει δε.. αλλά στην τελική ποιός ξέρει; Όποιο δρόμο κι αν τραβήξεις έχει ένα τίμημα, ευχή να πληρώνουμε το μικρότερο.
      Καλό βράδυ :)

      Delete

πρώτα εσύ

  Κανένας δεν μας δίνει την ψυχή του,  ωστόσο όλοι ζητούν ''ψυχή''.  Πρώτα εσύ,  θα σου έλεγε κάποιος αν ήταν ειλικρινής μαζ...