Thursday, September 28, 2017

ισιώματα





Μου αρέσουν τα χρώματα που έχω σήμερα στα χέρια μου,  μπεζ,  μαύρο,  ζεστή απόχρωση ανοιχτόχρωμου ξύλου,  αιματίτης,  ασημί και πέρλες.  Οι πέρλες λέει καλλιεργούνται και δημιουργούνται φυσικά μέσα στο κέλυφος του στρειδιού και δίνουν την αίσθηση του ακριβού και του λαμπερού.  Ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός μου είχε πει κάποτε ένας φίλος αλλά σήμερα ήθελα να σταθώ στα πολύ θετικά!
Επισκέφθηκα το κομμωτήριο μετά από ένα δίμηνο και δε χορταίνω να βλέπω στον καθρέφτη τα μαλλάκια μου.  Μ' αρέσει που η υφή τους είναι σαν μεταξωτή.  Έφαγα τα τέλεια σύκα!  Έχει μια απαλότητα και μια γλύκα περίσσεια αυτό το φρούτο.  Μου έκανε δώρο (η μαμά μου),  μια πολύ όμορφη,  κεραμική κούπα του καφέ,  για να μου φτιάχνει λέει κάθε πρωί τον γλυκό διπλό ελληνικό που τόσο μ'αρέσει.  Όσο κι αν δε το πιστεύεις νομίζω πως είναι καιρός να ισιώσει αυτή η σχέση.  Να κόψουμε με το ψαλίδι τα περισσεύματα,  να ράψουμε κομμάτι κομμάτι το ύφασμα και να φτιάξουμε το πάπλωμα να ζεσταθούμε λιγάκι.  Είναι κάτι που το έχουμε και οι δύο ανάγκη. 


5 comments:

  1. Ωωωωωωωω κρατώ το επιστέγασμα αυτής της ανάρτησης Στέλλα. Και το κρατώ σαν ευλογία. Την ύφανση αυτού του παπλώματος που την περίμενα ομολογώ, ίσως και παρακαλούσα για αυτήν. Τελικά είδες ; αυτή η θετική σου στάση να που έχει ευτυχή κατάληξη.
    Τι όμορφα που περιγράφεις τις πέρλες ; μου αρέσουν πολύ. Είδα πρόσφατα κάποια υπέροχα κομπολόγια, που αλλού, στο Ναύπλιο, με τέτοιες πέτρες και πραγματικά τις επιθύμησα.
    Πάρε την κούπα να πιείτε τον καφεδάκι σας με τη Μαμά σου.
    Καλό απόγευμα να έχεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. κομπολογια με περλες δεν εχω δει ποτε.. αν κυλουν ομορφα οι πετρες στο σχοινακι και κανουν ωραιο ηχο θα εχουν πολυ ενδιαφερον!
      Εχω δε μια πολυ καλη αναμνηση απο το Ναυπλιο :)
      καλο βραδακι

      Delete
  2. Πάντα, Στέλλα, θα χαμογελώ στη σκέψη όταν διαπιστώνω ότι κάποια πράγματα αλλάζουν τη διάθεση έτσι ώστε την μέχρι πρότινος όποια παραφωνία να την ακούμε ως μελωδία.
    Βγάζεις μια αισιοδοξία!

    ReplyDelete
    Replies
    1. παντα βγαζω αισιοδοξια Στρατο, απλα δεν το βλεπετε :) :)

      Delete
  3. και αυτο και ολα τα γατια του κοσμου Ευη :) :)

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...