Saturday, November 21, 2020

συμβαίνει συχνά


 

[Δεν είναι έτσι με τους άλλους.  Ναι,  αποκρίνεται εκείνος.  Το ξέρω.  Διαισθάνεται ότι υπάρχουν πράγματα που της κρύβει.  Δεν μπορεί να καταλάβει αν συγκρατεί την επιθυμία να αποτραβηχτεί μακριά της ή την επιθυμία να γίνει με κάποιο τρόπο πιο ευάλωτος.]

 

Σάλλυ Ρούνευ  ''Κανονικοί άνθρωποι''

6 comments:

  1. σκέφτομαι τωρα -αν και καταλαβαίνω οτι είναι κάποιο απόσπασμα απο βιβλίο, αλλά εγώ δεν το έχω διαβάσει οπότε θα σταθώ στο σημείο που βλέπω- τι μπορεί να κάνει κάποιον άνθρωπο ευάλωτο? το να κρύψεις πράγματα και να μην τα πεις στον άλλο σε κάνει λιγότερο ευάλωτο? γενικά στο πρόσωπο του άλλου? οτι τι? δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό..μα γιατί να κρύψεις "πράγματα"? σε κάποιον που σου είναι αδιάφορος, ναι οκ..αλλά όταν ο άλλος είναι σημαντικός για εσένα και πολύτιμος του δείχνεις εσένα..ολόκληρο!!! έχω και μια φίλη που κράταγε απο εμένα κρυφό "κάτι" ...μα για ποιο λόγο? θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να δω εγώ την φίλη μου με άλλα μάτια πέραν απο αυτά που την βλέπω? ή αυτά που μου είπε θα την κάνουν ευάλωτη στα δικά μου μάτια? μα πως?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melissalli νομίζω το όταν κρύβεις από τον άλλο πράγματα σε κάνει χειριστικό! Γιατί να κρύψεις; Για πολλούς λόγους. Ας πούμε επειδή θέλεις να μην δείξεις τον αληθινό σου εαυτό γιατί ίσως ο άλλος να μην τον αποδεχτεί. Γιατί θέλεις τον άλλον δίπλα σου, αλλά όχι τόσο πολύ, τόσο όσο! Θέλεις να κρατήσεις τις αποστάσεις. Δεν θέλεις ο άλλος να αποκτήσει δικαιώματα επάνω σου. Ίσως πάλι επειδή πιστεύεις ότι αν απλώσεις το είναι σου ο άλλος θα σου επιβληθεί, θα πατήσει στις αδυναμίες σου.
      Είχα μια ''φίλη'' και βάζω τα εισαγωγικά επειδή δεν την θεωρώ πια ούτε φίλη ούτε ''φίλη'', που κρατούσε γενικότερα πράγματα, ένα από αυτά, ένα πολύ σπουδαίο όμως άσχημο γεγονός που συνέβαινε στη ζωή της, ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε το παιδί της. Σε σημείο να μαθαίνουμε την κατάσταση από κοινούς φίλους αυτού του παιδιού.

      Έγραψες σ αυτό το υπέροχο σχόλιο σου [μα γιατί να κρύψεις "πράγματα"? σε κάποιον που σου είναι αδιάφορος, ναι οκ..αλλά όταν ο άλλος είναι σημαντικός για εσένα και πολύτιμος του δείχνεις εσένα..ολόκληρο!!!]
      Δεν υπάρχει πιο σημαντικός λόγος από αυτόν.

      Αν και εγώ προσωπικά στάθηκα στο [Δεν μπορεί να καταλάβει αν συγκρατεί την επιθυμία να αποτραβηχτεί μακριά της ή την επιθυμία να γίνει με κάποιο τρόπο πιο ευάλωτος].
      Είναι αυτό το σημείο μιας οποιαδήποτε σχέσης, που δεν μπορείς να νιώσεις προς τα που τραβάει το σκοινί. Ίσως επειδή την έχεις ανάγκη και τη χρειάζεσαι.
      Φυσικά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον άλλον.

      Σ ευχαριστώ για το σχόλιο σου
      καλό απόγευμα


      Delete
  2. Μου αρέσουν αυτές οι γραμμές που κρυπτογραφικά φανερώνουν τις σκέψεις σου.
    Μου άρέσει που έτσι τις έκλεισες, για να μην απλώσουν τις αφήσεις.

    Καλό βράδυ

    αείποτε, με χρήση του Edge που δεν μου επιτρέπει να επιλέξω Google Account (κι ας το βγάζει σαν επιλογή)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μου θύμησες, πως ένας λόγος που σκέφτηκα τη δημιουργία αυτού του blog, τότε, ήταν ακριβώς αυτός. Να σημειώνω έννοιες που έβρισκα ενδιαφέρουσες από βιβλία που διάβαζα.

      Ένας λόγος που μου αρέσει το βιβλίο που διαβάζω. Μου κάνει σε πολλά σημεία κλικ.

      Δεν συμβαίνει πάντα αυτό με ένα βιβλίο, το χαίρομαι οπότε. Απόλαυση!

      Χάρηκα επίσης που βρήκες τρόπο [καθόλου δεν μου πέρασε από το μυαλό το αντίθετο]

      καλό μεσημέρι

      Delete
  3. . . . τελικά το έκανε σε βήμα επόμενο :)

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...