Friday, September 18, 2020

το ''τώρα''


 

Το ''τώρα'' συμβαίνει όταν αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα μας την δεδομένη στιγμή και μπορούμε να τα εκφράσουμε.  Όταν ζούμε συνειδητά και έχουμε την δυνατότητα να το περιγράψουμε!

Πχ τώρα φορώ ένα πλατύγυρο ψαθάκι  για να με προστατεύει από τον ήλιο,  ένα δροσερό μπεζ λινό φόρεμα και τα πόδια μου είναι βυθισμένα σε μια κυμματιστή θάλασσα καθώς διαβάζω κάτι πολύ ενδιαφέρον.  Ο ουρανός,  είναι καθαρός,  γαλάζιος και κάπου κάπου διακρίνω μερικά μικρά λευκά συννεφάκια.  Ένας γλάρος πετάει γύρω μου με τα μεγάλα και επιβλητικά που είναι τα φτερά του! 

Ίσως βρίσκομαι στη μέση του πουθενά,  μα νιώθω όμορφα σ' αυτή την τόσο ιδιαίτερη ατμόσφαιρα παρ'όλη τη μοναξιά μου,  παρ'όλο που δεν έχω κάποιον να με φροντίζει τόσο όσο το έχω ανάγκη.

Όσο μπορώ,  φροντίζω εγώ τον εαυτό μου,  φροντίζω να ζω τις όποιες στιγμές μου στον υπερθετικό βαθμό!

3 comments:

  1. "Όσο μπορώ, φροντίζω εγώ τον εαυτό μου, φροντίζω να ζω τις όποιες στιγμές μου στον υπερθετικό βαθμό!"

    Αυτό θα το κρατήσω σαν σοβαρό συμπέρασμα στη σημερινή σου σκέψη Στέλλα και στο μήνυμά σου. Αυτό το "τώρα', το βαρύτατα αγνοημένο και υποτιμημένο αξίζει μια πιο σοβαρή προσέγγιση στη ζωή μας.
    Καλησπέρα αγαπημένη μου φίλη.

    ReplyDelete
  2. Γεια σου Στέλλα,

    Αυτό ακριβώς ίσως να σημαίνει το "ζω την εικόνα"

    Φιλιά :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι όπως το έγραψα (αποτυχημένα) ναι αυτό ακριβώς σημαίνει, ζω την εικόνα :-)))

      καλό σ/κ
      φιλιά

      Delete

Bonjour

  Τελικά δεν ξέρεις αν ο άλλος είναι εγωιστής ή απλά δεν μπορεί να εκφράσει συναισθήματα.  Γενικότερα,  γνωρίζουμε μόνο όσα μπορούμε να διακ...