Από το βιβλίο που διαβάζω:
Ο Χάρστγουντ, όντας μεγαλύτερος, παρόλο που τον είχε κυριέψει ένα θερμό πάθος πέρα από κάθε λογική, δεν διέθετε τη φλόγα της νιότης. Το πάθος του ήταν αρκετά δυνατό ώστε να γοητεύσει κάποια κοπέλα, όπως συνέβη με την Κάρι. Μπορούμε να πούμε πως φανταζόταν ότι ήταν ερωτευμένη ενώ δεν ήταν. Οι γυναίκες το παθαίνουν συχνά αυτό. Οφείλεται στο γεγονός ότι σε όλες υπάρχει η ροπή προς τον έρωτα, όλες λαχταρούν την ευτυχία να τις αγαπούν. Ένα από τα χαρακτηριστικά του γυναικείου φύλου είναι η επιθυμία να τις προστατεύουν, να τις φροντίζουν. να τους δείχνουν τρυφερότητα. Αυτό, άμα συνδυαστεί με ευαισθησία και μια φυσική κλίση προς τον συναισθηματισμό, τις κάνει συχνά να μη μπορούν να' αντισταθούν, τις πείθει ότι είναι ερωτευμένες. Κι αυτό είναι πολύ αληθινό, γιατί ξέρουμε ότι τα συναισθήματα είναι οι μόνοι ρήτορες που μας πείθουν πάντα.
σελ. 354
Η Κάρι μας
Theodore Dreiser
Tίτλος πρωτοτύπου : Sister Carrie (1900)
Δεν μπορώ να κρίνω το βιβλίο από ένα απόσπασμα, ωστόσο βρίσκω πολύ σωστή τη σκέψη για τα συναισθήματα των γυναικών. Η συναισθηματική σύνδεση στο ζευγάρι απαιτεί μια αρμονική συνύπαρξη για να είναι ευτυχισμένοι.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ Στέλλα μου!
Σκέψου ότι είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο το 1900. Μου άρεσε η τοποθέτηση του συγγραφέα. Δείχνει να αντιλαμβάνεται τον γυναικείο εσωτερικό κόσμο.
DeleteΑννίκα μου καλό σ/κ σου εύχομαι
Φιλιά