Tuesday, January 14, 2020

grafiti





Μ΄αρέσουν πολύ οι ζωγραφιές στους τοίχους,  τα επωνομαζόμενα grafiti,  κι αυτή η προσωπογραφία της φωτογραφίας,  είναι ένα καινούργιο γκράφιτι που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες στην πόλη μου,  στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου με Δημητρίου Γούναρη.
Το παρατηρούσα για ώρα ώστε να καταλάβω τί ακριβώς ήθελαν να πουν οι δύο καλλιτέχνες που το δημιούργησαν.  Έψαξα στο google μα δεν βρήκα κάτι περισσότερο από ''ένα απλό γυναικείο πορτραίτο'',  καμμία άλλη επεξήγηση.
Τώρα θα συμπεριφερθώ κι εγώ σαν τους γκρινιάριδες ηλικιωμένους ανθρώπους (κοντά είμαι ηλικιακά) αυτής της πόλης και θα πω πως έχω χρόνια να ακούσω την λέξη κουλτούρα (μάλλον ξεπεράστηκε),  και ακόμη πιο πολλά να συναντήσω κάτι το οποίο να είναι κουλτουριάρικο,  πράγμα που για μένα σήμαινε,  πως πέρα από μια καλή αισθητική έκρυβε κι ένα σπουδαίο μήνυμα.
Πολλές φορές,  νιώθω πως δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ στις τάσεις του σήμερα.  Κάπως αλλιώς τον φανταζόμουν αυτόν τον κατά τα άλλα όμορφο κόσμο μας,  σίγουρα όχι γεμάτο με τοιχοκολημένες αφίσες κατά των εκτρώσεων,  όπως συνέβει από ότι άκουσα στην Αθήνα.
Και μια που από το grafiti πολύ φυσιολογικά  [:)] πέρασα στις εκτρώσεις,  να πω πως το βιβλίο ''γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ''  της Οριάνας Φαλάτσι που διάβασα εκεί γύρω στα 20,  21 μου χρόνια,  αναφερόταν στην ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της από τον Αλέκο Παναγούλη.
Να κάτι τέτοια διαβάζαμε τότε,  και για να περάσω κι ένα μήνυμα,  η έκτρωση είναι η τελευταία λύση,  προηγείται η αντισύληψη!  Αντισύληψη!!!

6 comments:

  1. Καλημέρα,

    Όμορφο, και στη σωστή θέση, το συγκεκριμένο graffiti.
    Τα graffiti τα λατρεύω! Το μαγάρισμα της κάθε επιφάνειας
    από το μαλακισμένο με το σπρέι όχι. . .

    Καλή συνέχεια fish eye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμπαθητικό είναι, όμορφο το λες, είναι άλλα δύο δίπλα δίπλα που μ αρέσουν πολύ περισσότερο, γενικότερα μπορούν να δημιουργηθούν θαύματα σ αυτούς τους τοίχους, τα πιο πολλά όμως γίνονται για να γίνουν..
      Στην πόλη μου τουλάχιστον.
      Ναι, τα σπρέυ που μουντζουρώνουν όπου βρουν ούτε εγώ, και νομίζω κανείς δεν τα θέλει..

      καλημέρα ολίγιστε

      Delete
  2. αγαπω τα γκραφιτι
    μπορω να τα θαυμαζω για ωρες

    να εχεις μια ομορφη μερα

    ReplyDelete
  3. Α λατρεύω τα γκράφιτυ αυτά Στέλλα! Επιτέλους δίνουν ομορφιά στην άχρωμη πόλη. Αλλά μιλάμε για αυτήν την τεχνοτροπία έτσι; Και όχι κάποια κακόγουστα τερατόμορφα. Μακάρι να γεμίζαμε επιφάνειες με τέτοιες παραστάσεις θα ήταν υπέροχο.
    Όσον αφορά το τελευταίο. Αντισύλληψη! Προστασία! Βασικά εργαλεία στη σύγχρονη ζωή μας.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Συμφωνούμε Γιάννη μου,

      σ ευχαριστώ!

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...