Thursday, February 25, 2021

μια μπουκιά από όλα με επιμονή


 

 

Αυτή την περίοδο του χρόνου,  στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η άνοιξη.  Έρχεται.  Μαζί με τις μέρες που θα μεγαλώνουν όλο και πιο πολύ,  τους κήπους που θα ανθίζουν,  τις θελκτικές επιθυμίες που  ίσως πραγματοποιηθούν.  Τις πληγές που ελπίζω να επουλωθούν.  Κι ο έρωτας που θα αναζητά πάντα δύο,  μα τον έναν θα καταφέρνει πάντα και θα λαβώνει περισσότερο θαρρείς και τα βέλη του διαθέτουν μόνο για έναν άνθρωπο δύναμη. Κι η θάλασσα με τα δύο ηλιοβασιλέματα που θα είναι πάντα εκεί.  Και οι παρορμητισμοί μου που νιώθω ανήμπορη να τους αφήσω πίσω.  Αν με ρωτούσες ποιο είναι /ήταν/θα είναι το μεγαλύτερο μου προτέρημα δεν θα ήξερα τί να σου απαντήσω.  Ίσως το ότι δοκίμασα μια μπουκιά από όλα;  Με επιμονή;

6 comments:

  1. Μια καθημερινότητα παγιδευμένη στις αντανακλάσεις των αισθημάτων (ξεχασμένων μέσα μας, ωστόσο υπάρχουν) και μιας ρομαντικής ονειροπόλησης που τροφοδοτεί τις ψευδαισθήσεις μας με ρόλο θεατρικό. Είναι μια όμορφη πρόκληση νομίζω για την εύθραυστη ζωή μας. Κάπου εκεί ήμουν και γω. Δεν ξέρω αν με είδες.
    Φιλιά Στέλλα και καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  2. Κατ' αρχήν χαίρομαι που άνοιξαν πάλι τα σχόλια στο μπλογκ Στέλλα μου, το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ και στην νέα εικαστική του μορφή.
    Κατά δεύτερο λόγο, επέτρεψέ μου να σταθώ στην εικόνα. Έχουμε ανάγκη από μια αύρα όμορφης αισθητικής, ομορφιάς αλλά και αισθησιασμού στις μέρες μας που κάποιοι ντύνουν με σκοτεινιά.
    Όσον αφορά την Άνοιξη, ναι, περιμένουμε τον ερχομό της με ανοιχτή καρδιά γιατί έχουμε την ανάγκη της. Καλησπέρα.

    ReplyDelete
  3. Μια μπουκιά φτάνει;
    "Φτάνει για να έχω τη γεύση της", ίσως μου σπαντήσεις πολύ σωστά. Άλλωστε, δεν είναι όλα τα πράγματα για χόρταση. Για κάποια, μια δοκιμή φτάνει για να κρατήσει ζωντανή την ανάμνησή τους για πάντα.
    Καλή "Άνοιξη" Ψαροματάκι μου!

    ReplyDelete
  4. Η Άνοιξη θα έρθει Στέλλα μου, όπως πάντα και καλά κάνεις και προετοιμάζεις την καρδούλα σου να την υποδεχτεί με χαρά!
    Μη ξεχνάμε πως είναι στο χέρι μας, αυτή ειδικά η άνοιξη να φέρει ψυχική και σωματική υγεία σε όλους μας... λίγη ακόμη υπομονή και ΝΑ ΤΗΝ!

    ΑΦιλάκια αισιόδοξα και χαμογελαστά!

    ReplyDelete
  5. Καλώς σε βρήκα. Ελπίζω να σε βρίσκω καλά. Μετά από ένα διάλειμμα 4 μηνών , επέστρεψα και στη blogoγειτονιά μας και στο blog μου , με νέα ανάρτηση .

    ωραίο το θέμα σου
    αγαπημένη εποχή η άνοιξη και το καλοκαίρι

    ReplyDelete
  6. Ερχεται η Ανοιξη και θα την υποδεχτούμε όλη στην καρδιά μας γιατι μας έχει λείψει.🌻Ευχομαι καλό μήνα από αυριο με υγεία και να μας φέρει όλα τα καλά.🌻

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...