Tuesday, May 23, 2023

αιώνια ρομαντική


 

Μπερδεύομαι όταν ψάχνω να βρω την αιτία που έκανε κάποιους ανθρώπους να σκεφτούν έτσι κι όχι αλλιώς μια που συνήθως οι αιτίες είναι πολλές και ίσως μάλιστα και διαφορετικού τύπου.  Όλες οι αναλύσεις έχουν ένα δίκιο.Ένα και μοναδικό σωστό δεν υπήρξε ποτέ,  ούτε το ιδανικό,  ούτε ακόμη έχει εφευρεθεί το μηχάνημα που θα φωνάζει δυνατά τις σκέψεις των ανθρώπων.Κάποτε ίσως να το ευχόμουν ένα τέτοιο μηχάνημα,  σήμερα δεν με νοιάζει.  Θέλω να ακούω τις δικές μου σκέψεις και πάνω σ' αυτές να πορεύομαι.  Το αντίθετο με κουράζει.

Ίσως τελικά,  μια απότομη προσγείωση,  ένας κεραυνός εν αιθρία ,  συμβαίνουν γιατί υπάρχει λόγος.  Και στην προκειμένη περίπτωση ζούσαμε σε ένα συννεφάκι,  στην δική μας ρομαντική φούσκα  η οποία μια Κυριακή,  21 του Μάη,  μεγαλογιορτή, αιφνίδια έσκασε.  Βρεθήκαμε στο πάτωμα.  Όμως αυτό εκτός από απόρριψη μπορεί να σημαίνει και καινούργια διάθεση για ανασκόπηση και αναδιοργάνωση.  

Να λοιπόν που η αυτογνωσία και η ανάλλειψη ευθυνών παίζει τον σπουδαίο ρόλο της παντού!

Δεν θα πάψω ποτέ να είμαι ρομαντική γιατί έτσι θέλω να είμαι.  Αυτόν τον εαυτό μου αγαπώ και αυτός ο εαυτός μου μου αρέσει!

No comments:

Post a Comment

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...