Tuesday, May 09, 2023

οντότητα


 

Πέρα από την επιθυμία του να σ' αγαπούν ή την επιθυμία του να σε θυμούνται είναι το να φαίνεσαι,  να χτίσεις δηλαδή μια ύπαρξη αισθητή.  Ας πούμε να είσαι κάπως αυτόφωτος,  χωρίς αυτό που είσαι να φωνάζει δυνατά.  Κι αυτό θέλει δουλειά πολύ!

5 comments:

  1. Πράγματι! Αυτό είναι και δύσκολο και επίπονο. Την καλησπέρα μου, Στέλλα μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι όμως τόσο γοητευτικό Γιάννη

      καλησπέρα!

      Delete
    2. Ναι, είναι αλήθεια, Στέλλα μου. Την καλησπέρα μου.

      Delete
  2. Εγώ πάλι νομίζω πως έτσι γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Ή έχεις (από τα γεννοφάσκια σου) μια αυτογνωσιακή παιδεία ας πούμε. Γιατί αν ο χαρακτήρας σου είναι στραβός....όσα φώτα κι αν ενδυθείς, πάλι μισοσκότεινος θα είσαι.
    Βέβαια υπάρχουν και οι παρορμητικοί που με κάθε ευκαιρία παίρνουν εύκολα ρίσκα προβολής προκειμένου να αρέσουν. Η εικόνα του εαυτού μας είναι αυτή που νομίζει ο καθένας πως κουβαλάει. Η επιθυμία να χτίσεις μια υπαρξη αισθητή, φορώντας μια μάσκα που προκαλεί απλά εντυπώσεις, δεν θα μας κάνει πιο συμπαθείς. Αν οι άνθρωποι βγάλουμε τη μάσκα, θα δούμε πόσοι θα μείνουν δίπλα μας.
    Και φιλιά και καλό βράδυ Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Έτσι είναι οι άνθρωποι, η ζωή, η επιβίωση.
      Για αυτό και λέω πως θέλει πολύ δουλειά. Είναι ένα πακέτο όμως που αξίζει, όχι για τους άλλους, για τον εαυτό σου όμως ναι! Το να είσαι ουσιαστικός και αυθεντικός μόνο κέρδος μπορεί να αποφέρει.
      Καλό βράδυ Αννίκα μου

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...