Tuesday, January 29, 2008

η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φόρντ

Τ.Τ.
Σεπτέμβρης 1881
Έβαλα το αυτί μου στην ράγα του τραίνου. Το μέταλο έκαιγε. Το τραίνο πλησίαζε. Οι κουκουλοφόροι δικοί μου, τα υπάρχοντα των επιβατών επίσης. Τους πήρα μέχρι και τα βρακιά τους. Με φοβούνται, μ αρέσει να με φοβούνται. Το καλλιεργώ με κάθε τρόπο, με κάθε μέσον. Σκορπώ τον τρόμο. Στην θέα μου κατεβάζουν το κεφάλι. Άλλοι με θαυμάζουν, με κοιτάζουν με δέος. Είμαι ελεύθερος. Εγώ είμαι ελεύθερος κι αυτοί είναι δικοί μου. Ότι ζητήσω είναι στα πόδια μου, αρκεί να το θελήσω. Τους πιέζω, μ αρέσει να τους πιέζω, θέλω να γνωρίζουν καλά πως η αποστολή τους είναι να δουλεύουν γιά μένα, να με υπηρετούν. Κι η αμοιβή τους το ότι βρίσκονται δίπλα μου.
Ρ.Φ.
Από παιδί διάβαζα όποιο άρθρο εφημερίδας αφορούσε τον Τ.Τ. Θαύμαζα τα κατορθώματα του, τον τρόπο που χειριζόταν το όπλο, στεκόμουν με δέος μπροστά στην τόλμη και το θράσος του. Έκρυβα τα αποκόματα σε ένα μεγάλο κουτί μαζί με άλλα προσωπικά μου είδη και το έκρυβα καλά.
Ώσπου μιά μέρα τον συνάντησα. Από κοντά έδειχνε πιό ατρόμητος πιό θαραλέος. Αδίστακτος. Με πήρε στην ομάδα. Από την πρώτη στιγμή ήθελα να γίνω σαν εκείνον. Αντέγραφα τον τρόπο που μιλούσε, τον τρόπο που σκεφτόταν. Όλοι με θεωρούσαν χαζό μα δεν ήμουν. Πολύ συναισθηματικός ναι, χαζός όχι.
Τ.Τ.
Μ έχουν επικηρύξει και το ποσό είναι πολύ μεγάλο. Αρχίζω και φοβάμαι. Πιό πολύ τους δικούς μου, αυτούς που δουλεύουν γιά μένα. Δε λέω πως δεν τους εμπιστεύομαι, μα ξέρω πως τους πιέζω. Μερικοί αρχίζουν ήδη να μου τα μασάνε. Θα πρέπει να τους βγάλω από την μέση. Ίσως πρέπει να κάνω την αρχή τώρα..
Ρ.Φ.
Τον έχει πάρει η κάτω βόλτα. Φοβάται, ο ατρόμητος Τ.Τ. φοβάται. Έχει ήδη σκοτώσει τον Χ. και πιστεύω πως σύντομα θα έρθει κι η σειρά μας. Δεν μας αφήνει πιά να κινηθούμε μόνοι μας. Όλοι και όλα περνούν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του. Έχει μία όμορφη γυναίκα, κι ακόμη πόσες άλλες. Δεν του αξίζει. Πόσο θα ήθελα να ήμουν στη θ'εση του.
Όμως το βλέμμα του έχει αλλάξει, το ίδιο και οι σκέψεις του. Μαντεύω τι και πως. Μα θα φανώ εξυπνότερος. Θα τον κτυπήσω πριν προλάβει αυτός, θα είμαι Εγώ που θα παραδώσω νεκρό τον Τ.Τ. στον σερίφη..

2 comments:

  1. Μας δίνεις μια κριτική των ταινιών που βλέπεις από μια οπτική που κανεις δεν έχει.Μ'αρεσει,φαίνεται σαν να μας βάζεις στο μυαλό σου καθώς παρακολουθείς την ταινία.Καλημέρα!

    ReplyDelete
  2. @..moukelis..χχμμμ ναι..ετσι ακριβως..φιλια!!

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...