Monday, December 05, 2016

Δεκέμβρης





Ήθελα να γράψω πως έχω περάσει Δεκέμβρηδες και Δεκέμβρηδες,  χαρούμενους,  κουρασμένους,  απελπισμένους,  ερωτευμένους,  με κόμπους στο λαιμό,  με δάκρυα στα μάτια,  περιμένοντας μωρό,  κάνοντας σχέδια,  μετρώντας παρόντες,  αναπολώντας,  με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια,  παιδικούς κι εφηβικούς, ζόρικους,  εύκολους,  τρισευτυχισμένους.  Από όλων των ειδών.

Αλλά όπως και να έχει,  κάθε φορά..  κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες,  ο αέρας μύριζε και μυρίζει καραμέλα.  Η γεύση χορταίνει μέλι και κανέλα.  Χιονίζει άχνη.  Και όλα,  μα όλα ακόμη και τα πιο δύσκολα μοιάζουν λίγο πιο γλυκά!

4 comments:

  1. γλυκές γεύσεις και λαμπάκια παντού την νύχτα για να γίνουν όλα λίγο πιο μαγικά :)
    Καλό Δεκέμβρη :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ειναι η εποχη που χαζευω τα χρωματα με τα glitter στις βιτρινες casper, που το ροφημα σοκολατας αποκτα πιο δυνατο αρωμα που το σπιτι μυριζει κουραμπιεδες και μελομακαρονα και που νιωθω πως ισως καπου καποτε κατι πολυ μαγικο θα μπορουσε να συμβει.

      επισης καλο μηνα

      Delete
  2. Στέλλα μου αυτό είναι η μαγεία της ζωής. Παρά την πλούσια εμπειρία μας, κάθε φορά, κάθε Δεκέμβρης έχει μια δύναμη να προσφέρει κάτι γιορτινό, κάτι αρωματισμένο. Έστω και σε δύσκολες στιγμές, μπορεί να κάνει την υπέρβαση και τις ενέσεις ανάτασης.
    Να σου ευχηθώ ολόψυχα ο φετινός σου να είναι με τη δική του ξεχωριστή ομορφιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. κι ομως παρ ολο που εχεις δικιο, παρ ολο που στην πιο δυσκολη στιγμη τις ζωης μου ελαμπαν δακρυα και λαμπακια του δρομου μαζι, υπηρξε Δεκεμβρης που εψαχνα να βρω συναισθηματα και δεν ειχα, και πραγματικα ειχα τρομαξει εκεινη τη χρονια Γιαννη

      Μαγεια ειναι η ιδια ζωη θα ελεγα
      ανταποδιδω κι ευχαριστω για τις ευχες

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...