Thursday, January 02, 2020

2 του 2020





Δεύτερη κι όλας μέρα της νέας χρονιάς,  ο ήλιος μπαίνει μέσα στο σπίτι,  τα λαμπάκια στο δέντρο αναβοσβήνουν (μέχρι τα Φώτα),  το λευκό δαντελένιο τραπεζομάντηλο έχει ακόμη τα ψίχουλα από τα κομμάτια της βασιλόπιτας,  μια ιδέα από λευκή σοκολάτα και μια ιδέα κάστανο,  κόκκινες αχρησιμοποίητες χαρτοπετσέτες,  σου-βερ,  πιάστρες και αυτά τα πάνινα που βάζουμε συνήθως κάτω από σκεύη που καίνε,  τα χέρια μας κολάνε από μελωμένα φύλλα και καρυδοαμύγδαλα,  μια ίωση μας χτύπησε την πόρτα,  η Μπόνυ κέρδισε το φλουρί,  μα δεν είναι άδικο να κόβεις κομμάτι για ένα σκυλί(;),  εντάξει όχι τυχαίο σκυλί,  αλλά σκυλί,  που ξυπνάω το πρωί και με καλοσωρίζει / τρελαίνεται για χάδια,  κουνάει την ουρά,  χοροπηδάει,  σέρνεται στο πάτωμα,  καμμιά φορά κάνω πως κοιτάζω αλλού κι εκλιπαρεί να της δώσω προσοχή ώσπου κουράζεται και πλαγιάζει στα πόδια μου,  τότε σηκώνομαι κι έρχομαι στον υπολογιστή,  κι εδώ βλέπω πως έχω και μια δουλειά να τελειώσω,  εκρεμμότητα της προηγούμενης χρονιάς,  στο ραδιόφωνο,  9.19 το πρωί ο αγαπημένος μου δημοσιογράφος στην αγαπημένη μου εκπομπή,  600.000 ευρώ για να διαφημιστεί το μετρό της Θεσσαλονίκης το οποίο ούτε καν υφίσταται,  μόνο σαν ιδέα,  ενώ ο οασθ ασθενεί,  πριν λίγο χάλασε λεωφορείο στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης,  μ'  αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε τουλάχιστον να αποκτήσουμε καινούργια λεωφορεία,  σε ένα σύμπαν παράλληλο προφανώς και ισορροπημένο,  τα στολίδια του δέντρου μου έχουν γεμίσει σκόνη,  παρακαλώ την καλή νεράιδα του 2020 να αναλάβει δράση,  όλο και κάποιο μαγικό ραβδάκι θα υπάρχει- ν α κ ά ν ε ι α υ τ ό ν τ ο ν κ ό σ μ ο ό π ω ς θ α έ π ρ ε π ε λ ο γ ι κ ά ν α ε ί ν α ι!

11 comments:

  1. Η Μπόνυ με την αξία της κέρδισε το φλουρί.
    Σε εμένα απλά έτυχε.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι η γλυκούλα μας χχχ

      καλότυχο το 2020 Λενιώ μου :)

      Delete
  2. Στέλλα μου,
    μου άρεσε αυτή η περιγραφή εικόνας για την ...δεύτερη ημέρα του χρόνου. Με τον αντίστοιχο όμορφο συμβολισμό. Εικόνα παραστατική, ζωντανή, δοσμένη με τη δική σου πένα.
    Αχ ο κόσμος πια δεν αλλάζει με μαγικά ραβδάκια Στέλλα μου. Όπως είπες να! Ο ΟΑΣΘ, με τα όσα μαρτύρια υφίστανται οι πολίτες αυτής της όμορφης πόλης. Αναρωτήθηκαν άραγε γιατί; Αναζήτησαν ευθύνες από τους αρμόδιους; Καταλόγισαν το φταίξιμο; Το εξέφρασαν;
    Πολλά μου λένε ότι όχι μόνο δεν έπραξαν τα στοιχειώδη παραπάνω αλλά, τουναντίον, επαίνεσαν και μάλιστα με διακριτό τρόπο τους ολετήρες της ζωής τους. Πως; Α εύκολο να το αποδείξεις Στέλλα μου! Μια ματιά στα εκλογικά αποτελέσματα να ρίξεις δεν χρειάζεται να εμβαθύνεις παρακάτω.
    Είμαι άδικος; Και για να μην παρεξηγηθώ. Το ανωτέρω ρηθέν δεν αφορά μόνο τους αγαπητούς Θεσσαλονικείς αλλά τον πολίτη κάθε πόλης και κάθε συνοικίας απανταχού της πατρίδας μας.
    Αυτά γιατί πλέον που και που κάνει καλό να καταλογίζουμε και προσωπικές ευθύνες πέραν των άστοχων "στιχτιρισμών" ατάκτως περιφερομένων.
    Στέλνω φιλιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιάννη μετά από την θητεία του Μπουτάρη σαν δήμαρχος, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχει αθώος! Υπάρχει μόνο το συμφέρον και ναι η πλειοψηφία έδωσε ψήφο εκεί που δεν θέλαμε, όμως δεν ξέρω, φοβάμαι πως τα ίδια ακριβώς θα είχαμε πχ στο θέμα του μετρό και των αρχαίων της στάσης της Βενιζέλου. Θέμα δλδ από το πουθενά! Για να γεμίσουν οι τσέπες αυτών που επωφελούνται προφανώς.
      Έχουμε ανθρώπους που καταλογίζουν και το φταίξιμο και επιρρίπτουν ευθύνες, έχουμε και ανθρώπους που κατέβηκαν σε συγκέντρωση για τα αρχαία, όσο είδες εσύ κάτι να αλλάζει είδα κι εγώ.
      Και ούτε πρόκειται.
      Κάποιοι απλά μας κοροιδεύουν!
      Κάποιοι ενεργούν πίσω από τις δικές μας πλάτες..

      φιλιά κι εγώ..

      Delete
    2. Στέλλα μου,
      κάποιοι επιτήδειοι θα συνεχίσουν να μας δουλεύουν και θα ενεργούν πίσω απ τις δικές μας πλάτες όσο εξακολουθούν να έχουν την εξουσιοδότηση να το κάνουν. Και, όπως βλέπεις, την έχουν εξ ημών με το παραπάνω μάλιστα! Σε όλα τα επίπεδα! Ουδέποτε αμφισβητήθηκε πλειοψηφικά η ηγεμονία τους. Συνεπώς ποιους να "λυπηθώ"; Και γιατί; Καθώς οι ίδιοι μετέρχονται των αρχών μιας κοινωνίας βασισμένης στο "εγώ" μου δίνουν το δικαίωμα να τους πω μεγαλοπρεπέστατα "περαστικά σας"! "και εις άλλα με υγείαν"

      Delete
    3. ίσως λέω, θα μπορούσες να λυπηθείς για το ότι μέσα σ αυτό το σύστημα δεν υπάρχει διέξοδος.
      Αυτό το τον ψηφίσανε καλά να πάθουνε δεν ισχύει. Πρώτον δεν τον ψήφισαν όλοι. Δεύτερον λέμε για όλους τα ίδια γιατί δεν είναι καλύτερος από τον άλλον.

      Με ενοχλεί λίιιγο ο τρόπος που το θέτεις

      Delete
    4. Η όποια "σκληρότητα" διακρίνεις δεν είναι γενίκευση Στέλλα μου. Μήτε τύλιγμα σε μια κόλλα χαρτί. Απλά θέλω να δώσω έμφαση στην έννοια της προσωπικής μας ευθύνης. Όχι μόνο έναντι των γενικών πολιτικών επιλογών μας αλλά και έναντι κάθε στάσης ζωής μας.
      Δηλαδή: Δεν μπορούμε να λέμε "δεν ήξερα", "δεν το περίμενα", "δεν το άκουσα" απέναντι σε καταστάσεις που όζουν στην κυριολεξία και ήδη γνωρίζουμε την κατεγραμμένη ιστορία τους.
      Για παράδειγμα πιο ωμό: Ένας που ακολουθεί τους νεοναζί σε κάθε τους μορφή, δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Την ώρα της πολιτικής "δίκης" δεν θα έχει το ελαφρυντικό ότι "παρασύρθηκε".
      Αυτό λέω Στέλλα μου ελπίζοντας να το έκανα πιο σαφές.

      Delete
  3. Και του χρόνου Στέλλα μου να πέσει το φλουρί πάλι στη Μπόνυ. Και σε εμάς στη σκυλίτσα μας τη Μάγια έπεσε. Ναι έχει και δικό της μερίδιο και στη βασιλόπιτα. Μελος της οικογένειας είναι.
    Όσο για τον κόσμου που δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι...νομίζω ότι για να γίνει πρέπει οι άνθρωποι να γίνουμε ίδιοι όλοι. Εφικτό;;
    Πάντως για μια νεράιδα όλα είναι εφικτά οπότε το εύχομαι
    Καλή ας είναι η νέα χρονιά για όλους

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να λοιπόν που κερδίζουν και τα σκυλάκια μας όχι μόνο την αγάπη μας αλλά κι ολόκληρο κομμάτι βασιλόπιττας και μάλιστα μέσα το φλουρί.
      Ας είναι καλά, μας προσφέρουν τόση αγάπη!
      Όχι βέβαια δεν είμαστε όλοι ίδιοι αλλά τί στο καλό δεν έχουμε κοινό σκοπό;
      Γιατί οι ''κάποιοι'' να ζουν σε βάρος των άλλων;

      Ε ναι μόνο μια νεράιδα θα μας σώσει ή αλλιώς αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ, αυτό είναι κι αυτό θα παραμείνει όσο θα ζούμε!

      καλή χρονιά :)
      όμορφη να'ναι

      Delete
    2. Σε εμάς το φλουρί έπεσε στη μεγάλη μας κόρη.
      Όσο για την ...νεράιδα που θα μας σώσει όλους Στέλλα μου, χαμογελώ γλυκά καθώς ναι, στον κόσμο των παραμυθιών οι νεράιδες αλλάζουν τον κόσμο. Στις κοινωνίες των ανθρώπων ούτε καν. Όσο για τους "κοινούς σκοπούς" είναι τόσο "κοινοί" όσο ήταν και οι αρχές του Σκρουτζ στο αριστούργημα του Ντίκενς με τον υπάλληλό του τον κ. Κράτσιτ.
      Φιλάκια σας κορίτσια.

      Delete
    3. Για αυτό και συχνά λέω πως όλα αυτά γίνονται για μας χωρίς εμάς Γιάννη, στη σημερινή εποχή κυρίως, αλυσοδεμένοι είμαστε και δεν το ξέρουμε :)

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...