Friday, June 19, 2020

μυστικό





Σήμερα,  θα σου ψιθυρίσω στο αυτί ένα μυστικό!
Είναι τρεις με τέσσερις φορές που το αντιλαμβάνομαι ότι η μαμά μου,  όταν κάπως εξαφανίζομαι,  δλδ δεν πηγαίνω να την δω πενήντα φορές την ημέρα,  αλλά μια φορά για μισή ωρίτσα το πρωί,  μου αναφέρει ότι βλέπει το ίδιο όνειρο:
Βρίσκεται πάντα με κάποιους ανθρώπους που λείπουν πια από την ζωή μας,  πχ τα πρώην πεθερικά της αδερφής μου,  την ξαδέρφη της,  την αδερφή της,  τον πατέρα μου όλοι πια αποθαμένοι και θέλουν να την κρατήσουν μαζί τους!
- Πάλι  τους ξέφυγα μου είπε γελώντας σήμερα το πρωί.

Γιατί άραγε;
Για να μου θυμίσει ότι είναι θνητή;
Όχι;
Κι αν δλδ την επισκέπτομαι κάθε τρεις και λίγο,  κι αυτό καταλαβαίνω φυσικά πως της δίνει επιλέον ζωή,  αλλά μήπως παίρνει κάτι από μένα;

''Παν μέτρον άριστον''  δεν έλεγαν οι αρχαίοι;



2 comments:

  1. Ανησυχίες μιας ηλικίας με όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα! Ανασφάλεια, αβεβαιότητα, μοναξιά και κυρίως φόβος για το αμετάκλητο της ζωής. Από τη λεπτομέρεια της παρουσίας σου γαντζώνεται σαν μια θετική παρουσία απόλυτης, δεδομένης αγάπης στήνοντας μικρές παγιδούλες.
    Στέλλα είναι δύσκολο να συνδυάσουμε τα θέλω της καρδιάς με τα πρέπει του μυαλού μας. Αν πάρεις σαν δεδομένο πως ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σημάνει το καμπανάκι του τελευταίου γύρου,…..ίσως το κάνουμε λίγο πιο εύκολο. Και να με συμπαθάς…..έξω απ’το χορό πολλά τραγούδια λέμε.
    Όπως και να χει Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ σε όλα δεν έχω να συμπληρώσω κάτι Αννίκα μου.
      Το μόνο βέβαια πως στο δικό μου το μυαλό είναι αποτυπωμένη και μια ζωή μαζί της 59 χρόνων. Με τις λογής λογής συμπεριφορές.

      Καλημέρα σου και καλό σαββατοκύριακο
      τα φιλιά μου :-)))

      Delete

στα σκοτεινά

  Η ''ζημιά''  είναι πάντα μικρότερη από αυτή που αρχικά και μέσα από τον πανικό μας υπολογίζουμε.  Το κόστος ελαχιστότερο α...