Friday, June 18, 2021

οφείλεις να εντοπίσεις το φως


 

Από το σύνολο του κόσμου από τον οποίο περιτριγυρίζεσαι  οφείλεις να εντοπίσεις το φως & όχι τη σκοτεινιά,  πάντα μα πάντα μέσα από το κάθε τί,  θα υπάρχει ένα τραπέζι,  όμορφα στρωμένο με λογής καλούδια μόνο για σένα.  Μια ψάθινη καρέκλα θα σε περιμένει να ξεκουραστείς με θέα το λιμάνι,  γεμάτο με ιστιοφόρα που άλλα θα έρχονται και  άλλα θα φεύγουν.  Πάντα κάτι θα έρχεται και κάτι θα φεύγει,  πολλές φορές χωρίς να συνάδει με την σκέψη σου, μα εσύ θα κοιτάζεις μόνο το απόσταγμα,  την γενική εικόνα,  αυτήν που αφήνει μέσα σου ένα ειλικρινές,  καθαρό και θετικό συναίσθημα.  Στον εαυτό σου το οφείλεις!

6 comments:

  1. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή σου η ανάρτηση! Έχει ένα δικό της ξεχωριστό ύφος. Αυτός ο πίνακας δένει υπέροχα με όλο αυτό το κλίμα. Μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν ξέρω αλλά μου ανέβασε την ψυχολογία. Καλησπέρα Στέλλα μου, φιλιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι κι αυτός ένας σκοπός, να έχουμε καλή ψυχολογία Γιάννη! Θέλει λίγο κόπο αλλά όπως λέει και ένας καλός μου φίλος, αν οι άλλοι είναι νευρικοί, ή ψυχασθενείς θα πρέπει να χαλάει το δικό μας mood; Όοοχι!!!

      Άσε που όπου κι αν σταθείς με όποιον κι αν μιλήσεις σήμερα, η κουβέντα κινείται γύρω από το φονικό. Έχουν αλλάξει οι καιροί, ας μην αλλάξουμε εμείς τουλάχιστον ή ας κρατάμε ισοροπία !!!

      Delete
  2. Την πολυθρόνα σ' αυτήν την γωνίτσα πολύ την κάνω κέφι. Κι ας είμαι εγώ κι ο εαυτός μου, μια χαρά τα πάμε οι δυο μας.
    Καλό, ζεστό τριήμερο Στέλλα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και ποιός δεν θα την ήθελε Αννίκα! Βάζω δίπλα ακόμη μια, ορκίζομαι δεν θα σε ενοχλώ. Να είναι καλοκαίρι, να έχει ήλιο τόσο όσο το ίδιο και ζέστη. Να έχω φυσική εικόνα αντί για την οθόνη. Μερικές ματιές σε ένα βιβλίο, λίγη μουσική, λεμονάδα, κανένα μεζεδάκι μια λίιιγο ουζάκι, πολλά θέλει ο άνθρωπος;

      καλό τριήμερο!!!

      Delete
  3. Καλημέραα!......Έτσι για να ζηλέψει ο Γιάννης. Πάντως "ο λόγος σου με χόρτασε........" όμορφη παρέα, με ξεκούρασε ήδη!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αα αν είναι να ζηλέψει ας βάλουμε μια καρέκλα ακόμη!!!

      φιλάκια :)

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...