Thursday, October 21, 2021

γίνονται όλα τα λεμόνια λεμονάδα;


 

 Σας έτυχε ποτέ να σας ελκύουν άτομα που είναι πολύ συγκρατημένα;  Άτομα που μοιάζουν ''κλειδωμένα'';  Και να λέτε δεν πειράζει,  με τον χρόνο θα γίνει κι αυτό.  Θα έρθει ανάμεσα σας η οικειότητα. Μέχρι που έρχεται η στιγμή που πέφτετε με φόρα σε τοίχο.  Και τότε ξυπνάτε!  Μα πώς πίστεψα εγώ πως θα μπορούσα να βρω το σωστό κλειδί σκέφτεστε.  

Στην τελική αυτό το σωστό κλειδί υπάρχει;

Ή τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά;  Και αυτή η αρχική ''ξινούτσικη''  αίσθηση που εσάς σας προκαλεί να φτιάξετε λεμονάδα,  δεν έχει αυτή την προοπτική όσα κιλά ζάχαρη κι αν είστε διατεθειμένοι να προσθέσετε;

8 comments:

  1. Δεν υπάρχει μία απάντηση σε όλο αυτό. Το κλειδί που θα ανοίξεις έναν κλειστό άνθρωπο, δεν είναι συνταγή. Και εξαρτάται από μύριες όσες παραμέτρους. Συνεπώς κάθε μας συμπέρασμα είναι υποκειμενικό.
    Καλησπέρα Στέλλα μου, καλή συνέχεια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η δική μου γνώμη είναι Γιάννη είναι πως ο άνθρωπος για να ''ξεκλειδωθεί'' θα πρέπει να το θέλει, είναι δικό του θέμα, δικό του πρόβλημα και όχι δικό μου.
      Όπως βέβαια είναι και δικό μου το πρόβλημα όταν θα σπάσω το κεφάλι μου στον τοίχο ο οποίος αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί.
      Ξινός άνθρωπος, γλυκύς δεν γίνεται τουλάχιστον όχι απέναντι σ αυτόν που του βγάζει τον ''κουμπωμένο'' εαυτό του. Έτσι λέω!

      Delete
  2. Λάτρεψα τον τίτλο σου, θα μπορούσε να είναι τίτλος βιβλίου. Η σύνδεση τίτλου κειμένου επίσης εξαιρετική. Στο κείμενό σου σα να βλέπω το πρόσωπό μου φωτογραφία...

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλησπέρα Καναρινένια κοπέλλα μου!!!

      Delete
  3. Λεμονάδα σίγουρα γίνονται, γλυκό όμως με τίποτα. Υπάρχουν πολλών ειδών «ξινίλες» από χαρακτήρα, από σνομπισμό, από ανασφάλεια που δεν μπορεί κάποιος να διαχειριστεί και κλείνεται στο «καβούκι» του. Δεν είναι πάντα τόσο απλά τα πράγματα. Αν αποφασίσεις να τον «στρώσεις» μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο που σταδιακά σε αποδυναμώνει ψυχικά, επειδή τα τραύματα από αναπόφευκτες συμπεριφορές οδηγούν σε τραυματικές εμπειρίες. Δεν μπορείς πάντα να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που συγκεντρώνουν όλα όσα ζητάς σε μια σχέση. Κανείς δεν είναι τέλειος. Μην ψάχνεις τον ιδανικό χαρακτήρα, γίνε εσύ αυτό που ψάχνεις, αλλιώς παίρνεις το κλειδί εξαρχής.
    Καλό βράδυ Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ω πόσο συμφωνώ με όσα λες! Θαρρείς και είσαι στο μυαλό μου. Πολλές φορές λέμε ''θα στρώσει η κατάσταση'' μα ποτέ δεν γίνεται. Εμείς αλλάζουμε, για μας, κι αν έτσι μας βοηθάει πιο πολύ, και μετά από άπειρη δουλειά με τον εαυτό μας, οι άλλοι ποτέ. Κι αν αλλάξουν ίσως το δούνε οι επόμενοι από μας γιατί όλοι παίρνουμε τα μαθήματα μας.

      φιλιά!

      Delete
  4. Πιστεύω πως θα πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο κλειδί να ταιριάζει για να ξεκλειδωθεί. Δεν ανοίγουν όλες οι κλειδαριές με οποιοδήποτε κλειδί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ σωστά χελώνα μου!
      καλό σ/κ

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...