Thursday, September 15, 2022

μια θέση


 

Σε κάθε σχέση,  έχεις μια θέση.  Εκεί που τοποθετείς εσύ τον εαυτό σου ανάλογα με το τι χρειάζεσαι και το τι μπορείς να δώσεις,  ανάλογα δηλαδή με τα όρια σου,  συμπεριλαμβανομένων και των ορίων των άλλων και τις ανάγκες τους.   Σκέφτομαι πχ ότι ένα άτομο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια,  κλειστό,  δυσκολοεπικοινωνιακό κλπ εκτιμάτε διαφορετικά από ένα άτομο μοναχικό που έχει ανάγκη την συντροφικότητα,  ενώ πιθανόν να απορριφθεί από ένα άλλο άτομο καλυμμένο στον συγκεκριμένο τομέα.

Και το ταίριαγμα;  Υφίσταται ή είναι μύθος!

Εξελίσσονται οι σχέσεις;  Κατά την άποψη μου οι άνθρωποι κουμπώνουν αν είναι να κουμπώσουν, από την αρχή.  Αλλά σε ποιά θέση κουμπώνουν;  Ψηλά στο λαιμό;  Στις μανσέτες;  Ακόμη κι αυτά τα έρμα τα κουμπιά άλλα είναι μεγάλα,  άλλα τόσο σα μικρά κι άλλα από φίλντισι κι άλλα πλαστικά.  Και οι κουμπότρυπες σε διάφορα μεγέθη.  Άσε που υπάρχουν και τα φερμουάρ,  αυτό πού το πας;

Όπως το κουμπί με την κουμπότρυπα δεν θα αλλάξει ποτέ θέση στο ρούχο έτσι είναι και οι άνθρωποι αναμεταξύ τους.  Το πολύ πολύ,  κάποια στιγμή να φθαρεί και να αλλαχθεί αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.


2 comments:

  1. Έχει σημασία να διευκρινίσουμε το είδος των σχέσεων. Φιλικές, ερωτικές ή ανάγκης;
    Αυτό που έχει σημασία στη ζωή μας είναι οι ουσιαστικές σχέσεις, οι αληθινές. Δεν συμφωνώ για τις σχέσεις που βαλτώνουν, τις σχέσεις χωρίς εμπιστοσύνη, χωρίς αμοιβαία κατανόηση, τις ανειλικρινείς που μας αγχώνουν. Αν χρειαστεί, θα μετρήσω τα συν και τα μείον και όσο οδυνηρό κι αν είναι, θα αλλάξω κουμπιά, ακόμη και ρούχο. Ιδανική σχέση είναι αυτή που μπορείς να προσφέρεις, αλλά και αυτή που εισπράττεις, αυτή που νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη, αυτή που μοιράζεσαι τα συναισθήματα, αυτή που δεν νοιάζεται μόνο για τον εαυτό της.
    Καλό βράδυ Στέλλα, φοβάμαι πως οι αληθινές σχέσεις είναι πια όλο και πιο σπάνιες.
    Φιλιά πολλά!


    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Αννίκα μου!
      Όχι ερωτικές, αυτές είναι από μόνες τους μια κατηγορία.
      Φιλικές, ανάγκης! Από ανάγκη δεν έρχεται η φιλία;
      Οι διαβαθμίσεις μέσα στη ζωή, οι αλλαγές επίσης.
      Σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι.
      Και όχι δεν νιώθω εμπιστοσύνη για χίλιους δυό λόγους.
      Ιδανικές σχέσεις δεν υπάρχουν, ούτε κι αληθινές!
      Επιφανειακές, με όρια και για τόσο όσο καλύπτουν την ανάγκη.

      καλημέρα, φιλιά!

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...