Sunday, April 30, 2023

θέλω


 

Στιγμές στιγμές νιώθω το ίδιο μου το blog να έχει μάτια.  Τα δικά σου μάτια.  Κι ότι έχω γράψει να στρέφεται επάνω μου.  Σε νιώθω.  Με ψάχνεις μέσα από τις λέξεις.  Είναι καλά,  δεν είναι καλά, αναρωτιέσαι.   Ξέρεις,  αν το συνειδητοποιήσεις είναι τρομαχτικά αυτά τα μάτια γιατί τρώνε και μεγαλώνουν από τις αλήθειες μου.  Κι εγώ νιώθω πως κάπως -θέλω-,  ναι αυτή είναι η σωστή λέξη.  Θέλω να τα τροφοδοτώ.  Ούτε -πρέπει- ούτε -χρειάζεται- πόσο ανάλαφρο αυτό.  Ωστόσο τα δίνω λίγα λίγα τα κομμάτια μου,  ίσως και να είναι τεράστια η ευθύνη να τα κρατώ.   Μας ξεπουλάω θα μου πεις μα το έχεις κάνει κι εσύ αυτό και μάλιστα χρόνια πολλά πριν από μένα!

6 comments:

  1. Καλή Πρωτομαγιά, Στέλλα μου. Εύχομαι όλα καλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όλα καλά Γιάννη μου ελπίζω και για σας, καλή πρωτομαγιά!!!

      Delete
  2. Η γνώμη μου είναι πως αυτό είναι καλό. Δεν λένε τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής; Δεν είμαι η πλέον κατάλληλη, αλλά νομίζω πως η εικόνα από ένα σχόλιο, σε καθορίζει. Έτσι άνετα, μέσα από τα γραφόμενα καταλαβαίνεις την προσωπικότητα του άλλου, εκτός κι αν είναι πολύ καλός ηθοποιός. Βέβαια το βλέμμα (μεταφορικά πάντα για το blog) δεν προδίδει μόνο το χαρακτήρα, αλλά και ένα σωρό συναισθήματα από όπου καταλαβαίνεις αν πρόκειται για αντιπάθεια, αναγκαιότητα ή πράξεις εντυπωσιασμού. Εξάλλου η ανωνυμία δίνει μια ασφάλεια στον χρήστη. Όπως και να έχει μια προσέγγιση τύπου προσέχω για να έχω, δεν κάνει κακό.
    Καλή Πρωτομαγιά Στέλλα, Καλό μήνα με υγεία!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι όμως πολλές φορές φαντάζομαι γνωστούς μου ανθρώπους να χαζεύουν αυτό το blog. Ξέρεις, έτσι για πλάκα, από καλό δεν περιμένω. Από τη μια μου ξυνίζει το γεγονός κι από την άλλη με έχει βοηθήσει να ξεπετάξω καταστάσεις μια για πάντα. Γιατί κάποιοι σίγουρα καθρεφτίζονται καθώς έχουν την μύγα.
      Ναι έχω δείξει αντιπάθεια η οποία όμως από κάπου έχει έρθει. Κάποιος την προκάλεσε. Ωστόσο πίσω από την ανωνυμία όπως λες μπορείς να λες αλήθειες αλλά και πολλά ψέμματα. Γιατί οι αναρτήσεις είναι μικρά κειμενάκια από το πουθενά που πολλές φορές διανθίζονται με έντονα συναισθήματα ακριβώς για να δώσουν την ατμόσφαιρα που χρειάζεται. Όλα είναι αλήθεια και συγχρόνως όλα είναι ψέμματα σε σχέση με την πραγματική ζωή.
      Δεν είναι η ζωή μου αυτό το blog, είναι όμως κομμάτια μου ραντισμένα με μπόλικη κολώνια ας το πω έτσι. Που στην πραγματική ζωή σπάνια φοράω! Αυτό βγαίνει αυτό γράφω.
      Καλή πρωτομαγιά Αννίκα μου
      καλό μήνα
      φιλάκια πολλά

      Delete
  3. Μάτια δεν ξέρω αν έχουν τα blogs, μια πόρτα ανοιχτή όμως, υπάρχει σίγουρα. "Καραδοκεί" αυτή η παράμετρος που εντοπίζεις όταν εκτιθέμεθα. Καλημέρα και καλό μήνα, Στέλλα μου. 🎀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Πέτρα, ήταν ένα τεράστιο παράθυρο το διαδίκτυο. Τα blogs κομμάτι του! Καλό μήνα !!!

      Delete

μια σκέψη

  Ο καθένας μας βρίσκεται στη δική του γυάλινη σφαίρα!