Wednesday, September 09, 2015

σχέσεις





Άμυνα και αντίδραση προσλαμβάνεις από αυτόν που λέγοντας του αυτό που επιθυμείς,  νιώθει να χάνει τον έλεγχο αφού αυτό που του λες μοιάζει να είναι έξω από τα δεδομένα του,  έξω από τα χωρικά του ύδατα.  Αυτό συμβαίνει πάρα πολλές φορές στις σχέσεις.

Συνήθως,  σε μια καλή σχέση,  αυτός που έχει λάβει το ''δύσκολο''  μήνυμα,  θέλει ένα κομμάτι χρόνου διαθέσιμο,  να σκεφτεί,  να αφομοιώσει και μετά να πάρει κάποια σχετική απόφαση.

Σε μια κακή σχέση,  αυτό το ''δύσκολο''  μήνυμα μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραίο όταν ταράζει τα νερά!  Εξαρτάται από την βάση της σχέσης κι από την υπάρχουσα επικοινωνία.

Για μένα η επικοινωνία,  το να μιλάμε την ίδια γλώσσα,  το να με καταλαβαίνεις και να σε καταλαβαίνω κάτω από τις πιο πολλές αν είναι δυνατόν συνθήκες είναι τα πάντα.  Όλα τα άλλα έπονται!

4 comments:

  1. Αν διαφωνησω μαζι σου, νομιζω θα παρεις ταξι και θα ερθεις να με σφαλιαρισεις :) :) :)
    Ξερεις ποσο κρυβομαι εκει μεσα στις λεξεις σου :)

    Καλο μεσημερι φεγγαρενια μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. ηλπιζα να το διαβασεις.. φιλια πολλα

      Delete
  2. Καλημέρα!
    Οι φιλικές σχέσεις, Στέλλα μου, δεν λησμονούνται ακόμα κι αν λιγοστεύουν οι κουβέντες τους για τον όποιο λόγο…

    Καλώς σε βρίσκω και πάλι.

    Καλό και γλυκό φθινόπωρο σου εύχομαι από καρδιάς!

    ReplyDelete
    Replies
    1. θα συμφωνησω μαζι σου Στρατο, αλλα ο καθε κανονας εχει τις εξαιρεσεις του, οι φιλικες σχεσεις δεν διαρκουν καποιες φορες ως φιλικες αλλα εξελισονται πχ σε ανταγωνιστικες κλπ και καμμια φορα το οτι λιγοστευουν οι κουβεντες δεν καθρεφτιζει αγαπη - γενικοτερα η ζωη μου εχει δειξει και τα δυο προσωπα της σε αυτο το θεμα - καλως ηρθες - πολυ ομορφη ευχη ''καλο και γλυκο φθινοπωρο '' αντευχομαι

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...