Saturday, June 15, 2019

καλό καλοκαίρι





Σήμερα στην θάλασσα,  καθώς φυσούσε υπέροχα και ήταν σαν να υπήρχε ένα φυσικό κλιματιστικό,  σκεφτόμουν πως τους ανθρώπους μας ωραία είναι να τους περιποιούμαστε,  να τους κανακεύουμε,  να τους βάζουμε αντιηλιακό,  να τους δίνουμε πετσέτα,  να τους ανανεώνουμε το αντιηλιακό,  να τους θυμίζουμε το καπέλο!
Στην επιστροφή   θυμήθηκα τούτη δω την φωτογραφία,  που την λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που την είδα και μου διαφεύγει σε ποιόν φωτογράφο ανήκει.
Αυτή η απόλυτα καλοκαιρινή εικόνα,  μου έφερε στο νου εσάς!!!  Και αυτή την αίσθηση και την ανάγκη που νιώθω να τοποθετήσω το τελευταίο κομμάτι για να συμπληρωθεί το παζλ.

Ο Γιάννης,   τοποθετεί ένα τελευταίο κομμάτι στα σπιτάκια του,  φοράει μαγιώ με ρίγες κι έχει πάρει μια τούμπα στον αέρα και ετοιμάζεται να πέσει στο δροσερό νερό με δυναμική βουτιά.
Ο Γιάννης,  που ποτέ δεν μ'  άφησε μόνη μου ακόμη κι όταν ήταν το μοναδικό μου σχόλιο και μάλιστα πολλές φορές έμενε και ασχολίαστο!  Γιάννη μου σ ευχαριστώ,  για όλα.

Ο Στράτος, φοράει ένα μονόχρωμο,  μοδάτο (τελευταία λέξη) μαγιώ, κλείνει τη μύτη του και παίρνει φόρα για κατακόρυφο μέσα στο νερό.  
Ο Στράτος,  ήταν για χρόνια πάντα εδώ,  για τα χρόνια πολλά,  για την καλημέρα,  για τον καφέ,  για τα λουλούδια.  Τόσο που ένιωθα άσχημα που δεν μπορούσα να σκεφτώ να γράψω κάτι ευφυές,  κάτι αντάξιο του.  Και πόσο ήθελα να του δίνω χαρά,  γιατί κι αυτός χαρά μου έδινε,  πόσα ευχαριστώ θα ήθελα να του πω.

Η Στεφανία με ένα λευκό μπικίνι και ένα υπέροχο υγιές,  βουνίσιο χρώμα,  βουτάει στη ζωή,  εε χμμ στη θάλασσα με τα χέρια τεντωμένα στην ανάταση.  Μοιάζει λίγο με μάγισσα καλή,  με νεράιδα,  βγαλμένη από τη σελίδα ενός παιδικού παραμυθιού.
Χρόνια ολόκληρα πηγαινοέρχεται και σχολιάζει παραθέτοντας τις εμπειρίες και τις απόψεις της.  Χμμ σαν να μου φαίνεται ότι έχει φέρει στην τσάντα της έναν Μπουκόφσκι κι έναν Κρισναμούρτι.

Ο αγαπημένος (λένε πως αυτούς που αγαπάμε τους βασανίζουμε)  Μάριος,  φοράει ένα κόκκινο με πράσινα κορδόνια μαγιώ.  Έχει βγάλει λίγο πιο εκεί τις σαγιονάρες του,  ρίχνει μια τρυφερή ματιά στην αγάπη του και ετοιμάζεται να βουτήξει.  Ξέρει ύπτιο καλύτερα από τον καθένα μας και φεύγει σαν δελφίνι μακριά.
Ο Μάριος,  οκτώ μήνες τώρα είναι στα σχόλια μου κι εγώ έχω ιδιαίτερη χαρά για αυτό.  Η αλήθεια είναι πως μου έχει βγάλει λίγο τον κακό μου εαυτό που θέλει να κάνει τον Σέρλοκ Χολμς,  έστω κι αποτυχημένα,  αλλά αυτό είναι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό.  Κατά ένα μεγάλο,  τεράστιο μέρος,  περιμένω τα σχόλια του πως και πως,  και ήταν η αιτία της εξωστρέφειας μου όλο αυτόν τον καιρό.  Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα! Και για τις απλόχερες μουσικές του επιλογές!!!  Εύχομαι να έχει επιτυχία σε όσα ονειρεύεται.

Ο κύριος Λι !!!!!!!!
Τον βλέπω,  αν και λίγο θολά,  δεν ξέρω αν φταίει ο καπνός κάποιου τσιγάρου ή αν είναι μέσα σε ένα σύννεφο,  πάντως ακούω φασαρία,  έχει μαζί του μεγάλη και καλή παρέα.
Φοράει ένα κατακίτρινο σαν τον ήλιο μαγιώ,  είναι χαμογελαστός έχει στρώσει την πετσέτα του κι έχει φέρει μαζί του όλου του κόσμου τα αντιηλιακά.   Όχι,  κουβαδάκια δεν έχει φέρει,  μόνο πνευματικά παιχνίδια.
Φοράει γυαλάκια θαλάσσης και μπλουμμμ,  θεαματικά βουτάει..
Ο κύριος Λι,  ανέβασε το επίπεδο του μπλογκάκιου μου,  ναι αλήθεια και είχε κάθε πρωί σχεδόν μια κουταλίτσα μαγικό σιρόπι να μου δώσει.  Να σαν κι εκείνο που έδινε η Μαίρη Πόππινς στα δίδυμα.
Σταθερός,  ακόμη κι όταν ανέβαζα δυό ποστ την ημέρα,  ακόμη κι όταν θα μπορούσε να σφυρίξει αδιάφορα.  Πολλά πολλά ευχαριστώ!

Ωωω η Αννίκα!
Φοράει ένα κατακκόκινο αδιάβροχο κραγιόν,  μαντήλι σε χρώμα απαλό τυρκουάζ για να μην χαλάσει τα μαλλιά της,  κίτρινο μπικίνι και όοοπςςς πέφτει μαλακά στο νερό. Με απαλές κινήσεις,  αγκαλιάζοντας το νερό,  φεύγει στα βαθιά.  Σε λίγο διακρίνουμε μόνο μια απαλή μπλε κουκίδα,  που δύσκολα ξεχωρίζει από τα επίσης τυρκουάζ νερά της όμορφης Λευκάδας.
Η Αννίκα ήρθε τον τελευταίο καιρό στην παρέα μου με λόγο μεστό.  Την πιάνω πολλές φορές να σκέφτεται βαθιά.  Η συμπεριφορά της έχει επίσης κάτι το αγαπησιάρικο που νομίζω προέρχεται επειδή κάνει παρέα με τα κουκλάκια της από felt!  Την ευχαριστώ για αυτό!

Η Μαρία!
Η Μαρία μοιάζει με γοργόνα,  μα δεν έχει ουρά.  Φοράει ένα ασημί μπικίνι με κάτι σχέδια επάνω που μοιάζουν με λέπια.  Πέφτει στο νερό και χτυπάει τη θάλασσα με τα πόδια της.  Χαίρεται που κάνει αφρούς και που μαζεύονται όλα τα μικροψαράκια γύρω της.
Την νιώθω να κάθεται σε ένα πεζούλι και να απομονώνει τους ήχους.  Και μετά πιάνει κουβέντες μαζί του.  Και με λέει ψαροματάκι κι αυτό ακούγεται τόσο γλυκά!  Κι εγώ την ευχαριστώ θερμά για αυτό!

Η Μαρίνα!
Η Μαρίνα εκφράζει τη νέα γενιά,  τα όνειρα της,  τις δυσκολίες της.  Έχει κάνει τα μπωτέ της,  έχει βάψει νύχια ποδιών και χεριών και κουβαλάει μαζί της δυο τσάντες καλυντικά.  Είναι πολύ όμορφη και καλοβαλμένη,  είναι και τελειομανής.  Φοράει ένα άψογο πράσινο μπικίνι στολισμένο με μια φαρδιά φάσα πολύχρωμες ρίγες.  Κρατάει ένα ροζ κουφετί μεγάλο φουσκωτό μπαλόνι και μπαίνει με το παιχνίδι της στη θάλασσα.
Παρεάκι η Μαρίνα,  συχνή σχολιάστρια,  με απόψεις ώριμες που ξεπερνούν την νεαρή της ηλικία.  Έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα από αυτήν και πολύ πολύ την ευχαριστώ.

Η Αρτίστα μας που είναι λίγο λυπημένη μια που της έχουν συμβεί άσχημα πράγματα τελευταία,  έβαλε ένα χαρούμενο μπικίνι για να νιώσει καλύτερα και παίρνει φόρα για βουτιά στο καλοκαίρι.  Γιατί η ζωή είναι γλυκιά,  και οι στιγμές της υπέροχες,  κι ας συμβαίνουν πράγματα που δεν τα θέλουμε.
Αγαπημένα μου τα σχόλια της,  όποτε είχα τη χαρά ήμουν ευτυχισμένη.  Αρτιστούλα μου,  σ ευχαριστώ!

Η Διονυσία μου!!!!!
Άψογο κορμί,  μπικίνι,  σορτσάκι,  γυαλί!!!
Κρατάει ένα από τα βιβλία του Γιάλομ.  Το αφήνει επάνω στην πετσέτα της που έχει αποτυπωμένο έναν κλασικό πίνακα ζωγραφικής,  πετάει τα ρούχα της και τρέχει προς τη θάλασσα.
Τα σχόλια της τα περίμενα πάντα με αμέριστο ενδιαφέρον.  Και υπήρξε εποχή που τα απόλαυσα και τα καταευχαριστήθηκα,  χίλια ευχαριστώ!


Σμαραγδένια μου,  Άννα Φλο μου,  Ρένα μου,  Αχτίδα μου,  Αείποτε μου,  Καναρινένια μου,  Κλαυδία μου,  γέμισε   η θάλασσα με την αύρα όλων σας.  Ευχαριστώ για κάθε στιγμή που βρεθήκατε δίπλα μου,  για τα σχόλια σεντόνια,  για την κατάθεση ψυχής!!!


Καλό καλοκαίρι σε όλους μας,  εδώ θα τριγυρνάμε και θα τα λέμε!




51 comments:

  1. Η ανάγκη να δεις τον καθένα με τα μάτια της ψυχής, να ανιχνεύσει τα όρια της αλήθειας είναι ότι πιο όμορφο διάβασα.
    Τρυφερό, συγκινητικό σκηνικό που προσεγγίζει το ουσιώδες και το πνευματικό, που κινείται με άνεση μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.
    Στέκομαι έκπληκτη και συγκινημένη. Παρακολουθώ την παρέα, τα γέλια τους, την ξεγνοιασιά τους, την άνεση, την ελευθερία, αυτό το μοίρασμα της ψυχής τους.
    Και κάπου εκεί ανάμεσά τους διακρίνω και σένα. Ένα φως, αντανάκλαση της ψυχής σου και ένα χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπό σου.
    Υπέροχες στιγμές, υπέροχες εικόνες!
    Στέλλα μου γέλασα, συγκινήθηκα και σ' ευχαριστώ πολύ για τα καθαρά συναισθήματα και τις σκέψεις σου, για τις αδρές πινελιές του πιο όμορφου σκηνικού που δίνει νόημα στην ανθρώπινη φιλία.
    Φιλιά πολλά Καλό Σαββατόβραδο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αννίκα μου νομίζω ότι εμείς οι δυό θα πρέπει να μαζέψουμε όλη την παρέα για ένα ωραίο, μελωδικό beach party, με τραγούδια παλιά. Ξένα και Ελληνικά.
      Θέλω Ολύμπιανς, Beatles, Paul Mauriat.
      Pink Floyd. Abba. Έλβις Πρίσλευ
      Νομίζω πως θα αρέσουν σε όλους τί λες;
      Κάθε πρόταση δεκτή, να φτιάξουμε τη σωστή ατμόσφαιρα.
      Μπάνιο νυχτερινό στη θάλασσα, χορός στην άμμο, φωτιά και κιθάρες!!!
      Ποτά να ρέουν άφθονα :-))))

      Πάντα και όλα με μέτρο.
      Υπέροχα!!!!

      Delete
    2. Paul Mauriat ε!-τον λατρεύω- βάλε και Frank Sinatra.(δεν μπορεί, μια κλεφτή ματιά στη δισκοθήκη μου την έριξες, είναι ότι λατρεύω)
      Φιλιά πολλά από μια δροσερή Λευκάδα (σήμερα όχι και τόσο) και ένα τέλειο ηλιοβασίλεμα!

      Delete
    3. και Τομ Τζόουνς κορίτσια,ο αγαπημένος μου.

      Delete
  2. Πριν φορέσω το άσπρο μου μπικίνι Στέλλα μου και τυλιχτώ σε πολύχρωμο παρεό (λόγω ηλικίας!) περνώ ν' αφήσω ευχές, λίγο μαγικές αλλά καλά δοκιμασμένες:
    Έχεις ανοίξει μια καρδιά νααααααααααααα τόοοοοοοοοοοσο μεγάλη και εύχομαι να μείνει πάντα έτσι ανοιχτή να χωρέσει άλλους τόσο!
    Εύχομαι να έχεις ένα καλοκαίρι φωτεινό, χαρούμενο και χαλαρό και να μη φύγει ποτέ το φεγγάρι απ΄την αγκαλιά σου! <3

    ΑΦιλάκια, ξέρεις εσύ, απ΄αυτά τα Αληθινά! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στεφανία, μετά τη θαλασσινή βουτιά, θέλω βόλτα στο βουνό, να μου δείξεις όλα τα κατατόπια.
      Θα περπατάμε ως αργά και θα δούμε από ψηλά το ηλιοβασίλεμα.
      Θα πάρουμε βαθιές ανάσες από καθαρό αέρα.
      Θα μεζέψουμε και ρίγανη και θα τη βάλουμε στα γεμιστά που θα φτιάξουμε για την άλλη μέρα.
      Ποτάκι στον κήπο, στη φύση, στη νύχτα καθώς πολύυυ μακριά τα φώτα της πόλης θα σβήνουν ένα ένα παραδίνοντας την πρωτιά στο φεγγάρι.

      Ααα ναι!
      Θα διαβάσουμε φιλοσοφία και θα πούμε τα δικά μας

      :-)))
      τί καλά!!!

      Delete
    2. Σε περιμένω, τόσο καιρό το λέμε! :-P
      Σήμερα έκανα και το πρώτο μπάνιο στον Ευβοικό, αλλά ότι και να πεις, το βουνό κρατά τα μυστικά μιας άλλης γλύκας!
      ΑΦιλάκια βουνίσια! :-)))

      Delete
  3. Ωωωωωω τι γλύκες είναι αυτές!
    Στέλλα μου, θεωρώ αυτήν σου την ανάρτηση ως την μεγαλύτερη μέχρι τώρα δικτυακή αγκαλιά στην μπλογκοπαρέα! Και δεν έχουμε λόγια να σε ευχαριστήσουμε ειλικρινά. Είναι τόσο όμορφη, είναι τόσο γεμάτη με τα καλούδια της καρδιάς σου.
    Σ' Αγαπάμε Στέλλα μου! Πολύ! Και είμαστε κοντά σου, παρέα σου, συνειδητά, γιατί γουστάρουμε και όχι τυπικά.

    Η Φωτογραφία αυτή μου γέμισε την ψυχή ανάσα γιατί είναι φορτωμένη χαμόγελα. Εκεί που τρελάθηκα στο γέλιο είναι η φατσούλα του Σκύλου, που απογειώνεται να συναντήσει τους φίλους του. Εκπληκτικές στιγμές.
    Από την άλλη νιώθω λίγο σκασμένος, πιεσμένος. Δεν έχω ακόμα αγγίξει τη θάλασσα. Μήτε να την δω. Νιώθω ένα πνίξιμο απ την κλεισούρα που με τυραννάει. Δεν ξέρω τι θα γίνει.

    Πρέπει να αρχίσω τις επαφές μου μαζί της να νιώσω καλύτερα. Όμως.... τέλος πάντων.

    Εδώ θα είμαι Στέλλα μου. Πιστός στις αναρτήσεις μου. Νιώθω βέβαια αρκετά μόνος αλλά δικαιωματικά οι φίλοι είναι στις παραλίες.

    Σε φιλώ και εύχομαι καλό καλοκαίρι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έλα Γιάννη πάμε παρέα στη θάλασσα, να πάρουμε και τα σκυλιά μας μαζί. Μπάνιο, βουτιές, παιχνιδια, θα μαυρίσουμε στον ήλιο και μετά, μετά θα είναι βράδυ, και θα βάλουμε τα καλά μας και θα πάμε σε ένα περιοπής εστιατόριο παρακαλώ. Χλίδα!!! Πιάνο μπαρ και τέτοια. Θα πληρώσουμε τα μαλλιοκέφαλα μας αλλά θα περισσέψουν λεφτά και για ένα δυο ακόμη ποτάκια σε ένα μπαράκι.

      Πιάσε με από το μπράτσο!
      Φύγαμε για μια βραδιά μόνο δικιά μας.

      Θα μπορούσε να είναι και σε ένα νησί!!!!!!!

      Delete
  4. O ουρανός είναι φωτιές
    ανεμομαζώματα
    σπίθες και κυκλώματα βρε
    και παρέες λαμπερές
    το καθρεφτισμά τους στις ακρογιαλιές

    Αυτοί οι στίχοι, από τον Σαββόπουλο και τα Τραπεζάκια του Έξω, μου ήρθαν στο μυαλό με την ανάρτησή σου αυτή, Στέλλα. Ένα αεράκι φύσηξε, με την ενέργεια πολλών χαμόγελων, έφερε μυρωδιές θάλασσας και γέλια και ήχους από ποτήρια που τσουγκρίζουν και φωνές που συζητούν και γαβγίσματα και το νερό που εκτοξεύεται στην επαφή με τα σώματα των φίλων που πηδούν μέσα του ταυτόχρονα.
    Εγώ, βέβαια, ως λίγο μονοχνωτούλα, που οι βουτιές-βόμβες δε με ενθουσιάζουν, κάθομαι παραπέρα -στον ίσκιο οπωσδήποτε!-, διαβάζω το βιβλίο μου και κοιτάζω πού και πού πάνω από τα γυαλιά μου τους λουόμενους που πλατσουρίζουν και πετάνε νερά ο ένας στον άλλον, μουρμουρίζοντας "...τα τρελόπαιδα...!". Γιατί είναι νιότη ψυχική η χαρά και όσοι μας την προσφέρουν είναι δοχεία ξέχειλα από ελιξίριο ζωής.
    Έβαλες, λοιπόν, το αγαπημένο σου καλοκαίρι σε μια ανάρτηση γεμάτη φως και ζεστασιά και γενναιοδωρία, το χώρισες σε παραγράφους αγαπησιάρικες και έδωσες από ένα κομμάτι αυτής της καλοψημένης πίτας της στοργής στον καθένα μας. Χαίρομαι που με θυμήθηκες και με συμπεριέλαβες (είμαι, άλλωστε, διαβόητη γλυκατζού) και σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου και, ΙΔΙΩΣ, την άκρως κολακευτική αναπαράστασή μου, ΧΑΧΑΧΑ (αυτό το "άψογο κορμί" προσπαθώ τη μισή μου ζωή να το πετύχω, αλλά τα άτιμα τα καλούδια πάντα με νικούν - ευτυχώς, αυτά που σέρβιρες εδώ μπορώ άνετα να τα "καταναλώσω", είναι θρεπτικά ΚΑΙ χωρίς θερμίδες! ;-) )!
    Ναι, κάπως έτσι ξεκινούν τα καλοκαίρια μέσα μας. Με αυτήν ακριβώς τη διάθεση. Ας κρατήσουν οι χοροί, εύχομαι - και καλό καλοκαίρι, βεβαίως!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλοκαίρι
      με μισόκλειστες τις γρίλιες μεσημέρι
      καλοκαίρι
      καθρεφτάκια και μια θάλασσα που τρέμει
      στο ταβάνι και τους γύψους μεσημέρι
      καλοκαίρι
      με τον κούκο μέσ’ τα πεύκα και στ’ αμπέλι
      καλοκαίρι
      στόμα υγρό, μικροί λαγώνες, καλοκαίρι
      με τη φέτα το καρπούζι στο να χέρι
      με φιλιά μισολιωμένα, καλοκαίρι
      καλοκαίρι
      λίγες φλούδες στης κουζίνας το μαχαίρι

      Διονυσία κι αυτό το λέει ο Σαββόπουλος και πολύ μ αρέσει για το καλοκαίρι.
      Μία μονοχνωτούλα εσύ κι άλλη μία εγώ, ξέρεις τί καλή παρέα κάνουμε;
      Ας καθήσουμε λοιπόν μέχρι το βραδάκι στην ακροθαλασσιά, και αν χρεαστεί ας ανάψουμε και μια φωτιά με ξύλα που θα μαζέψουμε από γύρω τριγύρω.
      Και κάποιος με την κιθάρα του σίγουρα θα μας κάνει παρέα τραγουδώντας Σαββόπουλο.
      Νωρίτερα, θα έχουμε κόψει φέτες καρπούζι που θα τις τρώμε και θα πέφτουν τα ζουμιά και θα γκρινιάζουμε (τί μονοχνωτούλες θα είμαστα αλλιώς;), αλλά θα μας αρέσει κι όλας γιατι είναι καλοκαίρι και χωράνε τα πάντα.
      Μετά, με φωτιά και κιθάρα, θα φτιάξουμε καιπιρίνιες, μοχίτο, τέτοια πράγματα.

      Όπως έγραψα στην ανάρτηση μιας φίλης, ευτυχώς στην παραλία υπάρχουν σώματα πολλά και το δικό μας άλλο ένα. Βέβαια όταν έχεις ζήσει μια ζωή κάπως πιο αδύνατος δύσκολα διαχειρίζεσαι τα μετά από τα γλυκά και τις μπυρίτσες κιλάκια, αλλά όλα αυτά από τη δική μου ηλικία και μετά τα συνηθίζεις :-)))

      Οπς!!!
      Μεθύσαμε λίγο ή μου φαίνεται :-)))
      Στην υγειά σου Διονυσία μου, ότι επιθυμείς

      Delete
  5. Διάβασα την ανάρτησή σου πολλές φορές.Είναι μια έκφραση αγάπης προς όλους εμάς που ερχόμαστε στο blog σου και εκφράζουμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας,στην καρδιά μας,στην ψυχή μας.
    Τυχαία βρέθηκα στο blog σου πριν 8 μήνες.Μου άρεσε ο τρόπος που εκφράζεσαι και όπως λες και εσύ πιστεύω ότι έχεις διαφορά.Χαίρομαι και με τιμά πάρα πολύ αυτό που έγραψες.Οτι είμαι η αιτία της εξωστρέφειας σου και ότι περιμένεις τα σχόλια μου στις αναρτήσεις σου.
    Είναι πολλά που δεν εχουμε πεί.
    Ενας ακόμη λόγος που ηρθα στο blog σου είναι το όνομα που εχεις επιλέξει.Οτι έχει αγκαλιά μου αρέσει πολύ.

    Πιστεύω να τα ξαναπούμε σύντομα.Και τα πράγματα να είναι λίγο καλύτερα για μένα.

    Καλό καλοκαίρι. ( Μάριος )

    ΥΓ: Τραγούδια - https://www.youtube.com/watch?v=fp7mreA_wSY
    https://www.youtube.com/watch?v=6m5QrpL7gVM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάριε
      Έκανες το μπάνιο σου, κάτσε λίγο στον ήλιο να στεγνώσεις, βάλε τις σαγιονάρες σου και έλα να σε πάω μια βόλτα, εδώ πιο κάτω που σκάει το κύμα και έχει ένα ταβερνάκι που έχει πολύ νόστιμα μεζεδάκια, έλα να καθήσουμε σ αυτό το τραπέζι και να παραγγείλουμε, κολοκυθάκια τηγανητά, χταποδάκι ψητό, μύδια σαγανάκι, γάβρο τηγανητό, έλα να πάρουμε κι ένα ουζάκι (αν και εγώ μόνο μπύρα πίνω), τηγανητές πατάτες απαραίτητες, κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες, πω πω τί νοστιμιές.. και από το βάθος του μαγαζιού ακούγονται τα πιό ωραία λαικά (ελπίζω να σου αρέσουν έστω λίγο), όπως πχ:
      https://www.youtube.com/watch?v=i-iI04Zgepc
      https://www.youtube.com/watch?v=rolavilWLiU
      https://www.youtube.com/watch?v=ZYbfFNqXRfo

      Δες τι ωραία δροσιά που κάνει, ας βάλουμε ακόμη λίγο ουζάκι στα ποτήρια, στην υγειά σου!
      Όλα καλά σου εύχομαι!

      Delete
    2. Ούτε για αστείο δεν τα ακούω αυτά.Και εγω μόνο μπύρα πίνω 0%. Δεν επινα ποτέ.Απο τα φαγητά που εγραψες χταποδι και μύδια δεν μου αρέσουν.Ολα τα άλλα μου αρέσουν πολύ.
      Με τόσο διάβασμα αυτές τις μέρες για την εβδομάδα που ανοίγει αύριο για μένα, όλα αυτά είναι όνειρο....
      Εγω σου στέλνω Χατζηδακι και εσύ μου απαντάς λαϊκά? Why ?
      Καλό HOT καλοκαίρι ... https://www.youtube.com/watch?v=2SFt7JHwJeg
      https://www.youtube.com/watch?v=kWvDIc-JPvs

      Delete
    3. Ευτυχώς που μου στέλνεις Χατζηδάκη, φαντάζεσαι να μου έστελνες Βασίλη Καρά;
      Συγγνώμη φίλε, τα παίρνω όλα πίσω, ή μάλλον κάθομαι μόνη μου στο τραπέζι γιατί τα παραγγειλα και θα με βάλουν τα πληρώσω και επιφυλάσσομαι για άλλο σκηνικό.
      :-)))
      μέχρι τότε χαμόγελο
      να γράψεις καλά

      Delete
    4. Σ'ευχαριστώ πολύ.Πιστεύω και εγώ να γράψω καλά σε αυτές τις εξετάσεις.
      Διάβαζα πρίν κάποια άρθρα για τους μοναχικούς ανθρώπους.Πρίν 10 χρόνια με έπνιξε αυτή η επιλογή μου.Να είμαι μοναχικός άνθρωπος.
      Μέχρι κάποια στιγμή αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου.Υπάρχουν όμως στιγμές που σε πνίγει η μοναξιά.
      Και με φίλους να είσαι οταν αισθάνεσαι μόνος είναι κατι που μερικες φορές δεν περιγράφεται.

      Θα ήθελα να δώ στο blog σου στην θέση αυτού του όμορφου γατούλη την δική σου υπέροχη φωτογραφία που έχεις με κοντινό προφίλ.Είναι πραγματικά πολύ ωραία.(ασπρόμαυρη).
      https://www.youtube.com/watch?v=4aRMjcyYZ3c για τους στίχους του.

      Delete
    5. Είμαι πάντα με συντροφιά και αυτό ήταν από πολύ μικρή η επιλογή μου!
      Και δεν το μετάνοιωσα ποτέ.

      Οι γάτες μου αρέσουν πάρα πολύ!!!
      Η φωτογραφία που λες είναι πραγματικά πολύ ωραία, αλλά δεν αγαπάμε πολύ τις προσωπικές μας φωτογραφίες στα blogs, αυτό συμβαίνει στο facebook, όπου όλοι έχουν φάτσα κάρτα τις φωτογραφίες τους και είναι όλοι τόοοοοσο γελαστοί, ξακαρδίζονται λες και η ευτυχία τρέχει από τα μπατζάκια μας :-)))

      Ωστόσο θα μπορούσα να το κάνω αν μου έστελνες την φωτοτυπία της ταυτότητας σου, και τις δύο πλευρές μαζί με τη φωτογραφία. Και τα δακτυλικά αποτυπώματα, τί νόμιζες; θα μου ξεφύγεις;;;

      :-)))

      Άκου δεν του αρέσουν τα λαικά!
      Εγώ λατρεύω να τα ακούω τις Κυριακές,
      στο μεσημεριανό τραπέζι.
      Τα έμαθα όταν γνώρισα τον άντρα μου, κι αυτά και τον Χατζηδάκη και τον Σαββόπουλο κι άλλα πολλά!

      Delete
    6. Επειδή έχω μια μεγάλη τρέλα με την μουσική από πολύ μικρός πάντα πίστευα ότι όποια μουσική και αν αρέσει σε κάποιον είναι καλό για την ψυχή του και για την ψυχολογία του.
      Άλλος δισκεδάζει με λαϊκά άλλος με κλασσική μουσική,με jazz,rock,κλαρίνα.....
      Εγώ ποτέ δεν μπόρεσα να ακούσω λαϊκά.Ρεμπέτικα ναι αλλά λίγο.Γενικά είμαι άνθρωπος που ψάχνω πολύ και αν μου αρέσει κάτι θα το ακούσω.Δεν κατακρίνω όμως ποτέ κάποιον που δεν ακούει jazz,rock,ή ότι μου αρέσει εμένα.
      Οσο για την φωτογράφια που ου έγραψα πρίν είναι γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ ωραία.Εγώ σε είδα και πραγματικά μου άρεσε πολύ και η έκφρασή σου στην συγκεκριμένη.

      Τέλος πάντων,για να αισθάνομαι και εγώ ωραία θα ήθελα να ξέρεις ότι είμαι αυτός που σου έχω γράψει.Δεν γνωριζόμαστε από παλιά.
      Εάν καταφέρω να έρθω Θεσσαλονίκη κάποια στιγμή θα σου γράψω στο blog σου και θα τα πούμε από κοντά, παρέα με καφέ.Οκ ?
      Πιστεύω να μην χαθούμε μέχρι τότε.
      Καλό καλοκαίρι.!!!!!!!!

      Delete
    7. Είμαι πια σε ηλικία που δεν κατηγορώ κανέναν και για τίποτα, ούτε με νοιάζει οποιαδήποτε κατηγορία αφού εγώ είμαι με τον εαυτό μου καλά!
      Εγώ πχ σου έχω πει ότι δεν ακούω μουσική σε μόνιμη βάση, προτιμώ τα βιβλία και τις ταινίες και κάποια άλλα που κάνω.
      Αλλά αν μου τύχει, όπως τα τραγούδια που μου έφερνες, το απολαμβάνω, όποτε έχω το χρόνο και τη διάθεση βέβαια.
      Το θέμα με το ποιός είναι ποιός τελείωσε, είναι το διαδίκτυο έτσι που δεν μπορείς να ξέρεις και στην τελική δεν σ ενδιαφέρει κι όλας εφ όσον ο άλλος δεν σε προσβάλει.
      Δεν θα με πείραζε ακόμη κι αν ήσουν η ξαδέρφη μου η Δόμνα, φέρνω ένα παράδειγμα.

      Από το 2006 έχω συναντήσει πολύ κόσμο κι έχω πιεί πολλούς καφέδες.
      Και υπήρξαν και άνθρωποι που δεν έτυχε μια προσωπική συνάντηση κι έμειναν άγνωστοι γνωστοί στην καρδιά μου γιατί δεν ζουν πια.
      Είναι σεβαστό, ο καθένας έχει την προσωπική του ζωή κι επειδή γράφει, σχολιάζει δε σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωριστεί κι από κοντά, άσε που τις περισσότερες φορές αυτό κρύβει τον κίνδυνο της απομυθοποίησης.
      Οπότε, μην πιέζεσαι, απλά σε πειράζω.
      Φιλιά

      Delete
  6. https://www.youtube.com/watch?v=KwL-lARk6TY

    ReplyDelete
  7. Eεεε ναι με πηρες απο το χερι και με πηγες στην θαλασσα στην παραλια με την παρεα να ακουμε τραγουδια με την κιθαρα το βραδυ..απο αυτα που σου αρεσουν και μενα ...γυρω απο την φωτια..με μια μπυρα στο χερι..εκει γυρω στα 18 με 20 ολοι...
    Ειδες μαγικα που εκανες; χωρις να κουνηθω απο την θεση μου εγιναν ολα ..ταξιδευοντας μεσα στην μνημη.. την δροσια του να εχεις Στελλα μου .. να περνας ομορφα οτι και να κανεις φιλακια
    Καλο καλοκαιρι φιλακιααα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειδικά αυτό το 18 με 20 όλοι.
      Τί καλά!!!
      Και όλοι να φοράμε μαγιώ πλεγμένα από τα χεράκια σου!!!
      Σμαραγδάκι φιλιά πολλά
      :-)))

      Delete
  8. Οι φωτογραφίες που επιλέγεις κάθε φορά έχουν αυτό το κάτι... οπότε ναι, δε γίνεται να μην τη λατρέψεις από την πρώτη στιγμή! Είναι πολύ ζεστά και τιμητικά τα όσα γράφεις για τους αγαπημένους σου κι ένα γλυκό χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη μου στη θέα και του δικού μου ονόματος παρά την τόσων χρόνων απουσία.

    υ.γ.1 Και ξέρεις τώρα με αυτήν τη φωτογραφία έκανες ακόμη πιο έντονη την επιθυμία μου να αγοράσω ένα μαγιώ (ανάγκη τουλάχιστον των δύο τελευταίων χρόνων). Και τελικά θέλω να καταλήξω ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα ωραίο μαγιώ;!

    υ.γ.2 Και ναι, ένα πολύ καλό καλοκαίρι φεγγαρένια μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. καναρινένια
      υπάρχουν στην αγορά υπέροχα μαγιώ, πρέπει να βρεις αυτά που σου ταιριάζουν και ναι ξέρω πόσο δύσκολο είναι, σε μένα το λες;
      Εύχομαι να βρεις το καλύτερο όλων των ετών :-)))

      Φυσικά και σε σκέφτηκα, μα είναι κι άλλοι πολλοί, τόσοι πολλοί που κατα καιρούς με τιμούν με τα σχόλια και την αγάπη τους.
      Είναι, είστε μέσα στην καρδιά μου :-)

      καλημέρα
      ένα σούπερ καλοκαίρι όπως μας αξίζει εύχομαι

      Delete
  9. Επίτηδες ήρθα τελευταία για να με προσέξεις, να κάνω εντύπωση. Τι γοργόνα μ' έκανες! Και να σου πω την πάσα αλήθεια; Δεν έβρισκα πόδια να περπατήσω ως εδώ γιατί δεν είχα ουρά να τα ανταλλάξω. Όμως μια μεγάλη ζαργάνα με πήρε στα πτερύγιά της και με έφερε στην πόρτα σου. Ίσα που προλαβαίνω, ελπίζω δηλαδή, να σου ευχηθώ πολύ συγκινημένη ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ψαροματάκι μου!!!
    Να είναι μια λίμνη με χρυσόψαρα γύρω σου αυτή η εποχή κι εσύ βασίλισσα ανάμεσά τους.
    Με σκλάβωσε η γλυκύτητα σου και τα όμορφα θέματα σου αλλά κι αυτές οι τσαχπίνες γατούλες που μοστράρουν με το καλημέρα σας.
    Ωραίες επιλογές δικές σου, για λογαριασμό μας.
    Ωραία και η δική μας επιλογή: Δηλαδή ΕΣΥ!!!
    Πολλά γλυκά φιλιά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό καλοκαίρι Μαρία μου, να χαρείς τη θάλασσα όσο περισσότερο μπορείς.

      Ε είμαι γλυκός άνθρωπος :-)))
      Γιατί αλλιώς πως θα με επιλέγατε ε; ε;

      μου άνοιξε την καρδιά το σχόλιο σου
      έχω μια τεράστια διάθεση για ξεκούραση
      το ίδιο επιθυμώ και διά εσάς :-)))

      αν και όλο για ξεκούραση λέω κι όλο εδώ είμαι, αλλά κι αυτός ο εθισμός, δεν μ αρέσει, πρέπει να τον δαμάσω, πού θα μου πάει;;;

      φιλούδια
      :-)))

      Delete
  10. Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α !!!! https://www.youtube.com/watch?v=IyMrmxbjOKM

    ReplyDelete
    Replies
    1. αα δεν το είχα υπ όψη μου, ευχαριστώ!
      ανταποδίδω
      https://www.youtube.com/watch?v=dW8FiWm5vjs

      Delete
  11. Από τους πιο όμορφους και ευφάνταστους αποχαιρετισμούς για το Καλοκαίρι που έχω διαβάσει :)
    Καλό καλοκαίρι fish eye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εύη
      Είναι οι φίλοι που έχουν την δύναμη να εμπνεύσουν :-)
      Το λέω με κάθε συνείδηση.

      Kαλό καλοκαίρι Evil Vill :-)))

      Delete
  12. Καλό καλοκαίρι Στέλλα μου! Γέμισε η θάλασσα με τη δική σου αύρα όπως γεμίζει η μπλογκογειτονιά με τις εγγραφές σου. Συγκινητικός και έξυπνος αποχαιρετισμός-- καλοκαιρινός μόνο ναι;-και σ'ευχαριστούμε από καρδιάς που είμαστε όλοι στην καρδιά σου. Γιατί και εσύ δικαίως έχεις μπει για τα καλά στη δική μας
    Αν και δεν πολυμπαίνω στο διαδίκτυο τελευταία όχι από επιλογή όμως, δεν παύω να ψάχνω αναρτήσεις σου όταν μπορώ.
    Καλά να περάσεις εύχομαι, ανέμελα, με αγκαλιές και χαμόγελα και πολλές πολλές βουτιές
    Τα φιλιά μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άννα Φλο μου εύχομαι όλα καλά!
      Να έχεις ένα υπέροχο καλοκαιράκι, όλοι μας να έχουμε
      σε φιλώ
      :-)))

      Delete
  13. Με δρόσισε το θαλασσινό αεράκι της τόσο ευρηματικής ανάρτησής σου Στέλλα μου και το χάρηκα....γιατί με τη ζέστη έχω θέμα αξεπέραστο, υποφέρω και ταλαιπωρούμαι, όμως ένα απογευματινό μπάνιο είναι ότι πρέπει και το βραδάκι σ΄ένα τραπεζάκι δίπλα στο κύμα με παγωμένη μπύρα 0% , καλή παρέα και τα αγαπημένα μεζεδάκια.....η πεμπτουσία της απόλαυσης !!!Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι, να περάσεις όμορφα, να ξεκουραστείς να χαρείς τη θάλασσα και την παρέα καλών φίλων. Σε φιλώ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς την Κλαυδία!
      Μακάρι να δροσίσει λίγο λέμε όλοι μας γιατί ποιός την υποφέρει αυτή τη ζέστη, το καλοκαίρι μπήκε πολύ δυναμικά.
      Υπομονή κι ας το χαρούμε όσο μπορούμε, προσωπικά μόνο που φοράω χρωματιστά αεράτα ρούχα νιώθω υπέροχα.
      Είναι και η θαλασσίτσα ο άσσος στο μανίκι..
      Φιλιά κι από μένα
      :-)))

      Delete
  14. Πιστεύω πως από αυτή την ανάρτηση δεν πρέπει να λείψει αυτό το τραγούδι
    https://www.youtube.com/watch?v=u2bigf337aU

    καλή συνέχεια σε όλους μας

    ReplyDelete
  15. Ζ Ε Σ Τ Η !!!!!!! 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ.
    https://www.youtube.com/watch?v=6y5t5IzwSsw

    ReplyDelete
  16. https://www.youtube.com/watch?v=ehU-PbEG7hM
    https://www.youtube.com/watch?v=ICkWjdQuK7Q

    ReplyDelete
  17. https://www.youtube.com/watch?v=0W3MpOU3OUU

    ReplyDelete
  18. https://www.youtube.com/watch?v=54R0CzOpCTE
    Πεθαίνει ο ερωτισμός;
    "The ponies run, the girls are young, The odds are there to beat. You win a while, and then it’s done – Your little winning streak. And summoned now to deal With your invincible defeat, You live your life as if it’s real, A Thousand Kisses Deep..."
    Καλό Σαββατιάτικο βραδάκι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στεφανία μου, εξαιρετικό τραγούδι!!!
      Ο ερωτισμός δεν πεθαίνει, βρίσκεται πάντα μέσα μας και εκδηλώνεται με την πρώτη ευκαιρία.
      Βέβαια είναι σπάνιες οι ευκαιρίες είναι γεγονός :-)))

      Ήμουν στην παραλία βολτίτσα, πολύ ζέστη, πολύς κόσμος που βγήκε για ένα ραντεβού, μια βόλτα με τα παιδιά του, υπαίθρια μπαράκια, μαλλί της γριάς, ένας νέος να παλεύει να πείσει μια νέα να κάτσει στο πλακόστρωτο και πως αυτός θα της έπλενε μετά τα ρούχα στη σκάφη (αλήθεια), και όλη η πόλη να μοιάζει σαν να βουλιάζει στη θάλασσα και στα φώτα της νύχτας, κι ένας πλανόδιος με την κιθάρα του να τραγουδά αυτό:
      https://www.youtube.com/watch?v=EDCs5GCxso8

      Ιούνιος στην εκπνοή του κι ένα καλοκαίρι που μόλις τώρα αρχίζει αλλά εδώ και καιρό μας ταλαιπωρεί με τις θερμοκρασίες του.
      Παρ' όλα τα όσα, τόσο αγαπημένο!

      Καλό σου βράδυ
      φιλιά πολλά
      :-)))

      Delete
    2. Μια που ήρθε στην κουβέντα ο ερωτισμός

      https://www.youtube.com/watch?v=BwbHcwDjKpY

      Delete
  19. Καλοκαίρι και αρκετή ζέστη.Διάβασα για ερωτισμό και σκέφτηκα αμέσως ένα αγαπημένο μου τραγούδι από τα παλιά,εδώ σε διασκευή.κατά την άποψη μου πολύ ρομαντικό.
    https://www.youtube.com/watch?v=Al89htZpd4M

    A Hello like before
    I'd never come here
    If I'd known that you were here
    I must admit though
    That's it's nice to see you, dear
    You look like you've been doing well
    A Hello like before
    I hope we've grown
    'Cause we were only children then
    For laughs I guess we both can say
    'I knew you when'
    But then again, that's kiss and tell
    Hello like before
    I guess it's different
    'Cause we know each other now
    I guess I've always known
    We'd meet again somehow
    So that it might as well be now
    Hello like before
    I hope we've grown
    'Cause we were only children then
    For laughs I guess we both can say
    'I knew you when'
    But then again, that's kiss and tell
    Hello like before
    I guess it's different
    'Cause we know each other now
    I guess I've always known
    We'd meet again somehow
    So that it might as well be now

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλοκαίρι είναι και θα περάσει, υπομονή και καλό και ενδιαφέρον πρόγραμμα για βόλτες και θάλασσα, ο καιρός περνάει πιο γρήγορα από ότι φανταζόμαστε, ας ζήσουμε τουλάχιστον τις στιγμές.
      Αν μη τι άλλο το καλοκαίρι με τα ελάχιστα ρούχα που ντύνουν ένα σώμα, με ένα μαγιώ, μας φέρνει πιο κοντά στη φύση.

      Ζεστό άλλα υπέροχο, ας το ζήσουμε όπως πιο όμορφα μπορεί ο καθένας μας!

      Delete
  20. Καλό καλοκαίρι Στέλλα μου και θα τα πούμε γυρίζοντας με το καλό! Τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mαίρη,
      καλό καλοκαίρι!!!
      Φιλιά

      Delete
  21. Καλό ΜΗΝΑ !!!Άλλο ένα καλοκαίρι με πολύ ζέστη.Πρίν αρκετά χρόνια αν κάποιος δεν μπορούσε τόση ζέστη εκανε ένα ταξίδι σε μια χώρα που είχε χαμηλότερες θερμοκρασίες και πέρναγε τις δύσκολες μέρες.
    Τώρα και εκεί εχουν περισσότερη ζέστη αυτές τις μέρες.
    Υπομονή.Τι άλλο ;;;Και μουσική.
    https://www.youtube.com/watch?v=TMcnookEEVA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η αλήθεια είναι πως μου θύμησες ακριβώς αυτό, πριν κάποια χρόνια πηγαινοερχόμασταν Αυστραλία, αλλά τώρα πια ούτε μέχρι το Πήλιο, εδώ γύρω και πολύ μας πάει :-)))
      Επίσης πριν πολλά χρόνια, που εσύ δεν είχες ακόμη γεννηθεί, ούτε κλιματιστικά χρησιμοποιούσαμε ούτε τόση ζέστη είχαμε, όλο το καλοκαίρι, τα βράδια, κρατούσαμε ζακετάκια, ελαφριά βέβαια, αλλά τα είχαμε γιατί χρειαζόντουσαν. Είναι τεράστια η κλιματική αλλαγή!

      Καλό μήνα ανώνυμε φίλε
      βρες την πιο κοντινή σου παραλία και πήγαινε να δροσιστείς :-)))

      Delete
  22. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ! https://seamariaplatake.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. Από το πρωί που διάβασα την ανάρτησή σου κι άφησα σχόλιο πιο πάνω, τώρα κατάφερα να συνεχίσω το διάβασμα.
    Λοιπόν από αυτή τημ παρέα δεν θα ήθελα να λείπω κσι σ ευχαριστώ πολύ που με συμπεριέλαβες.
    Βέβαια δεν θα μπω έτσι στη θάλασσα γιατί δεν μπορώ τις βουτιές, θα μπω από τα ρηχά, πειράζει;
    Και θα πάω κολυμπώντας στα βαθειά 😁😁😁
    Για τους μεζέδες πάντως είμαι πρόθυμη.
    Τρώω τα πάντα κι ακούω τα ωραία λαϊκά.
    Είμαι και Σαλονικιά😁😁😁
    Στέλλα, πριν καιρό είχα πει οτι μας χρειάζεται μια κατασκήνωση να μαζευτούμε όλοι μαζί.
    Πού ξέρεις, μπορεί και να γίνει.
    Σου εύχομαι καλό καλοκαίρι και φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρένα μου,
      ξέρω πόσο ωραίος άνθρωπος είσαι, και είναι χαρά μου να βρίσκεσαι ανάμεσα στους φίλους μου αλλά και στα σχόλια μου.
      Σε εκτιμώ αφάνταστα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

      Πω πω μια κατασκήνωση με όλους μας, τί ωραία εικόνα!!!
      Η ιδέα σου θαυμάσια!

      καλή συνέχεια του πολύ πολύ ζεστού καλοκαιριού μας, αλλά τόσο αγαπημένου.
      Το καλοκαίρι είναι σαν ένα πεντάχρονο, οκτάχρονο αγόρι, δεν μπορείς να μην το αγαπάς. έχει αυθόρμητη, καθαρή ψυχή, δοτική, ακόμη κι όταν κάνει ζαβολιές :-)))

      Τα φιλιά μου :-)))

      Delete

μια μέρα

  χρόνος τότε που σκοτώναμε το συναίσθημα,  κι ενώ η ψυχή έλεγε ναι,  εμείς επιλέξαμε το όχι νοσταλγία ο τρόπος που σήκωνες ψηλά τα μανίκια ...