Sunday, July 28, 2019

ένα βιβλίο





Τις στιγμές που θέλω να σε συναντήσω μα οι συνθήκες δεν μου το επιτρέπουν,  οι σελίδες ενός βιβλίου είναι ο πιο καλός,  ο πιο ευγενικός,  ο πιο ευρηματικός,  ο πιο πνευματώδης φίλος.
Αφήνομαι χαλαρά στις ιστορίες του,  που με οδηγούν σε μονοπάτια που δεν έτυχε να περπατήσω ακόμη.  Παραδίνομαι στη γλύκα των χυμών του.  Το γύρισμα του κάθε φύλλου,  έχει να μου δώσει κι άλλο,  κι άλλο,  κι αν κουραστώ,  διπλώνω την χάρτινη γωνίτσα του και το αφήνω να περιμένει. Καθώς απομακρύνομαι,  τα λόγια του όλο και πιο πολύ ζυμώνονται με την ψυχή μου!

11 comments:

  1. Ω ναι! Δεν υπάρχει πιο όμορφο λιμάνι από τις σελίδες ενός βιβλίου που αγαπάμε. Δεν υπάρχει πιο φιλόξενος τόπος για ένα ταξίδι σε μέρη ονειρεμένα, σε απωθημένες και ανομολόγητες στιγμές, σε μονοπάτια της φαντασίας και του "θέλω".
    Πολύτιμος συνεπιβάτης στο ταξίδι της ζωής μας.
    Καλησπέρα Στέλλα μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να είναι Ιούλιος, μεσημέρι. Να είσαι χορτάτος από το πιο αγαπημένο σου φαγητό, να έχεις βάλει ένα ακόμη μαξιλάρι κάτω από το δικό σου στην κρεββατοκάμαρα και να απολαμβάνεις δυό και τρεις ώρες ξάπλα και διάβασμα μαζί με το αεράκι που διαπερνάει την ούτως ή άλλως μαζεμένη κουρτίνα!
      Και να μη θες να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου.
      Το λες και ευτυχία :-)))

      Delete
    2. Και θα συμφωνήσω μαζί σου Στέλλα μου! χωρίς καμία αντίρρηση. Φιλιά πολλά.

      Delete
  2. Τα βιβλία είναι από τις περιπτώσεις του φιλοξενούμενου στο σπίτι που δεν βαριέσαι ποτέ. Αν καταφέρεις να φτάσεις ως την τελευταία σελίδα θα ανακαλύψεις δεκάδες πρόσωπα που σε γέμισαν αγάπη, μίσος, θαυμασμό, οίκτο, δικαίωση. Είναι ο καθρέφτης της ψυχής σου που όσο τον κοιτάζεις ανακαλύπτεις πως όσο διαβάζεις τόσο βαθαίνει η σκέψη.
    Καλό ξημέρωμα Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι, σε εκείνα τα βιβλία αναφέρομαι, που έχουν αμείωτο ενδιαφέρον από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα. Η καλύτερη συντροφιά Αννίκα μου!
      Καλημέρα σου!!!

      Delete
  3. Τα βιβλία,η μουσική και ότι εχει σχέση με την τέχνη είναι αυτά που ξεκουράζουν το μυαλό μας,την ψυχή μας και μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.
    Βέβαια τα βιβλία όπως και η μουσική είναι πάντα ενδιαφέροντα αρκεί το περιεχόμενο τους να ενδιαφέρει τον αναγνώστη.
    Παλαιότερα διάβαζα πολυ περισσότερο.Τώρα με τα προβλήματα και την κούραση που εχω κάθε μέρα μόνο το καλοκαίρι και τις γιορτές διάβαζω.
    Η μουσική μου επιλογή σήμερα ταιριάζει με το θέμα και μπορείς να την ακούς διαβάζοντας.
    https://www.youtube.com/watch?v=LPa9r9gkBAE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βέβαια, άλλο η μουσική με την οποία μπορείς να χαλαρώνεις με κλειστά μάτια ή να ξεφαντώνεις χορεύοντας. Την μουσική την επιλέγεις μεν εσύ αλλά κατά κάποιο τρόπο έρχεται αυτή σε σένα και επιδρά μέσα σου, ενώ το βιβλίο, πρέπει να το δουλέψεις. Με τη μουσική μπορείς να κάνεις ότι θέλεις συγχρόνως στο βιβλίο πρέπει να δώσεις τον χρόνο σου.
      Αδυνατώ να γράψω άλλα, λόγω απουσίας πληκτρολογίου, χίλια συγγνώμη, η μουσική σου υπέροχη

      Delete
  4. Υπάρχει βέβαια και κάτι άλλο που αξίζει την προσοχή μας. https://www.youtube.com/watch?v=MELu5ELaJrg

    ReplyDelete
  5. Εγώ όταν διαβάζω, δε μπορώ παράλληλα να ακούω μουσική (αναφέρομαι στο σχόλιο του παραπάνω "Ανώνυμου") - αν όμως εσύ μπορείς, άκου αυτά τα δύο, που τα ανακάλυψα πρόσφατα και πολύ μου άρεσαν:
    https://www.youtube.com/watch?v=kf0HYeQp760&feature=share και
    https://www.youtube.com/watch?v=7XOlzxOZ_yE&feature=share (πιο της παραλίας το σούρουπο, αυτό).
    Καλή συνέχεια, Στέλλα. :)
    Διονυσία.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η δεύτερη επιλογή σου είναι από τα αγαπημένα μου jazz.The Paul Desmond Quartet & Jim Hall - Bossa Antigua

      Delete
    2. Διονυσία μου δεν συνηθίζω βιβλίο και μουσική μαζί, μάλλον δεν είμαι άνθρωπος που κυνηγλαει τη μουσική, αλλά πολύ ευχαριστιέμαι τα τραγούδια που μου φέρνετε εδώ, τα ακούω μάλιστα πολλές φορές..
      τα φιλιά μου

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...