Thursday, November 21, 2019

επιφάνεια






Αυτό που θέλω να επιβάλλω στον εαυτό μου,  που πρέπει να κατανοήσω,  είναι να μην δέχεται τα βέλη σε προσωπικό επίπεδο.
Είναι ανόητο να τα παίρνω όλα προσωπικά,  δεν μιλούν όλοι για μένα,  δεν με γνωρίζουν καν.
Δεν θέλουν να με πείσουν,  απλά λένε την άποψη τους,  ίσως με τρόπο αγενή,  ίσως με τρόπο εγωιστικό,  αλλά ποιός μπορεί να ξέρει τί κρύβεται στο μυαλό του άλλου,  πώς σκέφτεται και τί θέλει στον εαυτό του να αποδείξει.
Πρέπει να μου μάθω να μην βλέπω την αντίθετη άποψη σαν απειλή.  Ας μου κουνούν το δάχτυλο.  Ας είναι η συμπεριφορά τους τοξική.  Ας μου υποδεικνύουν το δικό τους ολόσωστο,  το  πως ακούν την καλύτερη μουσική,  ή πως απορρίπτουν τις χειρότερες θεατρικές παραστάσεις,  στις οποίες εγώ πέρασα καλά και γέλασα.  Ας αδιαφορούν για τις δικές μου χαρές.
Να μου μάθω πως το πρόβλημα δεν είναι δικό μου,  το πρόβλημα είναι του άλλου.

Να μένω στην επιφάνεια.
Να μην ψάχνω το βάθος σε ανθρώπους που δεν το διαθέτουν και κυρίως που δεν έχουν την παιδεία να μεταδώσουν σωστά αυτό που θέλουν να πουν.  Το να με κάνεις να νιώθω άσχημα δεν είναι ο σωστός τρόπος.  Ούτε το να μου βάζεις καπάκι κάθε που ανοίγει μια συζήτηση.  Ούτε το να με βάζεις στην διαδικασία να μετράμε τους πόντους μας.
Χίλιες φορές μόνη μου.  Χίλιες φορές στον δικό μου κόσμο.  Χίλιες φορές το δικό μου αστέρι για μένα,  μόνο για μένα και για τους ελάχιστους που μ' αγαπούν.


6 comments:

  1. Μου έσκασε και εμένα ένας "ανώνυμος" επιθετικός και προσβλητικός, σε προσωπικό επίπεδο, τον οποίο αδυνατώ να ταυτοποιήσω και δεν νομίζω και ότι χρειάζεται εδώ που τα λέμε. Απάντησα στις κακίες και τις προσβολές του με ρήσεις των Προσοκρατικών αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν με πειράζει. Ίσως το καλύτερο είναι να σβήνουμε τα κακόβουλα αυτά σχόλια μόλις εμφανιστούν. Ποιος είπε ότι το διαδίκτυο ευωδιάζει;

    Φιλιά, Στέλλα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η τοξικότητα σε όλο της το μεγαλείο ολίγιστε!
      Τα ψυχικά νοσήματα πολλά.

      Και το να τα σβήνουμε πάρα πολύ σωστό από το να ασχολιόμαστε μαζί τους.
      Δεν έχει νόημα

      φιλιά :-)))

      Delete
  2. Δεν χρειάζεται να κρυφτείς στο δικό σου κόσμο Στέλλα μου! Δεν χρειάζεται καν να το σκεφτείς να το κάνεις!
    Η Ψυχή και σκέψη σου είναι καθάρια και με ήρεμη συνείδηση. Η Αντίθετη άποψη φυσικά και δεν είναι απειλή. Η Τοξικότητα του άλλου είναι καρκίνωμα και οφείλει να μείνει μακριά σου. Χωρίς εντάσεις, χωρίς φορτίσεις. Απλά και λογικά όπως το βάζουν οι κανόνες της ζωής.
    Καλησπέρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιάννη νομίζω πως αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη παιδεία στο πως θα ειπωθεί η αντίθετη άποψη μοιάζει καμμιά φορά με απειλή.
      Επίσης τώρα που το σκέφτομαι, για να προκύψει κουβέντα θα πρέπει να υπάρχουν ερωτοαπαντήσεις. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, για να μάθεις τον άλλον, όχι δεν τα ξέρεις όλα, εδώ δεν ξέρεις τον εαυτό σου ;)))
      Κι έπειτα, όμορφα και γλυκά, έρχεται και η ώρα να πεις τη δική σου άποψη. Χωρίς διάθεση να καπελώσεις ούτε να πείσεις!

      Για όλα αυτά που λες στο σχόλιο σου συμφωνώ!
      Την Τοξικότητα την αντιλήφθηκα τα τελευταία χρόνια, μακριά!

      Τα φιλιά μου

      Delete
  3. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η σωστή προσέγγιση είναι σε αυτό που γράφεις, δηλαδή πως δεν είναι δικό σου το πρόβλημα.
    Εσύ είσαι αυτή που είσαι, κάνεις οτι κάνεις, σου αρέσει ότι σου αρέσει και είσαι καλά με αυτά.
    Αν σε κάποιους δεν αρέσει, είναι δικό τους πρόβλημα.
    Φιλί.

    ReplyDelete
  4. θα συμφωνησω απολύτα με την Αρτιστα Στελλα μου εσύ να εισαι ο εαυτο σου και να κανεις οτι εσενα σε κανει να νιωθεις καλα με αυτο που κανεις..οι αλλοι εχουν το προβλημα ..οποτε αδιαφορησε για την τοξικοτητα των αλλων..μην αφηνεις να σε ακουμπά...μπορεις να το κανεις!!!!
    καιρο ειχα να ερθω γι αυτο εκανα μια μεγαλη βολτα..και χαρηκα που την εκανα Να εχεις ενα ομορφο Σαββατοκυριακο.. φιλιαααα!!!

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...