Sunday, February 09, 2020

καθρέφτης








Για να πεις την αλήθεια όσον αφορά τον εαυτό σου,  θα πρέπει να σε γνωρίζεις καλά,  να έχεις βουτήξει μέσα σου,  να έχεις περπατήσει στα άδυτα σου,  να έχεις σκάψει τα τούνελ σου.

Πρώτα αυτό!

Η ειλικρίνεια απέναντι στους άλλους,  ο φόβος μη δε φανείς καθώς σου πρέπει,  έρχεται μετά!
Μπορώ να πω μάλιστα πως κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί ακόμη και να ξεπεραστεί.

Αναρωτιόμουν ωστόσο πως αν συνέβαινε αυτό,  πόσα κοινά σημεία θα βρίσκαμε;

9 comments:

  1. Η αλήθεια για τον εαυτό μας είναι αρκετά δύσκολη.Γιατί πιστεύω ότι οι "άνθρωποί μας" γνωρίζουν καλύτερα για εμάς γιατί μας ζούν καθημερινά.
    Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές δεν λέμε πάντα όλη την αλήθεια.Λέμε μέρος της.
    Πιστεύω ότι με κάποιους ανθρώπους θα βρίσκαμε κάποια κοινά σημεία.
    https://www.youtube.com/watch?v=i82v-fpp0L4

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι άνθρωποι που μας ζουν γνωρίζουν δεν διαφωνώ, όμως είναι η δικιά τους οπτική γωνία απέναντι μας.
      Εγώ όμως να αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, από τη στιγμή της γέννησης μου ως τώρα, το πως και το γιατί είναι μια άλλη ιστορία, που θα πρέπει πρώτα να τη συζητήσω με τον εαυτό μου και μετά με τους ''φίλους'' μου αν θέλω.
      Ούτε κατά διάνοια ακουμπούν οι περισσότεροι το βαθύ μέσα τους κι ακόμη πιο αδιανόητο να το μοιραστούν :)
      Σε έναν άλλο πλανήτη, σε ένα παράλληλο σύμπαν, ίσως και κάτω από πολύ ειδικές συνθήκες, μπορεί!
      Και ΑΝ, συμβεί αυτό, λέω πως τότε θα βρούμε πολλά κοινά μεταξύ μας, εμείς που ο καθένας μας ονομάζει με διαφορετικό τρόπο το κάθε τι, εμείς που σε μια λέξη, μπορούμε να δώσουμε 100 διαφορετικές ματιές και νοήματα.

      Εξαιρετική η Κατρίν Ντενέβ σου Μάριε και το γαλλικό Toi jamais, δεν έχω ιδέα από Γαλλική γλώσσα αλλά είδα πως σημαίνει ''ανεπιστρεπτί'' ή ''πάντα''.
      Μεγάλη κουβέντα το πάντα σε ένα κόσμου που αλλάζει καθημερινά :)

      καλό απόγευμα
      φιλιά

      Delete
  2. Δύσκολη η αντιπαράθεση με τον εαυτό μας. Δύσκολο το κοίταγμα στο καθρέφτη του ειδώλου μας. Όχι για όλους βέβαια καθώς πολλοί δεν έχουν την παραμικρή δυσκολία να αντικρίσουν το οτιδήποτε. Ίσως και αυτό που θα δουν είναι και τεχνητό. Αυτό δηλαδή που πλάθουν οι ίδιοι.
    Να πω την καλησπέρα μου Στέλλα να κυλίσει μια όμορφη Κυριακή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς αυτό, Γιάννη μου, οι περισσότεροι, δεν αντέχουν τον καθρέφτη τους, πολλές φορές κι εγώ, όσως όλοι μας.
      Η αυτογνωσία πονάει!

      καλησπέρα Γιάννη μου

      Delete
  3. (Και) Η συγκεκριμένη αλήθεια είναι . . . μίες (πληθυντικός του μία). Δυναμικό μέγεθος που δύσκολα προσδιορίζεται και χαρτογραφείται. Περισσότερο μία τάση, ένα ταξίδι προς παρά μια άφιξη.
    Πάντοτε κατά τη γνώμη μου, βεβαίως.

    Καλή Εβδομάδα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την αλήθεια της ζωής μας εννοώ, τα πραγματικά βιώματα, αυτά είναι συγκεκριμενα και σταθερά.
      Βέβαια υπάρχει και η αλήθεια δύο ανθρώπων που έχουν ζήσει πχ μια χι σχέση. Εκεί να δεις αλήθειες!!! Χιλιάδες :)

      Σε πολλές άλλες περιπτώσεις συμβαίνει όπως το λες. Πολύ μου άρεσε αυτό το ''Περισσότερο μία τάση, ένα ταξίδι προς παρά μια άφιξη.''

      καλή εβδομάδα εύχομαι κι εγώ
      μετά από ένα καλό σ/κ θα είναι δεν θα είναι;

      Delete
    2. Ο χρόνος απομακρύνει "τα πραγματικά βιώματα", διαφοροποιεί την εικόνα τους. Κατά τη γνώμη μου παραμένουν συγκεκριμένα αλλά όχι σταθερά. Η όποια "αλήθεια" μας διαγράφει μια τροχιά. Κανένας δεν εγγυάται ότι αύριο, ή καλύτερα σε x χρόνια, θα την βρούμε εκεί που την αφήσαμε σήμερα. . .

      Καλό ξημέρωμα :)

      Delete
  4. Δεν σε προλαβαίνω πια!!! Ένα-ένα τα θέματα.

    Εγώ πάλι λέω πως το είδωλό σου στον καθρέφτη εξαρτάται από το φως. Δεν έχει σημασία αν είναι το φως του προσώπου σου ή το φως που δέχεται ο καθρέφτης. Σε κάτι τέτοιες στιγμές υπάρχουν όλα τα βάθη του είναι μας. Σε κάτι τέτοιες στιγμές που είμαστε αντιμέτωποι με την ψυχή μας το είδωλό μας μπορεί και να ναι αθέατο. Εκεί μπορείς να συνειδητοποιήσεις αν αυτό που θέλεις είναι η ειλικρίνεια επειδή η αλήθεια γίνεται άλλοθι για εκείνα που προσπαθούμε να σκεπάσουμε επιμελώς σε μια αμυντική μας στάση
    Φιλιά καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  5. Did you realize there is a 12 word phrase you can speak to your man... that will trigger intense feelings of love and instinctual attraction for you buried within his heart?

    That's because hidden in these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's impulse to love, treasure and protect you with his entire heart...

    =====> 12 Words That Trigger A Man's Desire Instinct

    This impulse is so hardwired into a man's mind that it will make him try harder than before to to be the best lover he can be.

    In fact, triggering this mighty impulse is so important to getting the best ever relationship with your man that once you send your man a "Secret Signal"...

    ...You'll soon notice him expose his soul and heart for you in a way he never expressed before and he'll distinguish you as the one and only woman in the universe who has ever truly appealed to him.

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...