Wednesday, April 29, 2020

εξομολόγηση





Κάποιες φορές,  έχω πάρει απαντήσεις χωρίς να κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις.
Άλλες φορές πάλι ρωτάω,  ρωτάω,  ρωτάω κι απάντηση δεν παίρνω.
Στην ερώτηση ο άλλος κουμπώνεται,  μαζεύεται,  αμύνεται.
Όλα είναι αντίδραση έτσι κι αλλιώς!

Κάπως έτσι γυρνάω και ξαναγυρνάω το μαχαίρι στην πληγή,  γυρεύοντας συγκεκριμένες αντιδράσεις.  Πιστεύοντας πως θα πιάσω τη στιγμή στο μπούκωμα του άλλου,  εκεί που εξαντλείται η υπομονή και αφήνεις να ξεχυθούν συναισθήματα που πιέζουν το εσωτερικό σύστημα σου.

Είναι σπάνιο αυτό,  αλλά συμβαίνει.  Και μοιάζει με εξομολόγηση,  ό,τι κι αν βγάζει, πίκρα,  θυμό,  αγανάκτηση,  απελπισία,  πάθος,  έρωτα,  αγάπη,  νοσταλγία είναι εκ βαθέων εξομολόγηση.

Αν έχει νόημα όλο αυτό;
Όχι,  δεν έχει!

8 comments:

  1. Πόσο τέλειο θα ήταν, Στέλλα μου, ή θα είχε «νόημα όλο αυτό» αν η καρδιά μας θα μπορούσε ή θα είχε τη δύναμη να γνωρίζει την απάντηση ώστε ο άλλος να μην κουμπώνεται, να μη μαζεύεται, να μην αμύνεται…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομίζω Στράτο πως όλοι γνωρίζουμε τις προφανείς απαντήσεις όμως όταν δεν μας βολεύουν, ψάχνουμε βαθιά να βρούμε εκείνη την αρτηρία που θα ξεπετάξει το αίμα ζεστό.
      Αυτό θέλουμε, τον άλλον γυμνό!
      Θέλουμε να νιώσουμε την παράδοση του. Ό,τι κι αν είναι αυτή.

      Delete
  2. Γιατί να μην έχει νόημα κάτι τέτοιο Στέλλα μου; Φυσικά και μια εξομολόγηση, ένα άνοιγμα καρδιάς, σκέψεων έχει νόημα. Και αν ο ένας εκ των συνομιλητών έχει το χάρισμα να μπορέσει να ανοίξει την καρδιά του άλλου τότε είμαστε ακόμα καλύτερα.
    Καλησπέρα καλή μου φίλη.

    ReplyDelete
  3. Καμιά φορά παίζει και να μην έχει βρεθεί ακόμα απάντηση, εννοώ να χρειάζεται χρόνος Ετσι και αλλιώς σε μια πληγή καλό είναι να βάλουμε το μαχαίρι μόνο όταν νιώθουμε πως έχει κακοφορμίσει πως έχει δηλαδή μολυνθεί, σε άλλη περίπτωση καλό είναι να αφήσουμε το χρόνο να επουλώσει και να δώσει τις απαντήσεις.
    Η εξομολόγηση είναι καλό πράγμα :)

    ReplyDelete
  4. Χμ! "Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια. . .". Οι ερωτήσεις θέλουν τέχνη και τεχνική. Το να ευθέως ρωτά κανείς δεν φέρνει πάντοτε το καλύτερο αποτέλεσμα, το να επιμένει επίσης. Άσε που καμιά φορά δεν υπάρχουν και απαντήσεις!

    Αφτό! Καλό ξημέρωμα fish eye! :)

    ReplyDelete
  5. Η κότα έκανε το αβγό; ή το αβγό την κότα; Να μια καλή ερώτηση που δεν απαντήθηκε ποτέ.
    Χαζή ερώτηση θα μου πεις. Ο Γκαίτε (που τα ξέρει όλα) λέει, οι μοναδικές χαζές ερωτήσεις είναι αυτές που δεν κάνουμε.
    καλό ξημέρωμα Στέλλα μου!

    ReplyDelete
  6. Τρυφερό! Όταν κάνεις μια ερώτηση και δεν παίρνεις απάντηση, είναι και αυτό ένα είδος "απάντησης" και πολύ απλά δεν ξαναρωτας και δεν ασχολείσαι εκ νέου!
    Υγ:Υπέροχη εικόνα που διάλεξες!

    ReplyDelete
  7. Αν χρειαζόμαστε οπωσδήποτε απαντήσεις,ναι έχει νόημα αυτό.
    Μερικές φορές όμως, ίσως δεν χρειάζεται να γυρίσουμε το μαχαίρι στην πληγή, γιατί το ξέσπασμα μπορεί να φέρει δυσάρεστες εκπλήξεις.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα

    ReplyDelete

στα σκοτεινά

  Η ''ζημιά''  είναι πάντα μικρότερη από αυτή που αρχικά και μέσα από τον πανικό μας υπολογίζουμε.  Το κόστος ελαχιστότερο α...