Saturday, May 23, 2020

παιχνίδια με το φως





Ο ήλιος ανατέλει με έπαρση,  πείσμα και εγωισμό και δύει λιώνοντας μέσα στην ίδια του την ομορφιά στέλνοντας τις ακτίνες του να φωτίσουν τις επιφάνειες άλλοτε δυναμικά και βίαια και άλλοτε ήρεμα και νωχελικά.
Πάντα όμως με την ίδια αγάπη!
Κι εσύ κάπου μέσα ή ανάμεσα απολαμβάνεις τις ευεργετικές του ιδιότητες,  γράφοντας το πρόγραμμα της ημέρας,  χαζεύοντας στο διαδίκτυο,  περπατώντας προς το σούπερ μάρκετ ή την βόλτα.
Ντύνεσαι με χαρά το πρωί και βάζεις τις πυτζάμες σου νυσταγμένος το βράδυ.
Ένας ζεστός καφές ή ένα καυτό τσάι συνοδεύουν την καθημερινότητα σου.
Η κουβέντα με έναν άγνωστο σου κάνει καλό σπάζοντας τους κανόνες της παιδικής σου ηλικίας, 
ενώ το σύμπαν συνομωτεί για στιγμές εσωτερικής γαλήνης.

Είναι τέτοιο το χάος των συναισθημάτων σκέφτομαι που από μόνο του δημιουργεί αντιθέσεις,  όπως και να έχει οι ''μαύρες τρύπες''  και η πάλη μαζί τους υπάρχουν για τον καθένα μας,  με τόσο ήλιο  άγνωστο πώς!

7 comments:

  1. Καλημέρα γλυκιά μου, αχ αυτός ο ήλιος...γύρισα σπίτι μα θα ομολογήσω πως στο κτήμα ο ήλιος έχει άλλη ομορφιά και αξία σε κάθε του στιγμή.Όταν βλέπω από το παράθυρο του τροχόσπιτου τις πρώτες αποχρώσεις του να με ξυπνούν βλέπω πίνακα του αξιώτερου ζωγράφου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η φύση είναι από μόνη της πίνακας αχτίδα μου και τυχεροί όσοι την έχουν δίπλα τους :)

      μια καλημέρα να έχεις!

      Delete
  2. Τι όμορφες λέξεις με εικόνες έπλασες Στέλλα, ή εικόνες με σκέψεις που μας μεταφέρουν σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι (του ήλιου, δικό μας) στην καθημερινότητα με όχημα τη διάθεση που της δίνει χρώμα. Έτσι είναι , οι αχτίδες άλλοτε μας ζεσταίνουν κι άλλοτε μας ζεματάνε, όπως ακριβώς και τα συναισθήματα.
    Καλημέρα κι ακόμη καλύτερο Σαββατοκύριακο!
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. πώς γίνεται ωστόσο να υπάρχουν οι ''μαύρες τρύπες'' του καθένα μας με τόσο φως; και μη μου πεις για να το ξεχωριζουμε :)

      καλημέρα Αννίκα
      καλό σ/κ

      Delete
  3. Η υπέροχη εικόνα σου Στέλλα μου δένει με τις σκέψεις σου. Και τα παιχνιδίσματα στις σκέψεις σου. Όμορφες μικρές καθημερινές στιγμές και βιώματα. Στο κύλισμα του χρόνου.
    Να έχεις μια όμορφη ημέρα με θετικές σκέψεις και εικόνες.
    Σε φιλώ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλησπέρα Γιάννη μου!
      καλό σ/κ :)

      Delete
  4. Τι ωραίο κείμενο και πόσο όμορφες εικόνες που φτιάχνουν οι λέξεις σου!
    Καλό Σαββατοκύριακο Φις Άι!

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...