Saturday, June 20, 2020

λουλούδια





Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σαν τις μέλισσες,  τριγυρνούν κι ό,τι πάρουν από λουλούδι σε λουλούδι.
Έχω τα ερωτηματικά μου,   όταν με πλησιάζουν,  παίρνουν ή δεν βρίσκουν αυτό που θέλουν κι εξαφανίζονται όμως τους αφήνω να κάνουν αυτό που θέλουν.  Έτσι κι αλλιώς,  την απόφαση τους την έχουν πάρει.

Όταν εγώ εξαφανίζομαι,  σαφέστατα έχω τους λόγους μου και αυτή τη φορά εγώ τους εγκαταλείπω βουτηγμένους στον εγωισμό τους,  με τα δικά τους ερωτηματικά που ποτέ δεν θα τολμήσουν να μου πουν,  ή ακόμη κι αν τολμήσουν δεν θα απαντηθούν.
Τουλάχιστον όχι από εμένα!
Ας κάνει ο καθένας το κουμάντο του και τις επιλογές του κι ας αναλογιστεί τις ευθύνες του.
Στην τελική δεν έχασε η Βενετιά βελόνι,  κι από λουλούδια να 'ναι καλά οι κήποι κι οι αγροί.


6 comments:

  1. Σωστά τα λες...μόνο που καμιά φορά όταν τρυγούν το νέκταρ των λουλουδιών μας αυτοί οι άνθρωποι μας πονάνε.
    Καλή σου μέρα Στέλλα μου
    Καλή Κυριακή να περάσεις

    ReplyDelete
    Replies
    1. συμφωνώ μαζί σου Αννα Φλο μου :)

      φιλιά

      Delete
  2. Το ζήτημα πιστεύω είναι να είναι η καρδιά μας ένα ολάνθιστος κήπος Στέλλα μου. Γεμάτος όμορφα λουλούδια και αρώματα. Βέβαια τα λουλούδια έχουν και τα αγκάθια τους και αυτό είναι η δική μας άμυνα. Ακριβώς όπως η φύση. Όταν ένα βίαιο χέρι προσπαθήσει να σπάσει το κλαδί μιας τριανταφυλλιάς θα εισπράξει πόνο βαθύ. Είναι ένας τρόπος να αμυνθούμε απέναντι στον κακόβουλο "εισβολέα". Αυτό λέει πολλά πιστεύω από μόνο του.
    Να είσαι καλά και να έχεις μια όμορφη Κυριακή.

    ReplyDelete
  3. Πολλές φορές γράφω κάτι για να ακούσω ακριβώς το αντίθετο στα σχόλια σας Γιάννη μου..

    φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  4. Μπορεί μια εικόνα, μια φράση, μια σκέψη να αλλάξει τον κόσμο σου απ' την μια στιγμή στην άλλη, μπορεί όμως και να νιώσεις απέραντη ανακούφιση. Βρίσκω τις σχέσεις μας σαν το κρεμμύδι, όσο το ξεφλουδίζεις τόσο αποκαλύπτονται κρυμμένες αλήθειες. Και επειδή η αλήθεια είναι πολυδιάστατη και κάποιες φορές υπό αμφισβήτηση χρειάζεται προσοχή στην ερμηνεία. Το καλό είναι πως σε κρατά σε επαγρύπνηση για τους επόμενους.
    Μήπως ξέρω; Έτσι νομίζω!
    Στέλλα μου καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ω ναι! Σίγουρα γίνεσαι πιο συγκρατημένος, αλλάζεις σαν άνθρωπος αλλά όχι πάντα προς το καλύτερο. Εννοώ ότι αυτό το πιο συγκρατημενο δεν είναι πάντα και ισορροπημένο.
      Κι εγώ δεν ξέρω Αννίκα μου

      καλό απόγευμα και σε σένα

      Delete

στα σκοτεινά

  Η ''ζημιά''  είναι πάντα μικρότερη από αυτή που αρχικά και μέσα από τον πανικό μας υπολογίζουμε.  Το κόστος ελαχιστότερο α...