Friday, March 19, 2021

ένα κλικ πιο μακριά από σένα


 

Όταν απομακρύνεσαι από όλα εκείνα που σε ενοχλούσαν,  τί μένει να πεις;

Βρίσκεσαι σε αναμονή γεγονότων  ετοιμοπόλεμος,  ξέρεις, εξονυχιστική συνειδητοποίηση των μέσα σου και των έξω σου.  Προσδοκείς ηρεμία;  Να κάνεις την διαφορά;  Να φέρεις την αλλαγή;

Αν μη τι άλλο τίποτα δεν συνεχίζει να γίνεται με τον ίδιο τρόπο αφού έχεις τοποθετήσει ανθρώπους και γεγονότα σε άλλο επίπεδο.  Ένα κλικ πιο μακριά από εσένα!

Δεν εξαρτώνται όλα από εσένα και δεν θα αλλάξεις εσύ τον κόσμο,  θα παραμείνεις ωστόσο μέρος αυτού!

11 comments:

  1. Αυτό το μακριά έχει συντεταγμένες; Γιατί αν είναι δίπλα σου, μπροστά σου, ακόμη και στο μυαλό σου δύσκολα πολύ θα αποστασιοποιηθείς. Ειλικρινής και αφοπλιστική η ερώτηση, αλλά δεν ξέρω αν έχει σχέση με τις προσωπικές επιδιώξεις ή είναι απλά ρητορική. Πάλι με μπερδεύεις!
    Καλά.....μέχρι να ξεμπερδευτώ Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι το πως και το που τοποθετείς τα πράγματα. Από βαθιά μέσα σου μέχρι εντελώς έξω σου έχει πολλά χιλιόμετρα. Δεν μας αφορούν τα πάντα άρα μπορούμε να τα αφήνουμε να περνούν ξυστά, ή αν θέλεις επιφανειακά. Κι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι τα πάντα για σένα οπότε μια σχέση γίνεται εξαρτημένη αλλά μπορεί τα πάντα για σένα να είναι ο εαυτός σου και οι ισορροπίες του και όλοι οι άλλοι να έρχονται από δεύτεροι μέχρι δέκατοι και καταιδρωμένοι.
      καλό σ/κ Αννίκα!

      Delete
  2. Συμφωνώ! Δεν μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο. Μπορείς να προσαρμόσεις τη στάση σου μόνο.
    Νομίζω και είναι καθαρά άποψη μου, πως όταν απομακρύνεσαι απ' όσα σε ενοχλούν δε χρειάζεται να πεις κάτι.
    Προσαρμόζεσαι στη νέα κατάσταση και ηρεμείς.
    Καλό Σ-κ Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα έλεγα πως οι καταστάσεις προσαρμόζονται σε μας αν μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, κυρίως δε ηρεμείς όπως γράφεις Μαρίνα μου στις μέρες ποθητό συναίσθημα η ηρεμία :)

      Delete
  3. Για μένα το "ψωμί" του σημερινού σου θέματος Στέλλα μου βρίσκεται στις φράσεις-διαπιστώσεις που το κλείνεις. Ναι, ο κόσμος δεν αλλάζει ποτέ από ένα άτομο. Αλλά ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ αν κάθε άτομο έχει αυτή τη σκέψη κατά νου. Αντιλαμβάνεσαι τι θέλω να πω. Μόνος, ως Δον Κιχώτης δεν κάνεις τίποτα. Ως συλλογικότητα όμως έχεις καθήκον να το κάνεις. Έξω από μας συμβαίνουν τερατουργήματα που απομακρύνεσαι μεν καθώς σε ενοχλούν αλλά δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια σε αυτά λέγοντας "έφυγα και καθάρισα".
    Στέλλα μου, ξέρεις το "κακό" δεν είναι κάτι που θα το κλείσεις σε ένα χωράφι έξω από σένα. Είναι άυλο, άναρχο. Κινείται παντού. Θα σε βρει όπου κι αν πας. Συνεπώς, κάποια στιγμή θα κληθείς να επιλέξεις τι θα κάνεις απέναντί του.
    Να στείλω την καλησπέρα μου με άπειρες ευχές στο Σαββατοκύριακο που έρχεται. Φιλιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα πάντα όλα συμβαίνουν Γιάννη. Δύσκολες εποχές ζούμε. Κορονοιός, εμβόλια, διασωληνώσεις, θάνατοι. Χτυπήματα από παντού.
      Ας έχουμε τουλάχιστον εσωτερική ηρεμία

      καλό βράδυ

      Delete
    2. Βέβαια! Μην το συζητάς Στέλλα! Άκρως σημαντικό αυτό που λες καλή μου. Καλησπέρα.

      Delete
  4. Εγώ , συγγνώμη, Φεγγαρένια, δεν είναι που δε σε διάβασα, δεν είναι που δε συμφωνώ μαζί σου σε όσα γράφεις, στον βαθμό που τα καταλαβαίνω, αλλά, να...κόλλησα σε αυτό το παράθυρο με αυτό το απίστευτο φως και χρώμα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και πολύ καλά έκανες melian, εκπληκτική φωτογραφία υποθέτω αν και μοιάζει με ζωγραφιά, αυτό το ΦΩς !!!

      Delete
  5. μόνο, να πω, πως η απόσταση είναι ευεργετική, βοηθάει να βάλει κανείς τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.... ίσως με μόνη παρέα αυτό https://www.youtube.com/watch?v=hs5hOhI4pEE
    Καλό σαββατοκύριακο Estrella :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι είναι, απολύτως ευεργετική αγαπημένη μου Μagpie.
      Και ο Κοέν πάντα εξαιρετικός, μια φωνή που μου χαιδεύει τα αυτιά και πάντα μου φτιάχνει την ατμόσφαιρα.
      Estrella λοιπόν! Το έχω δει σε τίτλους καταστημάτων εστίασης αλλά ειλικρινά μόλις τώρα το έψαξα και είδα ότι είναι το αστέρι στα Ισπανικά. Ουάου!!! Πολύ μου αρέσει :)

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...