Tuesday, March 30, 2021

τον εαυτό μας;


 

 

Αλήθεια τώρα εσείς ακόμη πιστεύετε ότι ερωτευτήκαμε & έναν άλλον άνθρωπο  ή  μόνο τον εαυτό μας μέσα από την σχέση μας με τον άλλον;   Τον εαυτό μας σε εκείνη την καλύτερη του εκδοχή όπου είχε τον συγκεκριμένο αέρα,  το συγκεκριμένο βάρος και την συγκεκριμένη συμπεριφορά;  Ερωτευόμαστε πάντα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας ή ακόμη και την παράτολμη,  το θάρρος μας και την τόλμη μας,  την παράβλεψη του κινδύνου και πιθανόν αυτό το κάκιστο κομμάτι γεμάτο πάθος και παραλογισμό του εαυτού μας που κάτω από άλλες πιο συμβατικές συνθήκες με σύνεση αποκοιμίζουμε;

 




12 comments:

  1. Τον εαυτό μας ή τον άλλον, αυτό που μετράει, είναι το just as you are!!

    It's that look in your eyes
    Telling me lies
    So many promises broken
    What can I do?
    What should I do?
    Try to love you just as you are

    'Cause I'm never going to change a thing about you
    Never ever going to change a thing
    Try to love you just as you are'

    https://www.youtube.com/watch?v=ciUtezVIfNo

    Καλή - χειμωνιάτικη - μέρα Στέλλα μου :-)


    ReplyDelete
    Replies
    1. Εδώ έχουμε καλοκαιράκι Magpie.
      Μου άρεσαν οι στίχοι σου και φυσικά συμφωνώ με τα όσα εννοούν. Θέλει πολύ ανοιχτό μυαλό το να είσαι ερωτευμένος με τον εαυτό σου κυρίως και να έχεις πλεόνασμα και για τους άλλους. Μερικοί από μας δεν μεγαλώσαμε με αυτή την πολιτική σκέψεων.

      καλό απόγευμα Magpie

      Delete
  2. Μα τον εαυτό μας!
    Αν δεν τον αγαπήσουμε, αν δεν τον ερωτευθούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να αγαπήσουμε, ούτε τον άλλο, ούτε την Φύση, ούτε και τον σκύλο μας!
    Το ωραιότερο που διάβασα αυτές τις μέρες είναι η προτροπή:
    Ερωτευθείτε την κάθε στιγμή!

    ΑΦιλάκια με ανοιξιάτικη διάθεση!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς αυτό! Τον εαυτό μας, τους άλλους και βέβαια την στιγμή. Νομίζω το να ερωτευόμαστε τη στιγμή είναι πιο άμεση ανάγκη, η σχέση με τον εαυτό μας θέλει ιδιαίτερο βαθύ ψάξιμο. Το να αγαπάμε τους άλλους έρχεται μόνο του αν ξεχειλίζουμε από αγάπη εμείς.

      φιλιά ανοιξιάτικα ναι!

      Delete
  3. Μεγαλειώδες πράγμα ο έρωτας. Φως, αλήθεια, ελπίδα, εξύψωση κάθε συναισθήματος και θετική σκέψη να κατακτήσουμε την καρδιά του άλλου φτάνει να βρεις το σωστό μονοπάτι. Αυτό που έχει πάντως σημασία είναι να μπορείς να αναγνωρίσεις ποιος στ’αλήθεια σε αγάπησε. Αυτά τα συναισθήματα γεμάτα ένταση και πάθος καλό είναι να τα μοιράζεσαι. Και το εγώ να ταυτίζεται με το εσύ. Έτσι γίνεται χωριό.
    Φιλιά και Τετάρτη σήμερα, ελπίζω να είσαι καλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τί να πω τώρα εγώ για το ποιός αλήθεια μπορεί να με αγάπησε; Μόνο για τον εαυτό μου μπορώ να αναρωτιέμαι και πολλές φορές μου λείπουν οι απαντήσεις Αννίκα μου.

      Καλά είμαι, για εμβολιασμό δεν πήγα με τόσα που ακούω για το astra, θεωρώ ότι πρέπει να περιμένω λίγο αν και δε νομίζω πως η πολιτική τους θα αλλάξει.

      Delete
  4. Τον άλλον ή την προβολή του ιδανικού εαυτού μας σε αυτόν; Να ένα μεγάλο ερώτημα που εύκολα δεν έχει απάντηση. Δεν ξέρω. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Την καλησπέρα μου Στέλλα μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το δεύτερο με υπογραφή Γιάννη
      καλησπέρα

      Delete
    2. Ειλικρινά δεν ξέρω Στέλλα μου.

      Delete
  5. Ξεκινάμε από εμάς (και τη ζωή μη ξεχνιόμαστε χαχα) για να φτάσουμε σωστά και σταθερά στον άλλον και να μπορούμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ευτυχία του.
    Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω.
    Μακάρι ο έρωτας να υπάρχει και να ομορφαίνει τη ζωή μας!
    Πολλά φιλιά Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. πολύ σωστά Μαρίνα μου!
      τα φιλιά μου

      Delete
  6. Όταν αγαπάς, αγαπάς Στέλλα μου...τον εαυτό σου, τους άλλους , την φύση, την ζωή, όλα όσα σε κάνουν χαρούμενη χωρίς πολλά ψαξίματα...απλά...αγάπα!! φιλιαααα!!❤

    ReplyDelete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...