Sunday, April 04, 2021

τρυφερή/φύση


 

 

Σήμερα είπα ''αυτό που βρήκα εδώ,  δεν ξέρω τι είναι αλλά είναι κάτι που το έψαχνα όλη μου τη ζωή''  κι αυτό με έβαλε σε σκέψεις.  Πραγματικά σαν άτομο ανικανοποίητο πάντα ένιωθα ένα κενό,  σαν κάτι να μου λείπει,  σαν κάτι να περίμενα που κατά καιρούς πίστευα πως το ανακάλυπτα σε διάφορες μορφές,  άλλοτε καλυπτόμουν με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο κι άλλοτε άφηνα τις χαραμάδες ανοιχτές.  Δεν ξέρω αν το έχετε νιώσει αυτό το ''αυτό που βρήκα εδώ,  δεν ξέρω τι είναι αλλά είναι κάτι που το έψαχνα όλη μου τη ζωή'' αλλά σίγουρα αυτό το κάτι ότι κι αν είναι αυτό, δεν ενεργεί αυτόματα,  αλλά χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη περιποίηση,  ώστε να εμφυτευθεί και να μεγαλώσει μέσα σου μέχρι να ωριμάσει και να γίνει η δεύτερη σου τρυφερή/φύση.

12 comments:

  1. Να υποθέσω ότι εννοείς Στέλλα μου, το δικτυακό σου σπιτικό; Κάτι τέτοιο αφήνει να εννοηθεί η γραφή σου. Αν είναι θα επανέλθω. Στέλνω φιλιά.

    ReplyDelete
  2. Αν βρήκες την Στέλλα, Εύγε!
    Καλή αναγέννηση με πολλά πολλά Ανοιξιάτικα ΑΦιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συχνά βρίσκουμε τον εαυτό μας. ακόμη πιο συχνά τον χάνουμε, άλλη μια για καλό θα είναι :)
      o καιρός σήμερα εδώ χειμωνιάτικος!

      Delete
  3. Ναι έρχεται κάποτε η στιγμή που ανακαλύπτουμε πως βρήκαμε αυτό που μας άφηνε ανικανοποίητους Στέλλα μου...
    Όλοι το ψάχνουμε , μπορεί και σε όλη μας την ζωή καμιά φορά και όταν το βρούμε νιώθουμε την πληρότητα μέσα μας!
    Εύχομαι να το νιώσεις το συντομότερο δυνατό!!
    Να έχεις έναν όμορφο μήνα και να περνάς καλά.... καλό σου ξημέρωμα!! φιλιααα! 🌙

    ReplyDelete
    Replies
    1. ωραίο συναίσθημα η πληρότητα Ρούλα

      καλημέρα και σε σένα

      Delete
  4. Αυτό το απροσδιόριστο θα πρέπει να σκάψουμε βαθιά μέσα μας για να το ανακαλύψουμε, εκεί που υπάρχουν " πλούσια κοιτάσματα" πολύτιμα, που ούτε καν υποψιαζόμαστε. Μπορεί να είναι γνώση, συναίσθημα, συνείδηση, φαντασία, μπορεί οτιδήποτε μας αγγίζει. Αν απλά δεν είναι όνειρο, η αναζήτηση σ' αυτά τα μονοπάτια έχει ενδιαφέρον. Αν το βρήκες, χαίρομαι!
    Καλημέρα Στέλλα μου!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπορεί να είναι οτιδήποτε και κάθε φορά διαφορετικό, το σημαντικό είναι ότι επαναλαμβάνεται και έχει μέλλον :)

      καλημέρα σχεδόν χειμωνιάτικη Αννίκα

      Delete
  5. Πόσο δίκιο έχεις Στέλλα μου.
    Και καμιά φορά δεν χρειάζεται να δώσουμε όνομα σε αυτό το "κάτι". Γιατί αρκεί που γεμίζει το κενό που νιώθαμε.
    Φιλί γλυκό και καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστά Μαρίνα

      καλημέρα όλη μέρα

      Delete
  6. Μμμμμ, μέσα στη μαυρίλα - κυριολεκτικά και μεταφορικά - των ημερών, το να ακούς ότι κάποια, γνωστή-άγνωστη βρήκε αυτό που έψαχνε όλη της τη ζωή=ό,τι κι αν είναι αυτό το κάτι, σε κάνει να χαμογελάς.... δε χάθηκαν ακόμα όλα, σκέφτεσαι... και μόνο αυτή η ξαφνική αναγνώριση του "αυτό έψαχνα", "τώρα ξέρω, αυτό ήθελα" είναι σχεδόν το παν! Αφήνω λίγο χώρο μόνο για τη δουλειά που χρειάζεται (και δεν είναι και λίγη) για να το κρατήσεις ζωντανό! Να 'σαι καλά grrrrl, και, enjoy it!! Όσο δεν παίρνει :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ αυτή η μαυρίλα Magpie πόσο παλεύουμε μαζί της! Ευτυχώς όλο και κάτι συμβαίνει που ας πούμε μας ενθουσιάζει δεν έχει σημασία τί είναι αυτό. Αλλά αυτό το ''αυτό έψαχνα όλη μου τη ζωή'' είναι πολύ βαθιά κουβέντα και συναίσθημα. Όλα θέλουν δουλειά, για να μην τα καταπίνουμε αμάσητα έτσι ώστε να νιώθουμε και τον κορεσμό και όχι συνεχόμενη πείνα.

      Ευχαριστώ!
      καλημέρα σου :)

      Delete

Bonjour

  Τελικά δεν ξέρεις αν ο άλλος είναι εγωιστής ή απλά δεν μπορεί να εκφράσει συναισθήματα.  Γενικότερα,  γνωρίζουμε μόνο όσα μπορούμε να διακ...