Skip to main content

''εν δυνάμει''


 


Πόσο ανόητη προσδοκία εθελοτυφλώντας ως προς την αδυνατότητα όλων των ''εν δυνάμει''  της ζωής μας!

Comments

 1. Η πιθανότητα της εκπλήρωσης μιας προσδοκίας θέλει γερό στομάχι, όταν μάλιστα πρόκειται για τσαλακωμένες σχέσεις που προσδιορίζονται από το φόβο της απόρριψης ή της περηφάνειας, ακόμη και από ναρκισσισμό. Αντέχεις; Εξαρτάται πάντα από αυτόν που έχεις απέναντί σου. Αυτός προσδιορίζει τις προσδοκίες σου. Νομίζω.
  Φιλιά Στέλλα μου!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Η προσδοκία πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να καταλαμβάνει; Μία μέρα, ένα χρόνο; Τρία χρόνια; Συνήθως δεν δίνουμε φοβούμενοι την απόρριψη όπως λες. Περηφάνεια μεν, προσδοκία δε! Νομίζω Αννίκα μου εγώ προσδιορίζω τις προσδοκίες μου κι όχι ο άλλος. Εγώ εθελοτυφλώ επίσης. καλό βράδυ Αννίκα καμμιά φορά αρεσκόμαστε στην προσδοκία μόνο και μόνο για το παιχνίδι. κρίμα αλλά ανεβάζει την αδρεναλίνη :-)

   Delete
 2. "αδυνατότητα όλων των ''εν δυνάμει''" και εν δυνάμει "αδυνατότητα".
  Μπερδεμένα οικόπεδα σε μπερδεμένες εποχές.

  Καλό βράδυ Στελ.
  Φιλιά!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Προσδοκίες που δεν κάρπησαν αγαπητέ μου!
   καλό βράδυ, μια μέρα μετά, και σε σένα Νικ.

   Delete
 3. Ο ορισμός της ουτοπίας αυτό το "εν δυνάμει".... Πάνε ευτυχώς καμμιά δεκαριά χρόνια που έσβησα τη λέξη απ' το προσωπικό μου λεξικό.
  Have a great one Stel!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Να πατάς γερά στα πόδια σου σε βρίσκω (αν και θα έλεγα πως κάποιες φορές χρειάζεται να κρατάμε και κανένα κόκκινο μπαλονάκι) ωστόσο δεν το προτείνω. Γιατί εσύ ξέρεις!
   καλό βράδυ Καλ. :---)

   Delete
  2. Το έκανα για ένα διάστημα, ψαροματάκι, για λογους επιβίωσης και μόνο. Πάταγα με τα πόδια γερά στη γή, επιβίωσα, και δεν με άντεξα καθόλου. Τώρα, βρίσκομαι πάλι στα σύννεφα και είμαι μια χαρά :-). δεν υπάρχει τίποτα που να σε κάνει δυνατότερο από αυτό το μαγικό μυστικό κόσμο που κρύβεται στο κεφάλι σου.... Στέλνω τα φιλιά μου!

   Delete
 4. Μα και να σου το δώσει ο άλλος σήμερα, τίποτα δεν αποκλείει να σου το πάρει αύριο πίσω. Μέσα μας είναι η πηγή ψαροματάκι μου αλλά είναι τόσο γλυκό να περιμένεις...
  Καλό ξημέρωμα!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ώριμη σκέψη Μαρία μου. Μέσα μας η πηγή ωστόσο έναν μαζοχισμό τον διαθέτουμε καλησπέρα, καλό σ/κ

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

αέρας

  Από τις προτάσεις μου διάλεξε αυτή που θα μας οδηγούσε βόρεια,  επειδή θα περπατούσαμε όλη την ανηφόρα,  θα βγαίναμε στο μεγάλο διπλό δρόμο με τα πολλά μαγαζιά κι επειδή εκείνη η γειτονιά είναι πιο κοντά στο βουνό.  Ο καιρός ήταν ιδανικός και νιώσαμε σαν να αλλάξαμε τον αέρα μας,  σαν να κάναμε μια εκδρομή στην εξοχή λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι μας.   Επιστρέφοντας,  μιάμιση ώρα μετά και περνώντας μέσα από την λαική αγορά της Δευτέρας μια γυναικεία φιγούρα πλησίαζε την είσοδο της πολυκατοικίας μας.  Είναι η Θ;  αναρωτηθήκαμε μεταξύ μας.  Μοιάζει,  είπε ο σύντροφος μου μα όχι,  αυτή η φιγούρα έχει άλλον αέρα. Άρα,  εκτός της σάρκινης οντότητας μας,  εκτός της ψυχής μας συνοδευόμαστε και από κάτι ακόμη άυλο κι αυτό είναι ο αέρας μας που μας συνοδεύει ακούσια σε όλες τις κινήσεις μας!

πάμε στο blog του aeipote

     Σήμερα,  πίνουμε καφεδάκι και κουβεντιάζουμε,  στο blog του αγαπημένου μου aeipote ,  αφού αποδέχτηκα την πρόσκληση του,  σαν συνέχεια του παιχνιδιού που ξεκίνησε η Κατερίνα .     Δεν είναι που δεν μπορώ να του πω όχι,  είναι που μου βγαίνει αβίαστα το ναι στις προσκλήσεις του και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό με την ευγένεια και την διακριτικότητα που τον διακρίνει!  Πάμε λοιπόν!!!

Ομορφιά - Το Xmas δέντρο των bloggers

Το γράμμα που μου δόθηκε είναι το 15ο της αλφαβήτου και είναι το Ο.  Η αλήθεια είναι πως η πρώτη λέξη που σκέφτηκα ήταν το Όνειρο,  αλλά τελικά επέλεξα την λέξη Ομορφιά για όλους τους λόγους που θα διαβάσετε παρακάτω: Επειδή,   Ομορφιά είναι η ποιότητα ζωής,  η ελευθερία του λόγου,  η απογείωση της τέχνης,  ομορφιά είναι ο πολιτισμός. Ομορφιά είναι η υγεία,  η περιποίηση  και η ατομική φροντίδα. Όμορφιά είναι τα μικρά παιδιά που παίζουν, οι γεμάτες τριαντάφυλλα αυλές,  μια βόλτα σε ένα κοντινό δάσος,  ένα σπίτι για τον άστεγο και μια εστία θερμότητας για αυτόν που κρυώνει. Όμορφιά είναι η αυτογνωσία,  η επίγνωση και το βίωμα των συναισθημάτων μας,  η αποδοχή του εαυτού μας.  Ομορφιά είναι η δράση,  η ευγνωμοσύνη κι η ελπίδα.  Όμορφιά είναι η αγκαλιά των αγαπημένων μας και η ζεστασιά της. Ομορφιά είναι η προσωπική,  εσωτερική μας λάμψη.  Όταν προθυμοποιούμαστε και τακτοποιούμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια του εαυτού μας,  όταν γινόμαστε εμείς το παράδειγμα,  το παραμύθι,  το όνειρο. Γι