Thursday, April 08, 2021

''εν δυνάμει''


 


Πόσο ανόητη προσδοκία εθελοτυφλώντας ως προς την αδυνατότητα όλων των ''εν δυνάμει''  της ζωής μας!

9 comments:

  1. Η πιθανότητα της εκπλήρωσης μιας προσδοκίας θέλει γερό στομάχι, όταν μάλιστα πρόκειται για τσαλακωμένες σχέσεις που προσδιορίζονται από το φόβο της απόρριψης ή της περηφάνειας, ακόμη και από ναρκισσισμό. Αντέχεις; Εξαρτάται πάντα από αυτόν που έχεις απέναντί σου. Αυτός προσδιορίζει τις προσδοκίες σου. Νομίζω.
    Φιλιά Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η προσδοκία πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να καταλαμβάνει; Μία μέρα, ένα χρόνο; Τρία χρόνια; Συνήθως δεν δίνουμε φοβούμενοι την απόρριψη όπως λες. Περηφάνεια μεν, προσδοκία δε! Νομίζω Αννίκα μου εγώ προσδιορίζω τις προσδοκίες μου κι όχι ο άλλος. Εγώ εθελοτυφλώ επίσης. καλό βράδυ Αννίκα καμμιά φορά αρεσκόμαστε στην προσδοκία μόνο και μόνο για το παιχνίδι. κρίμα αλλά ανεβάζει την αδρεναλίνη :-)

      Delete
  2. "αδυνατότητα όλων των ''εν δυνάμει''" και εν δυνάμει "αδυνατότητα".
    Μπερδεμένα οικόπεδα σε μπερδεμένες εποχές.

    Καλό βράδυ Στελ.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Προσδοκίες που δεν κάρπησαν αγαπητέ μου!
      καλό βράδυ, μια μέρα μετά, και σε σένα Νικ.

      Delete
  3. Ο ορισμός της ουτοπίας αυτό το "εν δυνάμει".... Πάνε ευτυχώς καμμιά δεκαριά χρόνια που έσβησα τη λέξη απ' το προσωπικό μου λεξικό.
    Have a great one Stel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να πατάς γερά στα πόδια σου σε βρίσκω (αν και θα έλεγα πως κάποιες φορές χρειάζεται να κρατάμε και κανένα κόκκινο μπαλονάκι) ωστόσο δεν το προτείνω. Γιατί εσύ ξέρεις!
      καλό βράδυ Καλ. :---)

      Delete
    2. Το έκανα για ένα διάστημα, ψαροματάκι, για λογους επιβίωσης και μόνο. Πάταγα με τα πόδια γερά στη γή, επιβίωσα, και δεν με άντεξα καθόλου. Τώρα, βρίσκομαι πάλι στα σύννεφα και είμαι μια χαρά :-). δεν υπάρχει τίποτα που να σε κάνει δυνατότερο από αυτό το μαγικό μυστικό κόσμο που κρύβεται στο κεφάλι σου.... Στέλνω τα φιλιά μου!

      Delete
  4. Μα και να σου το δώσει ο άλλος σήμερα, τίποτα δεν αποκλείει να σου το πάρει αύριο πίσω. Μέσα μας είναι η πηγή ψαροματάκι μου αλλά είναι τόσο γλυκό να περιμένεις...
    Καλό ξημέρωμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ώριμη σκέψη Μαρία μου. Μέσα μας η πηγή ωστόσο έναν μαζοχισμό τον διαθέτουμε καλησπέρα, καλό σ/κ

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...