Saturday, April 24, 2021

νούμερα


  

Ρουφάω την αρνητική ενέργεια των άλλων όπως το μωρό το γάλα του με το μπιμπερό και την αισθάνομαι τώρα πια,  την καταλαβαίνω να περπατάει σε όλο μου το κορμί,  και μια, και δυό, και τρεις μέρες.

Κάποια στιγμή θα μάθω να κάνω block όλα τα τηλεφωνικά νούμερα των όσων μου δημιουργούν δυσάρεστη διάθεση. 

Επίσης θα μάθω να μην ξεχνάω ότι οι συμπεριφορές επαναλαμβάνονται κι ότι μόνο εγώ μπορώ να βάλω το stop.

4 comments:

  1. Διακρίνω μια πίκρα και μια απογοήτευση και δεν θα μπω σε αμπελοφιλοσοφίες για ουσιαστική επικοινωνία κτλ, επειδή έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λέμε. Όμως……οι επικοινωνίες, προσωπικές, διαδικτυακές, ή τηλεφωνικές στοχεύουν στο συναίσθημα του δέκτη, και στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε με έναν τρόπο την επικοινωνία που οι πληροφορίες δεν θα μας ταράζουν τουλάχιστον. Και μην ψάχνεις το γιατί, έτσι είναι ο κόσμος και δεν χρωστάει καλό σε κανένα. Ίσως …λέω ίσως γιατί (δεν αναφέρομαι προσωπικά) βγάλαμε την ιστορία της ζωής μας σε όλες τις συναισθηματικές αποχρώσεις και φωτογραφίες. Άλλωστε το είδωλό μας και την υστεροφημία μας εμείς την καθορίζουμε με τις ενέργειές μας. Και για να στο πω πιο απλά, θα ζύμωσες ένα ζυμαράκι, δε μπορεί; Τι κάνεις με την τρίχα που βρίσκεις μέσα; Αυτά…. Και ότι ανορθώνει το εγώ μας, δυστυχώς έχει και ανάποδη πλευρά.

    Καλή Μ. Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση. Να θυμάσαι πως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στη Στέλλα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θυμό είχα! Την πίκρα και την απογοήτευση τις έχω αφήσει πίσω μου εδώ και χρόνια. Ο οποίος θυμός φυσικά γυρίζει στον εαυτό μου γιατί όταν ξέρω ότι οι συζητήσεις με κάποια άτομα (2 για την ακρίβεια) οδηγούν σε τοξικά αδιέξοδα, κι ενώ έχω πει πολλές φορές πως θα περνούν από έλεγχο και απόρριψη αυτά τα 2 νούμερα τηλεφώνου, όχι μόνο σηκώνω το τηλέφωνο αλλά αρχικά έχω και χαρά. Κι εκεί που νομίζω πως όλα πάνε καλά, εκεί γίνεται ότι γίνεται. Και βέβαια σκεφτόμουν πως ο άλλος μπορεί να το βλέπει σαν εκτόνωση το να κάνει τέτοιου είδους έντονες συζητήσεις μαζί μου αλλά εγώ φορτίζομαι αρνητικά και θέλω τριήμερο να το ξεπεράσω αφού με εξοντώσω εσωτερικά!
      Δεν υπάρχει αγαπημένη μου Αννίκα ουσιαστική επικοινωνία αλλά τουλάχιστον ας μην υπάρχει σπάσιμο νεύρων. Όταν μάλιστα αυτά τα άτομα δεν επιρεάζουν την ζωή μας, ίσως να την επιρέαζαν λίγο θετικά αν υπήρχε καλή διάθεση, αλλά αφού η κουβέντα είναι αδιέξοδη, άλλες οι αξίες οι δικές μου κι άλλες οι δικές τους, κόβουμε τις επαφές και βάζουμε delete.
      Ξέρεις κάτι;
      Στα 60 χρόνια που ζω είχα, προσπάθησα πολύ να έχω φίλους, επαφές κλπ όσο μου το επέτρεπε βέβαια η εσωστρέφεια του χαρακτήρα μου.
      Όμως οι αξίες παλιότερα ήταν άλλες κι εγώ ίσως όχι τόσο απόλυτη όσο τώρα που εξοργίζομαι πχ με άτομα ελεγκτικά ή με άτομα που ξέρω πως συζητούν αυτά που θα τους εμπιστευθώ. Έτσι είναι όλοι θα μου πεις.
      Όχι, δεν είναι όλοι έτσι τουλάχιστον όχι σ αυτό το βαθμό ή τέλος πάντων έχουν τόσα ακόμη πιο πολλά ας τα ονομάσω θετικά να πουν που τα αρνητικά εκμηδενίζονται.

      Συμφωνώ κυρίως με το ''Άλλωστε το είδωλό μας και την υστεροφημία μας εμείς την καθορίζουμε με τις ενέργειές μας''. Αυτό είναι που με κάνει να θυμάμαι τα κριτήρια που είχα κάποτε για τους ανθρώπους και να γελάω. Με εμένα γελάω, όλοι οι άλλοι την δουλειά τους έκαναν, απροβλημάτιστοι συνήθως διότι δύσκολα ξεφεύγουμε από τον εγωισμό μας και την έπαρση μας.

      Αυτά για να θυμάμαι να ελέγχω τα ''νούμερα'' πριν πω το γνωστό ''παρακαλώ'' που συνηθίζουμε να λέμε στο τηλέφωνο.

      Μεγαλώσαμε λέω με όλα τα επακόλουθα. Δεν έρχεται μόνο του χεχε

      Καλή Μεγάλη Εβδομάδα καλή μου
      στέλνω φιλιά (για καλή ανάσταση όλη τη βδομάδα θα τα λέμε ;) )

      Delete
  2. Σε κατανοώ Στέλλα μου. Εγώ έχω κάνει delete πολύ καιρό τώρα σε όλους εκείνους που με χρησ/ουν για να αισθάνονται καλά εκείνοι. Έτσι το ερμηνεύω εγώ.
    Η ζωή είναι μικρή και αρκετά ξοδεύτηκε με το ένα και το άλλο
    Τώρα επιλογές και σε όποιον αρέσει
    Ανάσες βαθιές και έλεγχο του αριθμού τηλεφώνου που μας καλεί
    Καλή Μεγαλοβδομάδα με υγεία

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι ακριβώς Άννα μου. Το ελάτωμα το δικό μου είναι ότι ξεχνάω!
      Αλλά αυτή τη φορά θα κρατήσω σημειώσεις :-)

      καλή μεγάλη εβδομάδα κορίτσι μου, σε φιλώ

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...