Wednesday, May 26, 2021

σωστή επιλογή


 

Είμαι απολύτως σύμφωνη!

Υπάρχουν στιγμές που μια σου απόφαση,  σημαδεύει την ζωή σου με μια κόκκινη γραμμή,  και ο χρόνος χωρίζεται στο πριν και το μετά.  Το πριν γίνεται ανάμνηση και το μετά αποδοχή και  ευγνωμοσύνη.  Αυτό,  το λες καμμιά φορά και ευτυχία.  Μπορείς όμως και να το πεις,  σωστή επιλογή!!!

4 comments:

  1. Υψώνεις έναν τοίχο απέναντι στις σκέψεις σου και στην αντικειμενικότητα. Εγώ νομίζω, με το συμπάθιο, πως έχεις μέσα σου, πέρα απ’ τα ερωτηματικά και πολύ άρνηση. Είναι προφανές πως στο χώρο, θα υπάρξουν και δυσάρεστες στιγμές, και αμφισβητήσεις, ανατροπές και εκπλήξεις. Υπάρχουν όμως και στιγμές συμπάθειας, κατανόησης και συμπαράστασης, που ναι θα μπορούσες να πεις στιγμές ευτυχίας. Μην παρασύρεσαι από σειρήνες που προσπαθούν να σου χρυσώσουν το χάπι βρίσκοντάς τα όλα τέλεια. Και ναι Στέλλα μου πολύ ωραία Στέλλα μου…..και έτσι είναι …..και ….και. Η κριτική ματιά στηρίζεται στην αλήθεια και κάποιες φορές χρειάζεται να λέγεται όσο κι αν δεν αρέσει. Νομίζω είναι ηθικό καθήκον, αλλιώς λέμε για να λέμε για να περνά η ώρα.
    Να σε καλωσορίσω στον κόσμο της αυταπάτης (ναι ξέρω, σκληρή λέξη, αλλά πώς να το κάνουμε κολακεύει τον εγωισμό μας)
    Χαίρομαι, ειλικρινά, που είσαι καλά και που είσαι πάλι εδώ και εύχομαι σε μέρες ακόμη καλύτερες!

    Σε φιλώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανεκτικότητα δεν έχω και δεν συμβαίνει μόνο εδώ μέσα. Συμφωνώ με όσα λες αλλά υπάρχουν πράγματα που με κουράζουν χωρίς να το θέλω. Μακάρι να άγγιζα κι εγώ σαν Στέλλα το ιδανικό και να ήμουν τέλεια. Όμως δεν είμαι. Εσύ το λες άρνηση. Εγώ το λέω ανεκτικότητα. Δεν έχει σημασία η λέξη, ωστόσο πάντα λίγο πολύ συμφωνώ μαζί σου ίσως επειδή έχεις ένα ήρεμο τρόπο και καθόλου φανατισμό, αυτό νιώθω.

      Δεν ξέρω αν μιλάμε στην τελική για το ίδιο πράγμα αλλά και με τους πολύ δικούς μου έχω το ίδιο θέμα. Δεν αντέχω την πλύση εγκεφάλου. Πες την άποψη σου με μια λέξη και μείνε εκεί. Μην προσπαθείς να με πείσεις, ειδικά όταν αυτό γίνεται συνέχεια είναι κουραστικό. Για μένα!!! Κάποιος άλλος μπορεί να τρελαίνεται από χαρά!

      Η αλήθεια μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα σωστά; Είναι η δική μου, η δική σου, του άλλου. Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για ποιά ακριβώς απόχρωση συζητάμε.

      Κι εγώ όπως όλοι μας, σήμερα μπορεί να πω αυτό κι αύριο να είναι κάτι παραπάνω ή κάτι λιγότερο.

      Τί άλλο να πώ;

      καλησπέρα κι από μένα
      φιλιά!

      Delete
  2. Ναι συμφωνώ. Υπάρχουν αυτές οι στιγμές που σημαδεύουν τη ζωή μας και τη σημαδεύουν ανεξίτηλα. Αν είναι θετικές και όμορφες τότε νιώθεις ευγνωμοσύνη. Αν όχι τότε αστα να πάνε.
    Αλλά δεν είναι πάντα επιλογής. Είναι και τύχης. Είναι και συγκυριών. Είναι και της στιγμής αποφάσεις.
    Καλησπέρα Στέλλα μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι πολλά, όπως τα λές Άννα Φλο μου.
      Είναι και οι συγκυρίες, είναι και οι τύχη αλλά όταν γυρίζω πίσω σκέφτομαι κι όλας ότι όλα ήταν δικές μου επιλογές. Και η κούραση και το χάσιμο και τα καλά και άσχημα, όλα δικά μου.. σε φιλώ

      Delete

μια άλλη

  Είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι,  με γκρίνια ή με γέλιο,  με χαρά ή με λύπη,  με τρυφερότητα ή κακία,  το περιμέναμε είτε όχι,  το ονειρευόμ...