Monday, May 03, 2021

δεσμοί


 

Δεν ξέρω ποιοί άνθρωποι είναι πιο πολύτιμοι στην ζωή μου,  αυτοί με τους οποίους μοιράζομαι τις πιο βαθιές μου σκέψεις και τις φιλοσοφικές μου κατά καιρούς αναζητήσεις ή οι άλλοι με τους οποίους μοιράζομαι συγγενικούς δεσμούς και παιδικές γλυκές αναμνήσεις;

Θα έλεγα,  οποιοιδήποτε με / και οποιουσδήποτε τους αγαπώ και τους αποδέχομαι.  Έτσι όπως είμαι και έτσι όπως είναι.  Χωρίς αυτό το μεγάλο ''ΕΓΩ'' να μπαίνει ανάμεσα μας.

Αυτές ονομάζονται ''σχέσεις αγάπης''!

" Ψηλά, πολύ ψηλά πέταξα το νόμισμα άνεμος να το πάρει. Πάλι στα πόδια μου έπεσε γράφοντας: ΑΓΑΠΗ!" 

Μ. Μέσκος

9 comments:

  1. Φίλη μου καλή, είπες μια μεγάλη κουβέντα. "Χωρίς αυτό το μεγάλο εγώ να μπαίνει ανάμεσά μας". Αυτό είναι λύτρωση και ευλογία στις σχέσεις σου. Και θεωρώ ότι και οι δύο αυτές κατηγορίες φίλων-ανθρώπων, έχουν να σου και μας προσφέρουν κάτι διαφορετικά σημαντικό, συμπληρωματικό για την ισορροπία μας.
    Αγάπη λοιπόν Στέλλα μου.
    Καλησπέρα και Χρόνια πολλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγάπη λοιπόν Γιάννη μου, και φτάσαμε 4 του Μάη για να γιορτάσουμε την πρωτομαγιά :)

      σου στέλνω μια νοητή αγκαλιά με λουλούδια!!!

      Delete
    2. Ω ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου, να είσαι καλά.

      Delete
  2. Όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε κάτι, μας είναι πολύτιμοι. Είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί , Φεγγαρένια, και αυτή είναι η ομορφιά του καθενός, πιστεύω, που θα ήταν αδύνατο να μοιραζόμαστε με όλους τα ίδια.
    Και υπάρχουν σχέσεις πιο ουσιαστικές και άλλες που είναι ίσως λιγότερο σημαντικές, αλλά παίζουν τελικά τον ρόλο τους στην καθημερινότητά μας.
    Χαίρομαι πάντα να σε διαβάζω και χαίρομαι που δεν τα παράτησες ποτέ και μπορώ πάντα να σε βρίσκω είτε στα κείμενά σου είτε στις προσεχτικά διαλεγμένες εικόνες σου και είναι και αυτή μια σχέση διαφορετική, που μπορεί να μην παίζει καθοριστικό ρόλο στις ζωές μας, είναι όμως υπαρκτή.
    Φιλιά πολλά και πάλι χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και χαρές.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπημένη melian το διαδίκτυο μας βοήθησε πολύ στο να κάνουμε τέτοιες ιδιαίτερες σχέσεις με τους ανθρώπους! Αν σου πω πως τις αγαπώ πιο πολύ από όλες; Ίσως επειδή διατηρούν μια ευγένεια και ένα μυστήριο κι ένα βάθος πολύτιμο.

      Τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

      πολλά πολλά φιλιά

      Delete
  3. Όπου μπει το Εγω , τα χαλάει όλα. Όλες οι σχέσεις χρειάζοντε στη ζωή μας, άσε που καμιά φορά σχέσης φιλίας μπορεί να γίνουν και πιο δυνατές από αυτές τις εξ συγγενείας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι βέβαια, πολλές φορές συμβαίνει.
      Ας έχουμε δεσμούς κι ας είναι είτε με φίλους είτε με συγγενείς.

      φιλιά πολλά χελώνα μου

      Delete
  4. Κοίτα Στέλλα μου, το μυαλό είναι ένα.....παιχνίδι τέτρις. Το κάθε κουτάκι έχει καλά ταξινομημένα όλα τα συναισθήματα για τους δικούς σου ανθρώπους, γι αυτούς που μοιράζεσαι τις σκέψεις, τις αναμνήσεις ή την καθημερινότητά σου. Κάποια απ' τα κουτάκια είναι εντελώς αδιάφορα, άλλα έχουν μια άσχημη εικόνα, κάποια όμως ευωδιάζουν, ίσως γιατί συνδέονται με την καρδιά. Εκεί να εστιάσεις, σ' αυτούς που αγγίζουν κάποιες χορδές της ψυχής σου, όποιοι κι αν είναι. Έχει μια δύναμη το Εγώ να εξυψώνει κάθε συναίσθημα όταν συνδέσεις τις δυο άκρες.
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ετοιμαζόμουν να γράψω κάτι σχετικό με το σχόλιο σου Αννίκα μου, τώρα έχω ένα λόγο παραπάνω, συμφωνώ μαζί σου, πιο απόλυτα δε γίνεται :)

      καλό απόγευμα
      σε φιλώ

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...