Saturday, May 01, 2021

σκηνικό

 


Ανάσταση στην Κέρκυρα,  ανάσταση στη Ζάκυνθο,  ανάσταση σε μια ελληνική εκκλησία κάπου στην Ιταλία,  ανάσταση στην Κέρκυρα ξανά,  ανάσταση στην Κωνσταντινούπολη 2009,  ανάσταση στο χωριό,  παιδιά,  έφηβοι,  ελεύθεροι,  μαζί,  με παιδί,  με παιδιά δύο.  Με δυό γονείς να μας τα έχουν όλα έτοιμα πάσχα ανήμερα,  αρνί στη σούβλα,  κόκκινα αβγά,  ο πατέρας ζωντανός το ίδιο κι η νονά,  το ραδιόφωνο να παίζει τραγούδια.

Πώς να στήσεις ένα σκηνικό καλύτερο ή έστω ίδιο;  Άλλα τα δεδομένα,  άλλα τα χρόνια,  αλλιώς εμείς,  σκορπίσαμε εξάλλου.  Το ''υπέροχο''  δεν το έβλεπα κι όμως υπήρχε.  Κι ακόμη υπάρχει,  μόνο ίσως με άλλο τρόπο, γιατί όσο κι αν ζητάμε ''άλλοθι''  για όμορφα σκηνικά,  όσο κι αν λέμε ''θα το κάνω για το χατήρι των παιδιών''  στην ουσία για τον εαυτό μας το κάνουμε.  

6 comments:

  1. Είναι όμορφο να υπάρχουν ωραίες αναμνήσεις, πλούτος. Γι αυτό , νομίζω θα πρέπει να το μεταδώσουμε και στα παιδιά μας , όσο καλύτερα γίνεται , να έχουν κι αυτά κάτι να θυμούντε , έστω και μ αυτές τις συνθήκες. Και για μας βέβαια. Χριστός Ανέστη και του χρόνου καλύτερα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χρόνια πολλά χελώνα!
      Θα είμαι ειλικρινής.
      Το καλύτερο σκηνικό σήμερα, οι πιο θερμές ευχές, η ανταλλαγή και τα μοιράσματα, τα γούστα μου, όσα με ελκύουν και μου δίνουν έμπνευση και ερεθίσματα, όσα με κάνουν να κάνω βήματα μπροστά είναι μέσα στο διαδίκτυο και μακάρι κάποιος να μπορούσε να με διαψεύσει.
      Anyway ένα κάποιο σκηνικό το φτιάχνουμε αλλά να πω ότι έχει εκείνη τη δύναμη των γονιών μου; Δεν μπορώ να το πω. Άλλα χρόνια, άλλοι άνθρωποι.

      φιλιά πολλά!!!

      Delete
  2. Χρόνια Πολλά Στέλλα μου!
    Όποιο σκηνικό και αν φτιάξουμε τώρα ή θυμηθούμε, δεν παύει να είναι δημιουργικό και να ζεσταίνει τις καρδιές μας!
    ΑΦιλάκια με ευχές φωτεινές και χαρούμενες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στεφανία μου έρχεσαι πάντα για να βοηθήσεις να βάλουμε τα πράγματα στα σωστά κουτάκια :)

      χρόνια πολλά
      φιλιά
      πάντα με φως!!!

      Delete
  3. Γλυκές, λυτρωτικές οι μέρες με καθαρή καρδιά και αγάπη, μακριά από κάθε πίκρα.
    Χρόνια Πολλά Στέλλα μου, φωτεινά και χαρούμενα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τί γλυκές ευχές Αννίκα μου!
      Για όλους μας εύχομαι να ισχύουν, μακάρι :)

      χρόνια πολλά
      φιλιά από καρδιάς

      Delete

μια άλλη

  Είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι,  με γκρίνια ή με γέλιο,  με χαρά ή με λύπη,  με τρυφερότητα ή κακία,  το περιμέναμε είτε όχι,  το ονειρευόμ...