Friday, April 30, 2021

σκέψεις


 

Δεν θυμάμαι ποτέ,  ένα κάτι που να έδινε μια ελαφράδα και μια απαλότητα σ' αυτή τη μέρα.  Ακόμη κι ο νους ενός μικρού παιδιού που δεν είχε την συναίσθηση της θνητότητας,  που δεν είχε χάσει ακόμη φίλους,  που δεν έγινε ακόμη η απώλεια συνήθεια του,  αντιλαμβανόταν το απόκοσμο,  το μεταφυσικό,  την σιωπηλή θλίψη της ίδιας της φύσης,  το στρέψιμο στον εσωτερικό μας κόσμο,  τις σκέψεις,  τον διαλογισμό.  

Δεν θυμάμαι ποτέ να την αγάπησα αυτή τη μέρα και να μην ένιωσα δύσκολα. 

υ.γ. μου έχει κάνει μια υπέροχη,  τοπική αλλεργική αντίδραση το εμβόλιο της moderna,  έχουν περάσει 10 ολόκληρες μέρες και νομίζω χειροτερεύει παρά διορθώνεται.  Με παιδεύει ο κνησμός και όλη η εικόνα της τοπικής αναφυλαξίας.  Αν επιζήσω θα σκεφτώ πολύ να κάνω το δεύτερο.

10 comments:

  1. Όντως! Υπάρχουν πράγματα με τα οποία μπολιαστήκαμε από την παιδική μας ηλικία. Τα συναντάμε, τα επιβεβαιώνουμε και χαιρόμαστε.

    Λυπάμαι που σε ταλαιπωρεί αυτή η αλλεργική αντίδραση μετά τον, διαφορετικό και άλλο, εμβολιασμό σου. Θα ήταν κρίμα, ωστόσο, να χάσεις τη δεύτερη δόση. Εύχομαι και ελπίζω να το συζητήσεις με κάποιους ειδικούς πριν οριστικά αποφασίσεις αρνητικά για τη δεύτερη δόση.

    Περαστικούλια και φιλιά,
    Καλό Σαββατοκύριακο,
    Καλή Ανάσταση!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξέρεις Νίκο, οι ειδικοί δεν βάζουν ποτέ το χέρι στη φωτιά, ποτέ δεν είναι σίγουροι γιατί απλά δεν ξέρουν, ή τουλάχιστον δεν τα ξέρουν όλα. Καμμιά φορά εγώ ζυγίζω μόνη μου τον εαυτό μου. Δική μου η απόφαση. Δικό μου το σώμα. Δικές μου και οι ευαισθησίες μου :)
      Κανείς δεν με ξέρει καλύτερα από μένα :)

      καληνύχτα
      φιλιά

      Delete
  2. Ελπίζω να απαλλαγείς σύντομα από την αλλεργική αντίδραση, Φεγγαρένια . Κι εγώ είμαι πολύ σκεπτική για το αν θα κάνω, το εμβόλιο, γιατί ακούγονται τόσα διαφορετικά πράγματα. Αυτό που πιο πολύ με ανησυχεί είναι ότι τα εμβόλια mrna είναι καινούρια τεχνολογία και άσχετα από τις τοπικές αντιδράσεις (όπως η αλλεργία που αναφέρεις) δεν ξέρουμε τι μπορούν να βγάλουν μακροπρόθεσμα. Τέλος πάντων. Είναι λίγο : μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, η υπόθεση.
    Για τη Μ. Παρασκευή, φυσικά έχεις δίκιο. Πολύ βαριά μέρα. Ειδικά για εμάς τους Ορθόδοξους.
    Ακολουθεί όμως η Ανάσταση. Ας εστιάσουμε εκεί. Και φέτος θα είναι και καλοκαίρι.
    Καλή Ανάσταση, Φεγγαρένια, και εύχομαι μέχρι αύριο να σου φύγει και η αλλεργία.
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ melian και είμαι σίγουρη πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη τα σκέφτηκε όλα αυτά. Και δεν είναι μόνο τα εμβόλια, οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να σου κάνει ζημιά.
      Αλλά να, όλοι μας σκεφτήκαμε πως μια ευκαιρία έχουμε μήπως και περάσει όλο αυτό. Τόσος κόσμος, εκατομμύρια τα εμβόλια. Ποιός ξέρει..

      καλή ανάσταση κι από μένα melian
      φιλιά!!!

      Delete
  3. Λυπημένη Μεγάλη Παρασκευή. Ο κόσμος ευωδιάζει πασχαλιές και βιολέτες του Επιταφίου και μόνο ο δικός μας( κόσμος) έγινε καημός κι απόρριψη και υποκρισία και μπέρδεψε το ξεκίνημα με τον προορισμό. Στην απαξία των καιρών και κυρίως στην ευτέλεια της ζωής, η γνώση γίνεται σοφία και θησαυρίζει την ζωή μας. Για το εμβόλιο δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Δεν το έκανα ....τουλάχιστον όχι ακόμη. Εύχομαι σύντομα να αισθάνεσαι καλύτερα.
    Καλή Ανάσταση με όμορφες στιγμές με την οικογένειά σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή ανάσταση Αννίκα μου, πάει πέρασε κι αυτή η Μ. Παρασκευή.
      Φιλιά πολλά!!!

      Delete
  4. Σήμερα η Ανάσταση και ευχή μου να έλθει σε όλους τους τομείς.Καλή και ευλογημένη Στέλλα μου η Ανάσταση και να περάσεις ένα υπέροχο Πάσχα
    Τα φιλιά μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πάντα ξημερώμει μια άλλη μέρα πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ημέρα της ανάστασης Αννα Φλο μου

      και είναι και πρωτομαγιά μαζί!!!

      σε φιλώ Άννα μου
      με μια αγκαλιά
      καλή ανάσταση

      Delete
  5. Όλα να πάνε καλά Στέλλα μου! Μίλα με το γιατρό για την τοπική αλλεργία. Γιατί είναι κρίμα να πετάξεις την προσπάθειά σου και να μην κάνεις τη δεύτερη δόση. Μίλησέ του. Κάνε μια αναφορά. Θα τους χρειαστεί.
    Όσο για τη Μ. Παρασκευή, σημασία έχει να έχει χρόνο ο άνθρωπος να μπορεί να την ζήσει. Γιατί οι ώρες του πλέον είναι ελάχιστες για να ζήσει τέτοιες στιγμές. Δυστυχώς.
    Καλή Ανάσταση κορίτσι μου με όλη μου την καρδιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το να πετάξω εγώ την προσπάθεια ας την πετάξω, το να έχω χειρότερα συμπτώματα αυτό φοβάμαι.
      Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, χαίρομαι τους ανθρώπους που δεν τους επιρεάζει τίποτα. Σκέψου όμως και λίγο τί είναι αυτό που βάζουμε μέσα μας ε; Ασχέτως αν οι παρενέργειες φαίνονται σε λίγους. Το αύριο σκέφτομαι!

      Καλή ανάσταση Γιάννη μου
      φιλιά πολλά

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...