Saturday, June 19, 2021

το φσιτ από το dettol

 


 

Αγαπημένο μου ημερολόγιο.  Είναι γεγονός πια πως σ[μ]πρώχνω τις μέρες να φύγουν πάντα φυσικά με τον καλύτερο τρόπο.  Τελευταία,  αυτό συμβαίνει πιο αισθητά μιας και κάνει πολύ ζέστη και η ζέστη με ενοχλεί.  Να σκεφτείς πως πριν λίγο είχα ιδρώτα στην μέσα μεριά των αγκώνων μου κι έκαιγαν τόσο πολύ που το νερό της βρύσης που έριχνα επάνω τους για να δροσιστούν μου δημιουργούσε πόνο.  

Ημερολόγιο μου,  οι άνθρωποι δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε μυστικό,  ούτε φανερό.  Ότι κι αν μοιραστείς μαζί τους θα το διαδώσουν για ποιό λόγο ακριβώς δεν ξέρω.  Ίσως επειδή έτσι νομίζουν ότι θα βοηθήσουν κι άλλους ανθρώπους,  ίσως και από αδυναμία αυτοσυγκράτησης,  Να σου πω ένα πρόσφατο παράδειγμα.  Είπα σε μια φίλη μου τί καλό που είναι εκείνο το μανάβικο,  φθηνό και με καλή εξυπηρέτηση.  Δεν θα το πιστέψεις αλλά πια,  όποτε το επισκέπτομαι βρίσκω την φίλη της φίλης μου μέσα.  Θα μου πεις ε και τί σε πειράζει;  Θα σου πω πως ότι θέλω δύναμαι να με ενοχλεί λογαριασμό δεν δίνω σε κανέναν.  

Οθόνη της καρδιάς μου,  αγόρασα το πιο όμορφο δώρο που αγόρασα ποτέ μου.  Ένα μικροσκοπικό κίτρινο παντελονάκι,  ίδιο καλοκαίρι,  κι ένα μικροσκοπικό μπλουζάκι,  σιέλ με κίτρινα φοινικόδεντρα.  Αλλά αυτό με το οποίο πραγματικά τρελλάθηκα ήταν τα μικροσκοπικά αθλητικά παπουτσάκια στο ίδιο κίτρινο καλοκαίρι του παντελονιού.  Επειδή το αγοράκι μόλις τώρα θα αρχίσει να περπατάει,  ρώτησα την πωλήτρια αν αυτή η μικρογραφία παπουτσιού είναι διακοσμητική ή αν θα μπορέσει να τα περπατήσει,  όταν περπατήσει.  Αργότερα στο σπίτι,  έμαθα πως ''όχι βρε μαμά,  παπουτσάκια αγκαλιάς τα λένε''.  Ημερολόγιο μου,  η πωλήτρια έκανε μια άψογη συσκευασία την οποία ψέκασε και με άρωμα κολώνιας.  Έφτιαξε και στερέωσε κι έναν φιόγκο μπλε.  Τέλος,  ψέκασε τα κορδόνια που υπήρχαν για να κρατηθεί το τσαντάκι,  με dettol.  Νομίζω πως το φσιτ από dettol μου έκανε πιο πολύ εντύπωση από όλα.  Αγαπημένο μου ημερολόγιο,  όλες τις περιγραφές μου τις κάνω σε σένα,  στη φίλη μου λέξη δεν θα πω,  ξέρεις γιατί,  σου το εξήγησα παραπάνω!

2 comments:

  1. Όμορφες προσωπικές σκέψεις. Μην φοβάσαι πάντα το μοίρασμα. Έχει την ομορφιά της η κοινοποίηση. Λάτρεψα την περιγραφή του δώρου.
    Καλησπέρα Στέλλα μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το φοβάμαι μόνο όταν βρίσκω αυτά που έχω πει μπροστά μου. Εκνευρίζομαι κι ας κάνω το ίδιο κι εγώ! Κι εγώ το λάτρεψα το δώρο ελπίζω το ίδιο και ο αποδέκτης, καλό απόγευμα Γιάννη μου

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...