Wednesday, October 06, 2021

αλλάζει ο άνθρωπος;


 

 Η απάντηση είναι ναι και προέρχεται από βιωματική εμπειρία.  Ο άνθρωπος αλλάζει!  Ματιά,  σκεπτικό,  φιλοσοφία,  όλα μπορούν να ειδωθούν αλλιώς,  ακόμη και ανάποδα αν χρειαστεί.  Βεβαίως και μπορείς να γυρίσεις τα πάνω κάτω να αλλάξεις την δική σου κοσμοθεωρία,  την φούσκα που μεγαλώνει στον κόσμο του δικού σου του μυαλού.  

Δεν θα σου πω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα,  αυτά ήταν και θα είναι πάντα χίλια δυό.  Θα σου πω όμως πως μπορείς να δώσεις μια δυναμική θετικότητα σε όλο τον υπόλοιπο χρόνο σου, ώστε να μπορείς να στηρίξεις με έναν άλλο τρόπο τα θέματα σου.  

Σαν να χτίζεις μια προσωπική πηγή θετικότητας μέσα σου,  σαν να κουβαλάς έναν ήλιο πάντα μαζί σου.  Καθόλου εύκολο,  όμως με προσπάθεια,  υπομονή,  βήμα στο βήμα εφικτό.  Αφού γίνει αντιληπτό και μετά συνειδητό κι αφού μάθεις να απαντάς στην ερώτηση ''τί είναι καλύτερο για μένα'';

Θα μου πεις πάντα πίστευα πως κάνω το καλύτερο για μένα.  Θα σου πω,  ξαναδές το και δούλεψε το.

6 comments:

  1. Δύσκολο θέμα, δύσκολη η αλλαγή αλλά ρεαλιστική. Γίνεται, μπορούμε να τη δούμε Στέλλα μου. Στα πλαίσια των όσων αναφέρεις.
    Στέλνω την καλησπέρα μου όπως πάντα με καλή σκέψη.

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ και επαυξάνω πως αλλάζουμε και μαθαίνουμε ταυτόχρονα και αν είναι προς την θετική κατεύθυνση με τον εαυτό μας τόσο το καλύτερο Στέλλα μου.
    Καλό μήνα να έχεις και να κάνεις ότι αγαπάς.!! καλο σου βράδυ.

    ReplyDelete
  3. Εγώ νομίζω πως δεν αλλάζει. Λέει η παροιμία "Ο λύκος τρίχα αλλάζει, το χούι δεν τ' αλλάζει" Ο χαρακτήρας είναι επίκτητος και δεν θα τον αλλάξει καμμιά επιπλέον γνώση. Ίσως με μια δυνατή βιωματική εμπειρία λειάνεις κάπως τις γωνίες και βελτιώσεις κάποια πράγματα, τη στάση σου απέναντι στη ζωή, αλλά ένας εμμονικός χαρακτήρας δεν θα αλλάξει. Νομίζω πως κάθε καλός χαρακτήρας κρύβει και εναν κακό, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, που με την πρώτη ευκαιρία θα βγάλει στην επιφάνεια. Πολύ σοφά ο Λάο Τσε λέει "πρόσεξε το χαρακτήρα σου, γίνεται η μοίρα σου"
    Στέλλα μου Καλημέρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ θα συμφωνήσω με την Ρούλα στο πιο πάνω σχόλιο. Αλλάζουμε καθημερινά ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνουμε, όχι πάντα προς το καλύτερο αλλά ξέρουμε πιό είναι το καλύτερο; Θέλουμε επίσης; Νομίζω σ αυτά τα δυό ρήματα είναι η ουσία.
      Συμφωνώ μαζί σου, όλοι έχουμε κι έναν καλό κι έναν κακό εαυτό, μερικοί κάνουμε βήματα ως προς το να ελέγχουμε λίγο πιο συνειδητά και τους δύο. Αυτό βέβαια όταν μας χρειάζεται. Αν δεν το έχουμε ανάγκη δε χρειάζεται να μπαίνουμε σε τέτοιο κόπο.

      καλησπέρα Αννίκα μου

      Delete
  4. καλησπέρα σμαραγδένια μου!!!

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...