Tuesday, February 08, 2022

event


 

Είμασταν μαζί και είχαμε οργανώσει ένα σπουδαίο event.  Είχαμε καλέσει όλους τους ανθρώπους που αγαπούσαμε και μας αγαπούσαν.  Το φαγητό και το ποτό έρεαν σε αφθονία.  Ακούγονταν αστεία και γέλια και είχε δημιουργηθεί μια  ατμόσφαιρα αρκετά χαρούμενη και διασκεδαστική.  Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν πως θα έρθει ένα ζευγάρι διάσημων πολιτικών της χώρας μας.  Δεν νομίζω ότι ερχόταν επί τούτου για μας.  Βρέθηκαν κάπου εκεί μάλλον τυχαία και η παρουσία τους στον δικό μας κόσμο ήταν μάλλον εμβόλιμη.  Τους έβαλαν να καθήσουν σε ένα καναπεδάκι κοντά στην είσοδο και πολύ γρήγορα έγιναν η μασκώτ του πάρτυ.  Τους παρακολουθούσα από μακριά,  ήθελα να πλησιάσω να τους χαιρετήσω μα είχαν πάντα κάποιον απέναντί τους με τον οποίο ήδη συνομιλούσαν.  Κάποια στιγμή,  προς το τέλος,  βρέθηκα επιτέλους δίπλα τους  μοιραζόμενη τη στιγμή και με άλλους θαυμαστές τους.  Ανταποκρινόταν στους συνομιλητές τους με τόση ευγένεια που εντυπωσιάστηκα.  Σκέφτηκα πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.  Πως αυτό το όμορφο ζευγάρι που είχε περάσει από την πολιτική της χώρας μου,  ασχέτως από ποιό πολιτικό κόμμα εκπροσώπευαν,  ήταν ένα πολύ ωραίο ζευγάρι γιατί στην ουσία ήσαν πάρα πολύ ωραίοι άνθρωποι.  Και βέβαια αυτό δεν είχε να κάνει με την εξωτερική ομορφιά τους που οπωσδήποτε δημιουργούσε  μια ελκυστικότητα αλλά από τον τρόπο που δέχονταν και ανταποκρίνονταν το κοινό που τους πλησίαζε.  Ο τρόπος αυτός περιείχε ευγένεια και ταπεινότητα,  στοιχεία πιστεύω απαραίτητα για μια σωστή και ανθρώπινη συμπεριφορά,  είτε είσαι γιατρός,  είτε είσαι πολιτικός είτε είσαι οικοδόμος.

3 comments:

  1. Συνήθως ο χαρακτήρας του ανθρώπου (ο πραγματικός) φαίνεται από τα μικρά, καθημερινά και απρόοπτα πράγματα και δεν έχει να κάνει με τίτλους, τάξη, θέσεις. Σημασία έχει πόσο αξιόπιστος είναι, πόσο αρνητικός στις σκέψεις σου, πόσο δέχεται τις αδυναμίες σου και κυρίως τις κακές στιγμές σου.
    Αν θέλεις να είσαι αγαπητός, απλά δείξε στον άλλο πόσο τον νοιάζεσαι.
    Καλό βράδυ Στέλλα, Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ μαζί σου Αννίκα. Συμφωνώ σε όλα, ιδιαιτέρως όταν δεν πατάει στις αδυναμίες σου και αυτό λίγοι άνθρωποι το κάνουμε.
      Και το νοιάξιμο όμως δεν έχει τα δικά του όρια;

      καλό βράδυ Αννίκα
      με πολύ πόνο στην οδοντοστοιχία (ελπίζω να περάσει σύντομα)

      Delete
    2. Ναι και το νοιάξιμο να είναι τόσο, όσο να μη σου προκαλεί ασφυξία.
      Περαστικά εύχομαι και καλόν ύπνο χωρίς πόνο!

      Delete

μια σκέψη

  Ο καθένας μας βρίσκεται στη δική του γυάλινη σφαίρα!