Sunday, March 06, 2022

γενέθλια


 

Γράφω,  σβήνω,  γράφω,  σβήνω,  δεν ξέρω τί από όλα όσα θα ήθελα να συμβούν στη ζωή μου να μου πρωτοευχηθώ,  έτσι κι αλλιώς μέχρι αυτό το σημείο δηλώνω ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.  Δεν έχω μάθει να ζητάω πολλά,  νεράιδες και ξωτικά με μαγικές δυνάμεις δεν υπάρχουν.  Στα βασικά και αναγκαία,  εκεί που θέλει η ζωή εκεί με πάει,  πάντα βέβαια κάνοντας τις δικές μου επιλογές.  Πάντα θα είναι δική μου η επιλογή πχ να βάζω όρια,  να ξέρω τις αντοχές και τις ανοχές μου,  να θέτω το δικό μου μότο.  Να με αγαπώ,  αυτό κι αν δεν είναι η μεγαλύτερη των επιλογών.  Να με αποδέχομαι!  Είμαι άνθρωπος και κάνω λάθη,  πολλά και συνεχώς.  Τρελαίνομαι για την άνοιξη που βρίσκεται μπροστά μας,  χαίρομαι και το πιο μικρό κλαδί που ανθίζει στον δρόμο μου,  κάθομαι και ακούω τα κελαιδίσματα των πουλιών και χαίρομαι σα μικρό παιδί.  Οι παιώνιες είναι το αγαπημένο μου λουλούδι αλλά και ποιό δεν είναι;  Παιώνιες και τούρτα black forest έχω για όποιον περάσει από εδώ σήμερα.  Χρόνια μου πολλά!!!  Να περνάτε όμορφα,  σας φιλώ !!!

 



16 comments:

  1. Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα στο πιο όμορφο Ψαροματάκι του κόσμου!!!
    Και νεράιδες υπάρχουν και καλά ξωτικά. Μην ακούς που λένε πως υπάρχει μόνον ό,τι αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις. Υπάρχει και ο ονειρικός κόσμος κι εκεί είσαι βασίλισσα. Τα έχεις όλα στα πόδια σου, φτάνει να τα ονειρευτείς. Να ζεις γερή κι ευτυχισμένη με τους αγαπημένους. Αυτό θέλω να σου ευχηθώ.
    Χρόνια Πολλά!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαρία μου σ' ευχαριστώ πολύ! Φυσικά και υπάρχουν ποιός νομίζεις πώς μας κάνει όλα τα καλά μαγικά;
      Υγεία να έχουμε όλα τα άλλα γίνονται..

      Delete
  2. Ένας ακόμα χρόνος μπήκε στη ζωή σου και ετοιμάζεται ο επόμενος!
    Εύχομαι να είναι φωτεινός, χαρούμενος και να γιορτάζεις πάντα τα γενέθλια σου, με αγάπη μέσα και γύρω σου!

    ΑΦιλάκια αγάπης Στέλλα μου! <3

    ΥΓ: Α! και η τούρτα είναι η αγαπημένη μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. εύχομαι να έχουμε πολλά ακόμη χρόνια μπροστά μας όλοι, σ ευχαριστώ Στεφανία μου!

      Delete
  3. Πολύχρονη! Να είσαι καλά και να χαίρεσαι με κάθε τι στη ζωή. Αγάπη εύχομαι πολλή αγάπη να σε περιτριγυρίζει και εσύ να τη σκορπάς απλόχερα
    Καλά Κούλουμα

    ReplyDelete
    Replies
    1. σ' ευχαριστώ πολύ Άννα μου, καλή σαρακοστή!!!

      Delete
  4. Χρόνια σου πολλά! Νομίζω ότι τη συνταγή την έχεις βρει. Να τον αγαπάς τον εαυτό σου, και να χαίρεσαι που έρχεται η Άνοιξη, και να εκστασιάζεσαι με τα τραγούδια των πουλιών! Ό,τι καλύτερο!
    Φιλάκια πολλά, και του χρόνου

    ReplyDelete
    Replies
    1. σ' ευχαριστώ πολύ Πίπη μου, να είσαι καλά!!!

      Delete
  5. Σημασία έχει να νιώθεις ικανοποιημένη απ’ την ζωή σου. Τα χρόνια δεν είναι παρά μόνο ένας αριθμός. Στο πώς θα ζήσεις είναι η ουσία. Η πορεία του χρόνου προς τα εμπρός να είναι όπως επιθυμείς. Οι επιλογές για να χτίσεις τις σχέσεις σου να έχουν γερά θεμέλια. Κράτησε ότι αξίζει. Το μαζί είναι υπέροχο όταν είναι αληθινό.
    Χρόνια πολλά Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. σ' ευχαριστώ πολύ Αννίκα μου, καλή σαρακοστή, σε φιλώ!!!

      Delete
  6. Να στείλω και να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχές Στέλλα! Χρόνια πολλά σου. Υγεία, χαμόγελα, όμορφες στιγμές, αγάπη, δημιουργία. Πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά ολόγυρα η σκέψη σου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. σ' ευχαριστώ πολύ Γιάννη μου, να είσαι καλά!!!

      Delete
  7. Να τα εκατοστίσεις Στέλλα μου. Στέλνω τις ευχές μου και από εδώ και ελπίζω πως όλες μαζί θα ανθίσουν χαμόγελα στη ψυχή σου.
    Ότι καλύτερο, από καρδιάς.
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαρίνα μου σ' ευχαριστώ πολύ, να έχεις ότι επιθυμείς !!!

      Delete
  8. Μου αρέσει η ειλικρίνεια που βγάζουν τα κείμενά σου, Φεγγαρένια και γι΄αυτό πιστεύω πως ακόμη και λάθη να κάνεις είσαι αξιαγάπητη.
    Τυχερή που είσαι που γεννήθηκες άνοιξη, την πιο ελπιδοφόρα και αισιόδοξη εποχή! Και νομίζω πως αυτό βγαίνει και σε όλες σου τις γραφές.
    Ακόμη και στις πιο σκοτεινές σου στιγμές κάπου ένα φωτάκι αχνοφέγγει.
    Σου εύχομαι λοιπόν να μη χάσεις ποτέ αυτήν την αισιοδοξία και την χαρά της άνοιξης και να μας κερνάς πάντοτε με τις σκέψεις σου, τις προσεχτικά διαλεγμένες εικόνες σου και τις όμορφες δημιουργικές σου προτάσεις.
    Πολλά χαρούμενα χρόνια, Φεγγαρένια, με υγεία και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Σε φιλώ:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι είναι melian, όπως το λες. Εδώ μέσα βγάζω όλη την αρνητικότητα μου που όμως κι αυτή ίσα που.
      Δεν θέλω να βλέπω τα πράγματα μαύρα. Προτιμώ τα χρώματα αν και πολλές φορές το νιώθω το γκρι. Δεν θα μπορούσα αλλιώς, σκέψου πως ένας άνθρωπος που δημιουργεί, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσει με αισιοδοξία αλλιώς δεν μπορεί να φτάσει κάπου. Θα πέθαινα χωρίς αυτή την αισιοδοξία, την ελάχιστη, γιατί δεν είμαι και ο πιο χαρούμενος άνθρωπος του κόσμου.

      Παλιότερα, στην εφηβεία, χαιρόμουν κι έλεγα πως έχω γεννηθεί μέσα στην Άνοιξη. Μπα! Το αναιρώ, τέλος χειμώνα μη πω στην καρδιά. Αυτό δείχνει το θερμόμετρο αυτές τις μέρες :)

      καλό σου απόγευμα
      σ ευχαριστώ για τις ευχές μέσα από την καρδιά μου

      Delete

παραμυθάκι

  Ένα παραμυθένιο σκηνικό  πλεγμένο στο μυαλό μας.  Πασχαλιά στο χωριό,  πασχαλιά στην πόλη.  Η ουσία βρίσκεται στη ψυχική διάθεση με άλλα λ...